Postoji mnogo različitih razloga za gubitak kose, uključujući i sledeće:

Stres – ovo je veoma čest razlog privremenog gubitka kose. Ovaj oblik gubitka kose obično se javlja posle mnogo stresnih situacija. Poput razvoda, gubitka radnog mesta, smrtni slučaj i sl. I obično ovakav oblik opadanja prestajekada se prev kada se prevaziđe stresna situacija.

Nasleđe – genetska predispozicija gubitka kose se prenosi generacijski. Prevalenca ovog oblika opadanja kose je češća kod muškaraca (40% muškaraca strada od genetskog gubitka kose do svoje 30-te godine, 60% muškaraca gube svoju kosu do 40-te godine a skoro 90% do 80-te godine). Genetska predispozicija isto tako može biti razlog i za gubitak kose kod žena.

Nepravilna ishrana – zbog savremenog načina života dolazi do unosa brze hrane, masne hrane, industrijski konzervirane hrane i nekvalitetne hrane. Naš organizam ne dobija dovoljno hranljivih materija, uključujući različite vitamine i minerale, kao i vode. Zbog nedostatka vitamina, minerala i drugih hranljivih materija dolazi do gubitka kose.

Lekovi – postoje neki lekovi koji mogu da pridonesu gubitku kose. Pa je zato važno uvek da poznajete neželjene sporedne efekte pre nego uzmete bilo kakav lek. Lekovi kao što su tablete za visok krvni pritisak, tablete za kontracepciju, i hemoterapija poznati su po izazivanju gubitka kose.

Bolesti – neke bolesti, kao što su visoka temperatura, narušena funkcija tireoidne žlezde, bolesti kapilicijuma, kao što je psorijaza, poznati su izazivači gubitka kose.

Neadekvatna nega kose – postoje razni proizvodi za kosu ili tretmani koji mogu da oštete kosu i folikule (koren kose). Ovi tretmani obično izazivaju privremeni gubitak kose, ali isto tako mogu izazvati i trajni gubitak kose ukoliko se koriste konstantno.

101 HAIR CLINIC Vam nudi najsavremeniju sofisticiranu trihološku analizu kose i kapilicijuma da bi se utvrdio razlog zbog koga dolazi do opadanja Vaše kose. Na osnovu dobijenih rezultata takve analize naš stručni medicinski tim (dermatolozi, triholozi i plastični hirurzi) će vam predložiti adekvatan tretman i set klinički dokazanih proizvoda koji će pomoći u prevazilaženju problema koji su doveli do opadanja kose i omogućiti ponovni rast zdrave i kvalitetne kose.