fbpx
INVOLUCIJSKA ALOPECIJA - 101 Hair Clinic - Problemi Opadanja Kose

Pregled Problema

Šta je involucijska alopecija?

Involucijska alopecija je fiziološko stanje koje dolazi sa godinama i čiji je simptom stanjivanje kose. Pored univerzalno tanje dlake, još jedan od glavnih simptoma može biti oštećena kosa i pojačano opadanje kose.

Šta prouzrokuje involucijsku alopeciju?

Ovo postepeno stanjivanje kose je uzrokovano skraćenom fazom rasta kose što dovodi do veće stope opadanja i stanjivanja dlake. Preostale dlake ostaju u periodu mirovanja (faza telogena), a zatim se brzo oporavljaju. Postepeno, involucijska alopecija će uzrokovati da kosa ne bude samo tanja, već i kraća zbog ove kraće faze rasta. Životni ciklus dlake ima tri specifične faze: anagen, katagen i telogen. Kako bi se involucijska alopecija bolje shvatila, moraju se detaljno razueti faze u rastu dlake.

  • Faza anagena je faza rasta; to je faza kada pramen kose izlazi iz folikula i počinje normalan rast kose. Zavisno od genetike, ova faza može trajati između dve i šest godina.
  • Faza katagena je kratak prelazni period koji traje između 2-3 nedelje. Tokom ovog perioda spoljni slojevi pramenova kose se skupljaju i prijanjaju za koren kose, pripremajući se da se presele u fazu odmora. Oko 3% vaše kose je u ovoj fazi u bilo kom trenutku.
  • Faza telogena je poznata kao „odmarajuća“ faza, jer nakon ovog perioda ne dolazi do rasta. Normalno je da se u telogenoj fazi svakog dana ispusti 25-100 dlačica, a ova faza može trajati više od 100 dana za zdravu kosu. Involucijska alopecija uzrokuje da zdrava kosa dođe do faze telogena vrlo brzo, a zatim je prebrzo i napusti (kroz opadanje).

Metode tretiranja involucijske alopecije

Trihološkom analizom se najbolje odredjuje adekvatni tretman. U zavisnosti od stadijuma involucijske alopecije, triholozi mogu indikovati različite metode tretiranja.

Fotobiostimulacija kose i mezoterapija kose su vodeće metode koje mogu stimulisati rast nove kose, dok tonici iz 101 linije mogu vratiti dlaku u njen normalan fiziološki ciklus.

Protokol Tretiranja

Trihološka Analiza

Indikovanje odgovarajućeg tretmana.

Individualni Plan Tretmana

Klijentima dajemo individualni plan tretmana koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i profesionalne tretmane koji se vrše u našem centru.

Uspešni Rezultati

Preko redovnih kontrola pratimo individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic