INFUZIJA KISEONIKA

Pregled Tretmana

Pokazalo se da kapilicijum kod lica koja gube kosu ima nedostatak kiseonika (hipoksija), i da se mikrocirkulacija (krvni sudovi) oko folikula definiše upoređujući se sa svim parametrima normalnog kapilicijuma. *Glad* za kiseonikom kompromituje rast kose i mehanizam obnavljanja ćelija. Lokalna hipoksija može biti osnova patofiziološkog mehanizma preko koga uzrast, genetika i androgeni hormoni deluju na izazivanje ćelavosti.

Efekti DHT (dehidrotestosteron) kod muške ćelavosti povezani su sa oslabljenom cirkulacijom. Povećanje androgena i DHT produkcija u zonama kapilicijuma inhibiše mitozu i indukuje insulinsku senzitivnost folikularnih zona. Ova insulinska senzitivnost dalje indukuje vazoaktivne supstance koje izazivaju mikrocirkulatornu insuficijenciju i lokalnu tkivnu hipoksiju, sa progresivnom minijaturizacijom folikula dlake. Jednom kada je *glad* za kiseonikom iniciran od strane DHT-a, proizvodnja energije u ćelijama hipoksične zone je prekinuta. U uslovima nedostatka kiseonika, mitohondrije (energetske *fabrike*) ćelija koje su, jedan oblik mehanizma za preživljavanje, prestaju sa funkcijom.

Infuzijom kiseonika, tkivu se direktno predaje 95%-98% čistog kiseonika pod pritiskom, dovoljno većim od atmosferskog.

Kliničke studije su pokazale da ova neagresivna tehnika obezbeđuje transdermalni prolaz gasa preko žlezdanih aneksa kože (pilosebacealni aparat – pora dlake i znojne žlezde) i intracelularno i/ili transcelularno. U toku faze emisije infuzirani kiseonik ima latentni period u toku koga postiže balans sa kožom. Kada se dostigne tačka balansa, konstantan protok počinje. Kiseonična infuzija deluje na cirkulatorni globus (splet krvnih kapilara) lociran u retikularnom dermisu, gde se u suštini nalazi i koren dlake. Brojne kliničke studije su pokazale da terapijski efekat kiseonične infuzije proizilazi iz njenih angiogenetskih karakteristika (stvaranje krvnih kapilara). U suštini, kiseonična infuzija deluje na tri primarne komponente vezivnog tkiva, održavanje adekvatne količine glukozaminoglukana (hijaluronska kiselina),na kvalitet i kvantitet elastičnih i kolagenih vlakana, jednostavno rečeno podmlađuje tkivo oko folikula i dobro ga vaskularizuje. Kliničke studije su pokazale da je kiseonična infuzija veoma efekasna i kod tretmana akni na licu, svakako i folikulita na kapilicijumu i psorijaze, zahvaljujući njenom antiinflamatornom i seboregulatornom dejstvu. Iste studije su pokazale da kiseonična infuzija ne povećava stvaranje slobodnih radikala, već sprečava degeneraciju ćelija.

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS