fbpx

Pregled Tretmana

Šta je Laserska terapija kose?

Laserska terapija za rast kose – LLLT (Low Level Laser Therapy) je najnapredniji, najefikasniji i obećavajući nehirurški tretman protiv opadanja kose, namenjen muškarcima i ženama.

Kako radi Laserska terapija za rast kose?

Laserska svetlost apsorbuje se od strane mitohondrija u ćelijama, povećava ćelijsko disanje i indukuje aktivaciju faktora za transkripciju. Na taj način laserska energija obezbeđuje rast i replikaciju ćelija od korena vlakna i održava rast vlakna, suprotstavljajući se efektu koji izaziva DHT (dihidrotestosteron).

Laserska terapija deluje na ćelije folikula dlake! Pri korišćenju ,,hladnih lasera“ sa tačno određenom jačinom preporučenom od FDA, laserska svetlost prodire do nivoa glavnih krvnih sudova korena dlake, a to je ne više od 6mm. Cilj je da se normalizuje ciklus rasta dlake! Laserska terapija podstiče ćelijski metabolizam, apsorpciju nutritijenata i oslobađanje toksina preko dejstva na mitohondrije ćelija. Mitohondrije su ,,energetske fabrike“ ćelija, a laserska svetlost im direktno predaje energiju.

Ko su najbolji kandidati za lasersku terapiju za rast kose?

Laserska terapija za rast kose namenjena je muškarcima i ženama sa proređivanjem kose ili ćelavošću izazvanu naslednim stanjem.

Stručnjaci za kosu – triholozi koriste sistem poznat kao Norvood-Hamilton klasifikacija (muškarci) i Ludvig-Savin skala (žene) da opišu stepen gubitka kose. Laserska terapija niskog nivoa namenjena je promociji rasta kose kod muškaraca koji imaju Norvood Hamilton klasifikacije IIa do V i kod žena koje imaju Ludvig (Savin) I-4, II-1, II-2 ili frontalne obrasce gubitka kose i poseduju Fitzpatrick fototipove kože od I do IV.

Studije su pokazale da Laserska terapija kose stimuliše rast kose i kod muškaraca i kod žena koji imaju alopeciju izazvanu hemioterapijom, kao i kod alopecije areate.

Koliko dugo traje primena metode?

Obično se preporučuje jedan tretman nedeljno i sastoji se od 15 do 20-minutnog izlaganja vlasišta svetlećim diodama ispod poklopca glave.

Naše iskustvo govori da je obično potrebno između 8 i 10 tretmana.
Nakon završene terapije, može se predložiti održavanje rezultata primenom tretmana par puta godišnje.

Koje prednosti vam nudi laserska terapija za rast kose u 101 Hair Clinic?

  • Laserska terapija za rast kose može se koristiti i kod muškaraca i kod žena
  • Potpuno bezbedni tretman
  • Nehirurška i bezbolna procedura
  • Pospešava rast kose i preživljavanje dlake nakon transplantacija kose
  • Može se kombinovati sa ostalim tretmanima protiv opadanja kose
  • Predstavlja nezamenljiv tretman za ponovni rast kose kod telogenog efluvijuma
  • Utiče na poboljšanje cirkulacije krvi u kaplicijumu a time poboljšanje kvaliteta dlake

Protokol Tretiranja

Trihološka Analiza

Indikovanje odgovarajućeg tretmana..

Individualni Plan Tretmana

Klijentima dajemo individualni plan tretmana koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i profesionalne tretmane koji se vrše u našem centru.

Uspešni Rezultati

Preko redovnih kontrola pratimo individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic