SUVA KOSA 101 hair clinic - Problemi s Kvalitetom Dlake

Pregled Problema

“Fragilitas Crinium”, je stanje lomljivosti kose, kada vlakno zbog oslabljene elastičnosti ima tendenciju da se lako kida. Krajevi vlakana se razdvajaju. Kosa je suva, beživotna i bez sjaja. Razlozi za pojavu suve, beživotne kose su različiti. Genetika, ishrana, bolest, medikamenti, stres, hormonalni disbalans, a najčešće agresivni hemijski i kozmetički proizvodi za kosu i neadekvatna nega kose. Kosa ima hidrolipidni sloj koji predstavlja emulziju sastavljenu od vode i masnih materija izlučenih iz lojnih žlezda dlake. Ovakav sloj ima lubrikantnu i hidratantnu funkciju, ali isto tako i zaštitnu, onemogućavajući razvoj bakterija i gljivica. Hidrolipidni sloj je fuziran sa keratinom kutikula (spoljašnji sloj) dlake i na taj način ne samo što apsorbuje vodu već i onemogućava gubitak vlažnosti. Suvoća kose javlja se kada se degradira ovaj zaštitni sloj.

Neadekvatna nega kose sa upotrebom agresivnih šampona, nepravilno korišćenje kozmetičkih proizvoda, hemijski procesi poput trajne ondulacije ili farbanje, mogu da dovedu do oštećenja hidrolipidnog sloja dlake i posledične pojave lomljivosti, suvoće i beživotne kose. Konstantno korišćenje fena za kosu, topli vikleri i četke, pegle za ispravljanje kose, agresivno četkanje isto tako narušavaju zaštitni sloj. Hlorisana voda iz bazena, UV zraci jake sunčeve svetlosti, vetar i centralno grejanje doprinose dehidrataciji kose (Suva Kosa).

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS