fbpx
Slaba Kosa - 101 Hair Clinic - Problemi s Kvalitetom Dlake

Pregled Problema

Šta to čini da vam kosa postane slaba? Razlozi za slabost kose su brojni, no generalno mogu da se klasifikuju u tri kategorije: genetski, medicinski i od okoline. Muškarci i žene imaju problem sa gubitkom kose obično zbog različitih razloga, no kategorisanje ostaje isto. Ponekad i nekoliko faktora deluju na slabost i suvoću kose.

Najčešći zdravstveni problemi koji izazivaju istančivanje praćeno suvoćom i lomljivošću kose kod žena su problemi sa tireoidnom žlezdom. Insuficijencija u ishrani, naročito nedostatak određenih minerala i vitamina isto tako izazivaju suvu i slabu kosu. Ljudsko vlakno je izgrađeno od proteina nazvanog keratin. Nedovoljni nivo gvožđa, nedostatak nekih proteina, nedostatak biotina i nizak nivo vitamina A,C i E izazivaju poremećaj sposobnosti organizma da proizvodi zdrav keratin, a nedostatak određenih masnih kiselina takodje izaziva suvoću kose.

Nezdrava produkcija keratina usporava rast kose, izaziva lomljivost dlake ali i narušava stanje folikula. Tako nastaje ne samo suva kosa već i istanjena kosa. Kod zdravih mladih lica, slaba kosa može da bude rezultat loše ishrane ili faktora okoline. Određeni zagađivači, farbe i hemijski tretmani kose sa jedne strane suše vlakno a sa druge strane zapušavaju pore dlake izazivajući opadanje kose. Radna sredina, stres, zagađivači u vazduhu čine kosu beživotnom sa rascvetanim krajevima.

I svakako najjednostavnije razloge uvek zanemarujemo, suvo i hladno vreme napolju i jako ugrejane prostorije zimi, slabe i suše čak i normalnu kosu.

Slaba Kosa

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS