fbpx
Tretman protiv peruti

Pregled Tretmana

Profesionalni tretman protiv peruti je jedini način za revitalizaciju dlake i kože glave. Efekti su dugoročni, posebno uz korišćenje profesionalnih šampona i losiona iz naše ponude. Ovim tretmanom reguliše se rad lojnih žlezda do optimalnog nivoa, lučenje sebuma se smanjuje a koža glave postaje čista i zdrava.

U našoj klinici tretman protiv peruti sastoji se iz tri koraka:

1. Konsultacije sa trihologom

Za efikasnost tretmana, potrebno je pre svega utvrditi uzroke zbog kojih se kosa preterano peruta. U našoj klinici na raspolaganju su vam vrhunski, svetski priznati triholozi, dermatolozi i stručnjaci koji će vam posvetiti punu pažnju. Razlozi za pojave peruti mogu biti različiti kao što su seboroični dermatitis, psorijaza, akne, genetski faktor, određena medicinska stanja, upotreba neadekvatnih šampona i regeneratora, nepravilna ishrana i drugo.

Nakon što triholog pregleda vašu kosu i kožu glave, obavi detaljnu anamnezu i utvrdi uzroke perutanja, preporučiće vam odgovarajući tretman, kao i preparate za održavanje postignutih rezultata. Pregled se vrši pomoću najsavremenijeg trihološkog softvera koji omogućava postavljanje precizne dijagnoze.

2. Sprovođenje odgovarajućeg tretmana

Tretman protiv peruti kombinuje više metoda i proizvoda sa ciljem da reguliše hiperkeratinizaciju na površinskom sloju epidermisa.

Prirodni organski proizvodi omogućavaju nežan piling kapilicijuma odstranjujući ljuspe peruti, ali istovremeno noseći minerale i vitamine i alfa hidroksi kiseline za balans kapilicijuma. Na taj način čisti perut bez izazivanja iritacije i disbalansa kapilicijuma. Određene organske komponente deluju emolientno pomažući u održavanju zdravog hidrolipidnog sloja na kapilicijumu sa normalnim pH.

Moderne terapijske metode pak hidriraju epidermis kome zbog nedostatka krvnih kapilara uvek nedostaju nutritijenti i voda i na taj način održavaju i zadržavaju vlažnost kapilicijuma. Tako vraćaju i obezbeđuju vodenu komponentu hidrolipidnog sloja epidermisa. Regulišu funkciju lojnih žlezda obezbeđujući stabilizovanje sekrecije masnih materija. Masne materije u normalnim količinama uključuju se u sastav hidrolipidnog sloja, koji postaje otporan na spoljna nepovoljna delovanja. Perutanje iščezava i zamenjuje se normalnim ciklusom deskvamacije.

Kapilicijum je čist, bez skvama peruti, bez svraba, kosa je čista, zdrava i bez belih ljuspi.

3. Nega i održavanje

Nakon tretmana, triholog će vam preporučiti upotrebu specijalnih preparata za održavanje postignutih rezultata i što dugoročniji efekat. Proizvodi protiv peruti u naše klinike su potpuno prirodni preparati vrhunskog kvaliteta čija je delotvornost priznata od strane najeminentnijih dermatoloških institucija.

U pitanju su organski biljni ekstrakti koji obezbeđuju stvaranje zdravog hidrolipidnog sloja koji neguje i štiti kosu i zdrav epidermis. Takođe, dobićete i posebne preporuke kako da oblikujete frizuru na način koji ne šteti kosi i koži glavi, kao i preporuke o režimu ishrane ukoliko je potrebno.

Pozovite nas i zakažite svoj tretman. Znamo da vam perut predstavlja veliki problem i mi smo spremni da ga rešimo u najkraćem roku a vašu kosu učinimo zdravom i lepom.

Protokol Tretiranja

Trihološka Analiza

Indikovanje odgovarajućeg tretmana..

Individualni Plan Tretmana

Klijentima dajemo individualni plan tretmana koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i profesionalne tretmane koji se vrše u našem centru.

Uspešni Rezultati

Preko redovnih kontrola pratimo individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod