Pregled Tretmana

Laserska terapija za rast kose – LLLT (Low Level Laser Therapy) je najnapredniji, najefikasniji i obećavajući nehirurški tretman protiv opadanja kose, namenjen muškarcima i ženama.

Laserska terapija za rast kose se pokazala u hiljadu publikacija da poboljšava funkciju ćelija, razmnožavanje i preživljavanje ćelija. Laserska svetlost apsorbuje se od strane mitohondrija u ćelijama, povećava ćelijsko disanje i indukuje aktivaciju faktora za transkripciju. Na taj način laserska energija obezbeđuje rast i replikaciju ćelija od korena vlakna i održava rast vlakna, suprotstavljajući se efektu koji izaziva DHT (dehidrotestosteron).

LLLT deluje na ćilije folikula dlake! Pri korišćenju *hladnih lasera* sa tačno određenom jačinom preporučenom od FDA (Američki biro za kontrolu hrane i lekova), laserska svetlost prodire do nivoa glavnih krvnih sudova korena dlake, a to je ne više od 6mm. Cilj LLLT je da se normalizuje ciklus rasta dlake! Laserska terapije podstiče ćelijski metabolizam, apsorpciju nutritijenata i oslobađanje toksina preko dejstva na mitohondrije ćelija. Mitohondrije su *energetske fabrike* ćelija, a laserska svetlost im direktno predaje energiju.

Održavanje adekvatnog režima tretmana maksimizira efekat LLLT-a. Često upoređivan sa *bildovanjem* mišića, akumulirana energija koja se donosi do ćelija može dati produžen ili trajni efekat u produkciji ćelija u folikulu dlake.

U oktobru 2003. ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgeons), Međunarodno društvo hirurga za transplantaciju i restauraciju kose, podnela je FDA pres objavu koja se odnosi na rezultate kliničkih studija sa laserskom terapijom kose. Dr. Martin Unger iz Toronta prikazao je sumirane rezultate:

– 100% muškaraca imalo je stabilizaciju opadanja kose u frontu i verteksu

– 84.6% muškaraca imalo je rast kose u frontalnoj regiji

– 82.8% muškaraca imalo je rast kose u verteks zoni (teme)

– 87.5% žena imalo je stabilizaciju opadanja kose u frontu

– 100% žena imalo je stabilizaciju opadanja kose na verteksu

– 75% žena imalo je rast kose u frontalnoj regiji

– 96.4% žena imalo je rast kose na verteksu

2010. godine objavljena je studija koja je demonstrirala sledeći uspeh laserskog tretmana kose:

– 97% subjekata imalo je povećan broj dlaka ,više od 20%

– 89% subjekata imalo je povećanje za više od 30%,

– 50% subjekata imalo je za 57% povećanu gustina

Zaključak ove nedavne studije je da pravilno isplanirani LLLT tretmani sa laserskom svetlošću talasne dužine od oko 650 nm, medicinski signifikantan tretman kod muške i ženske ćelavosti.

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS