fbpx
TRAKCIONA ALOPECIJA - 101 Hair Clinic - Problemi Opadanje Kose

Pregled Problema

Šta je trakciona alopecija?

Trakciona alopecija je forma mehaničke, traumatske alopecije. Trauma je obično blaga ali dugotrajna. Najčešće određene frizure koje uključuju zatezanje, pletenje kose, tretiranje agresivnim hemikalijama i termički aparati za stilizovanje, izazivaju signifikantno oštećenje folikula dlake, što dovodi do gubitka kose.

Šta prouzrokuje trakcione alopecije?

Glavni razlog trakcione alopecije je čvrsto zategnuta frizura koji kontinuirano vuče dlaku.

Osim zategnute frizure, trakciona alopecija može da bude izazvana i hemijskim i termičkim tretmanima. Primer: farbe, blanš, proizvodi za ispravljanje (pokazalo se da ozbiljno oštećuju dlaku). Termički aparati za stilizovanje isto tako mogu da dovedu do trakcione alopecije.

Koji su simptomi trakcione alopecije?

Inicijalni gubitak kose je privremen, rast kose može da se obnovi. Stanje se odnosi na necikatricijalnu alopeciju. Ali, ako ekscesivna trakcija potraje godinama, gubitak kose može da postane trajan i da se razvije cikatricijalna alopecija.

Može da postoji jedan latentan period, dekadu i više, od početka trakcije kose do početka trajnog gubitka kose.

Najčešće se sreću kod Afro-Amerikanaca u njihovim 30-tim ili 40-tim godinama sa istorijom perzistentnog, bitemporalnog ili frontalnog gubitka kose. Ove žene mogu da negiraju da su imale određene stilove frizura koje su nosile duže vreme.

Klinički se manifestuje kao periferna ili marginalna forma alopecije koja zahvata frontalnu, temporalnu i parijetalnu granicu kapilicijuma. Svrab je često prisutan.

Metode tretiranja trakcione alopecije

Znaci trakcione alopecije se obično nalaze oko linije kose gde je tenzija najjača. U zavisnosti od težine i trajanja takvog stanja, tretman trakcione alopecije je moguć i pokazuje dobru reakciju na primenu proizvoda iz 101 linije. Međutim, najbolje rešenje za izbegavanje ovakvih stanja je da se ne nose frizure koje bi mogle dovesti do njih.

Najbolji način za dobijanje volumena je obratiti se stručnom licu (trihologu) kako bi se primenio adekvatni tretman.

Bez obzira koji oblik alopecije je u pitanju, ključna stvar u rešavanju problema opadanja dlake je pravovremeni tretman, definisanje toka i postupka tretiranja, a pre svega bitan je i individualni pristup svakom klijentu.

Za postizanje najboljih rezultata, triholozi iz našeg centra se nesebično posvećuju svakom klijejntu uz korišćenje najsavremenijih preparata i tretmana.

Protokol Tretiranja

Trihološka Analiza

Indikovanje odgovarajućeg tretmana.

Individualni Plan Tretmana

Klijentima dajemo individualni plan tretmana koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i profesionalne tretmane koji se vrše u našem centru.

Uspešni Rezultati

Preko redovnih kontrola pratimo individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic