fbpx
Alopecija Barbae - 101 Hair Clinic - Problemi Opadanja Kose

Pregled Problema

Šta je alopecija barbae – alopecija brade?

Alopecija barbae ili alopecija brade je zdravstveno stanje koje uzrokuje gubitak dlaka brade.

To je autoimuna bolest, što znači da imuni sistem tela greškom napada zdrave ćelije folikula dlake u predelu brade. Predstavlja podtip kružne alopecije (alopecija areata), stanja koje se karakteriše poljima kože bez dlake.

Obično se iznenada pojavljuje sa pravilnim ili nepravilnim krugovima kože predela brade bez dlake. Može biti udružena i sa alopecijom areatom (kružna polja bez dlake se nalaze i u predelu skalpa).

Šta prouzrokuje alopeciju brade?

Dok su tačni uzroci nepoznati, često su psihološki i fizički stres povezani sa alopecijom. Genetika takođe može igrati ulogu: to je češće kod osoba koje imaju alopeciju kose, astmu, alergiju ili neku drugu autoimunu bolest.

Genetički faktori se mogu razmatrati kada postoji bliski srodnik koji boluje od dijabetesa tip 1, lupusa i psorijaze. Određeni virusi, supstance ili lekovi takođe mogu biti okidači.

Progresija stanja

Nije lako predvideti kako će se alopecija brade razvijati. Gubitak dlake može nastupiti iznenada ili u roku od nekoliko dana.

Koji su simptomi alopecije brade?

Polja kože bez dlake su u početku veoma mala. Kako poces gubitka dlake progredira, tako će se polja bez dlake preklapati i postajati velika. Neretko, obod polja alopecije biva ograničen dlakama bele boje slabijeg kvaliteta.

Simptomi pre gubitka dlake su često svrab i bol. Vidljiva koža bez dlake je najčešće glatka, iako nekad može biti hrapava.

Sam početak procesa opadanja dlake mogu pratiti crvenilo, iritacija i upala kože. U centru folikula tog polja može se videti crna tačka kao začetak nove dlake.

Metode lečenja alopecije brade

Iako nema leka koji bi sprečio pojavu alopecije brade (alopecija barbae), postoje metode lečenja i upravljanja simptomima.

Kao najefikasniji preparat u lečenju znakova i simptoma ovog oboljenja pokazala se 101 formula koja je prirodan proizvod baziran na biljnim ekstraktima bez kontraindikacija i neželjenih efekata (koje imaju kortikosteroidi, najčešće indikovana terapija za ovu bolest, sa veoma ograničenim efektima na samu bolest).

Formula 101 je specijalno namenjena za tretman različitih stadijuma alopecije areate, totalis i univerzalis. Smesa ekstrakata podstiče krvnu cirkulaciju noseći potrebne aminokiseline, vitamine i minerale za razvoj dlake sa ciljem da normalizuje njen ciklus i da vrati folikule u njihovu aktivnu fazu rasta.

Dijagnostikovanje i pristup problemu

Bez obzira koji oblik alopecije je u pitanju, ključna stvar u rešavanju problema opadanja dlake je precizna dijagnostika trihoskopom, definisanje toka i postupka lečenja, a pre svega bitan je i individualni pristup svakom pacijentu.

Za postizanje najboljih rezultata, lekari iz naše klinike se nesebično posvećuju svakom pacijentu uz korišćenje najsavremenijih lekova i tretmana.

Ukoliko želite da rešite problem opadanja kose i brade, kontaktirajte nas i zakažite pregled kod naših specijalista trihologije. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanje i detaljno objasniti kliničku proceduru i sve detalje terapije.

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS