fbpx
INFUZIJA KISEONIKA

Pregled Tretmana

Šta je tretman kiseonikom?

Pokazalo se da kapilicijum kod lica koja gube kosu ima nedostatak kiseonika (hipoksija), i da se mikrocirkulacija (krvni sudovi) oko folikula definiše upoređujući se sa svim parametrima normalnog kapilicijuma.

*Glad* za kiseonikom kompromituje rast kose i mehanizam obnavljanja ćelija. Lokalna hipoksija može biti osnova patofiziološkog mehanizma preko koga uzrast, genetika i androgeni hormoni deluju na izazivanje ćelavosti.

Šta čini tretman kiseonikom toliko korisnim?

Infuzijom kiseonika, tkivu se direktno predaje 95%-98% čistog kiseonika pod pritiskom, dovoljno većim od atmosferskog.

Kliničke studije su pokazale da ova neagresivna tehnika obezbeđuje transdermalni prolaz gasa preko žlezdanih aneksa kože (pilosebacealni aparat – pora dlake i znojne žlezde) i intracelularno i/ili transcelularno.

U toku faze emisije infuzirani kiseonik ima latentni period u toku koga postiže balans sa kožom. Kada se dostigne tačka balansa, konstantan protok počinje.

Na koji način se postižu efekti?

Kiseonična infuzija deluje na cirkulatorni globus (splet krvnih kapilara) lociran u retikularnom dermisu, gde se u suštini nalazi i koren dlake.

Brojne kliničke studije su pokazale da terapijski efekat kiseonične infuzije proizilazi iz njenih angiogenetskih karakteristika (stvaranje krvnih kapilara).

U suštini, kiseonična infuzija deluje na tri primarne komponente vezivnog tkiva, održavanje adekvatne količine glukozaminoglukana (hijaluronska kiselina),na kvalitet i kvantitet elastičnih i kolagenih vlakana, jednostavno rečeno podmlađuje tkivo oko folikula i dobro ga vaskularizuje.

Koji su benefiti tretmana kiseonikom?

Kliničke studije su pokazale da je kiseonična infuzija veoma efekasna i kod tretmana akni na licu, svakako i folikulita na kapilicijumu i psorijaze, zahvaljujući njenom antiinflamatornom i seboregulatornom dejstvu.

Iste studije su pokazale da kiseonična infuzija ne povećava stvaranje slobodnih radikala, već sprečava degeneraciju ćelija.

Protokol Tretiranja

Trihološka Analiza

Indikovanje odgovarajućeg tretmana.

Individualni Plan Tretmana

Klijentima dajemo individualni plan tretmana koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i profesionalne tretmane koji se vrše u našem centru.

Uspešni Rezultati

Preko redovnih kontrola pratimo individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic