SPA tretman za masnu kosu je najbolji izbor koji možete da napravite kako bi sebi olakšali muke. Svi koji imaju masnu kosu znaju koliko to može biti frustrirajuće. Masna kosa pre svega izgleda neuredno, teško se oblikuje a nije ni tako bezazlena pojava kao što se misli. Nataložena masnoća može izazvati začepljenje pora, pojavu peruti i pogodno je tle za razvoj infekcija.

Razlozi zašto vam se kosa brzo masti

Na samom početku reći ćemo da masna kosa može biti i nasledna. Ukoliko članovi vaše porodice genetski imaju višak lojnih žlezdi na vlasištu, velika je verovatnoća da ste ovaj problem nasledili od njih. No, i u ovo slučaju nasledna masna kosa može se pravilno tretirati i održavati u zadovoljavajućem stanju.

Normalna kosa se pere jednom do dva puta sedmično, dok masna kosa zahteva redovniju negu. Osobe sa izrazito masnom kosom, praktikuju da je peru svaki dan, što nije dobro rešenje jer preterano pranje može izazvati kontra efekat i dovesti do nekih drugih probleme sa kožom glave. Prema tome, da bi primenili pravilnu negu i konačno odmastili vlasište moramo pronaći uzrok ove neprijatne pojave.

Na prvom mestu razlog mašćenja kose može biti upotreba neadekvatnih šampona, regeneratora i maski za kosu.

Čak i kada se koriste specijalni preparati za masnu kosu, rezultati mogu biti nezadovoljavajući jer ovakvi šamponi i regeneratori često isušuju vlasište pa lojne žlezdu pojačavaju proizvodnju sebuma da bi nadoknadile taj disbalans.

Slično se može dogoditi ukoliko vam je kosa preterano suva na krajevima a masna na vlasištu. To znači da vam je organizam dehidriran, odnosno da mu nedostaje tečnosti usled čega lojne žlezde takođe pojačavaju lučenje sebuma. Dakle, unos vode je neophodan za lepu i zdravu kosu. Ukoliko vam kosa sporo raste, lako puca, krza se, suva je na krajevima a masna na kapilacijumu, ovo je siguran znak da ne unosite dovoljno tečnosti u organizam.

Hrana je jedan od najbitnijih faktora koji utiču na kvalitet kose.

Kosa može bit masna ukoliko unosite previše masnoća kroz ishranu odnosno ako vaš jelovnik čine namirnice bogate transmastima, rafiniranim uljima, ugljenim hidratima, slatkišima i mlečnim proizvodima.

Hormonalne promene često se navode kao jedan od uzroka masne kose.

Tinejdžeri i žene u menopauzi redovno se susreću sa ovim problemom. Masna kosa vezuje se i za neka medicinska stanja, kao što su seboroični dermatitis, psorijaza i policistični jajnici.

Od ostalih uzroka, krivci za masnu kosu mogu biti i preterano dodirivanje kose, češljanje, nedostatak sna i naravno stres. U svakom slučaju, masna kosa nije lepa pojava i za svaku ženu predstavlja veliki estetski problem obzirom da se ne može lepo stilizovati i oblikovati.

Ono što možete da učinite je, da zakažete pregled u specijalizovanoj klinici, utvrdite uzrok mašćenja i uz savet stručnjaka rešite problem. Mi vam predlažemo SPA tretman za masnu kosu u našoj klinici posle koga će vaša kosa izgledati sjajno, hidrirano i zdravo.

Od masne do savršene kose dele vas samo tri koraka

Verujemo da ste do sada nebrojeno puta pokušali da se rešite masne kose ali vam nije uspelo ili su rezultati bili kratkotrajni. Zato preduzmite prvi korak i zakažite svoj termin u 101 Hair. Naši sertificirani triholozi pregledaće vašu kosu i kožu glave pomoću najsavremenijeg trihološkog aparata i utvrditi uzrok pojave ovog problema.

Nakon 365 kompleksne analize, vreme je za SPA tretman za masnu kosu u kome će vaša kosa dobiti novi život.

Prvo se pristupa dubinskom čišćenju kože glave i pora folikula dlake. Tokom ovog tretmana pore se otvaraju a višak sebuma, nečistoća i toksina se odstranjuje. Nakon detaljnog čišćenja pristupa se revitalizaciji folikula dlake čija je normalna funkcija bila oslabljena usled nagomilanog sebuma.

U vlasište se unese specijalni nutrijenti i kiseonik pomoću metode koja se naziva mezoterapija kose. Ona predstavlja postupka ubrizgavanja u kožu glave specijalnih koktela vitamina, minerala i svih drugih neophodnih sastojaka koji su ključni za zdravlje kože glave i prestanak mašćenja. Nekada je dovoljan samo jedan tretman da kosa povrati svoju čvrstinu i elastičnost a nekada je potrebno tretman ponoviti ili ga kombinovati sa odgovarajućim originalnim preparatima iza naše ponude.

Rezultati SPA tretmana za masnu kosu su vidljivi odmah a radi održavanja optimalnog stanja na raspolaganju su vam naši vrhunski šamponi i preparati koje će vam preporučiti vaš tirholog. Veoma efikasni preparati za tretiranje masne kose su Oil Control šampon, 101 B formula i 101 G.

Pored vrhunskog SPA tretmana, triholog će vas posavetovati kako da pravilnom ishranom doprinesete zdravlju svoje kose. Sveže voće i povrće moraju biti svakodnevno zastupljeni na vašoj trpezi. Ne zaboravite da je kosi preko potreban i protein, pa shodno tome vaš jelovnik mora biti obogaćen kvalitetnim mesom, a pre svega ribom i to najmanje dva puta nedeljno. Gazirane napitke, alkohol, kafu i cigarete treba izbegavati ili svesti na najmanju moguću meru. Ne zaboravite na hidrataciju. Unosite najmanje dve litre vode dnevno.

Efikasni preparati za masnu kosu 101 Hair Clinic

Oil Control šampon je preparat koji nežno, temeljno i dubinski čisti kožu glave, otklanja sve masnoće, svrab i perut, te pojačava cirkulaciju krvi čime dlaka postaje kvalitetnija i jača. Ovaj šampon koristi se i kod drugih problema kože glave, sadrži specijalno izbalansiran koktel biljnih komponenti koje obezbeđuju normalnu ph vrednost kože i sprečavaju opadanje kose.

101 B formula je revolucionarni tonik za zdravlje vašeg vlasišta i kose. Koristi se u svim formama opadanja kose, poboljšava cirkulaciju krvi folikula dlake a koži glave obezbeđuje sve potrebne vitamine, minerale i aminokiseline. Uspavani folikuli dlake se bude a kosa počinje da se obnavlja i pojačano raste.

101 G tonik idealan je za tretiranje masne kose. Obezbeđuje normalno funkcionisanje lojnih žlezdi i optimalnu resorpciju vitamina, minerala i drugih nutrijenata za rast kose, njeno zdravlje i kvalitet.

Pozovite nas i zakažite termin. Rado ćemo rešiti vaš problem masne kose i uputiti vas kako da je održavate zdravom, snažnom i vitalnom. Konačno ćete imati lepu kosu i frizuru koja traje danima. Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i informacije.