INVOLUCIJSKA ALOPECIJA - 101 Hair Clinic - Problemi Opadanja Kose

Pregled Problema

Šta je involucijska alopecija?

Jeste li primetili da se vaša kosa polako stanjila s vremenom?
Vidite li povećanu oštećenu kosu? Možda patite od involucijske alopecije, stanja koje skraćuje fazu rasta folikula kose i prisiljava ih u fazu mirovanja brže nego obično. Involucijska alopecija je prirodno stanje koje dolazi sa godinama i daje rezultat stanjivanje kose.

Šta prouzrokuje involucijske alopecije?

Ovo postepeno stanjivanje kose je uzrokovano skraćenom fazom rasta kose, što dovodi do veće stope opadanja i stanjivanja folikula dlake.

Preostale dlake ostaju u periodu mirovanja (telogenska faza), a zatim se brzo oporavlja. Postepeno, involucijska alopecija će uzrokovati da kosa ne bude samo tanja, već i kosa može biti kraća zbog ove kraće faze rasta.

Do 90% kose na glavi raste duže u bilo kom trenutku, a svaka kosa ima svoj specifičan životni ciklus. Životni ciklus ima tri specifične faze: anagen, katagen i telogen.

Anagena faza je faza rasta; to je kada pramen kose izlazi iz vlasi i počinje normalan rast kose. Ovisno o vašoj genetici, ova faza može trajati između dve i šest godina.

Katagena faza je kratak prelazni period koji traje između 2-3 nedelje. Tokom ovog perioda spoljni slojevi pramenova kose se skupljaju i prianjaju za koren kose, pripremajući se da se presele u fazu odmora. Oko 3% vaše kose je u određenoj fazi u bilo kom trenutku.

Faza telogena je poznata kao „odmarajuća“ faza, jer nakon ovog perioda ne dolazi do rasta. Normalno je da se u telogenoj fazi svakog dana ispusti 25-100 dlačica, a ova faza može trajati više od 100 dana za zdravu kosu. Involucijska alopecija uzrokuje da normalne kose dođu do telogene faze vrlo brzo, a zatim prebrzo napuste fazu telogena (kroz opadanje).

Metode lečenja involucijske alopecije

Ako ste tokom vremena primetili promenu u kosi, moguće je da patite od ove vrste gubitka kose.

Posavetujte se sa svojim trihologom prvo da bi se isključili bilo koje osnovne medicinske zahteve i dobiti ispravnu dijagnozu. Ako ste se nakon konsultacija sa vašim trihologom zainteresovali za lečenje gubitka kose, postoji mnoštvo dostupnih opcija u zavisnosti od težine vašeg stanja.

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS