fbpx
Tretman protiv peruti

Pregled Tretmana

Profesionalni tretman protiv peruti je jedini način za revitalizaciju dlake i kože glave. Efekti su dugoročni, posebno uz korišćenje profesionalnih šampona i losiona iz naše ponude. Ovim tretmanom reguliše se rad lojnih žlezda do optimalnog nivoa, lučenje sebuma se smanjuje a koža glave postaje čista i zdrava.

U našoj klinici tretman protiv peruti sastoji se iz tri koraka:

1. Konsultacije sa trihologom

Za efikasnost tretmana, potrebno je pre svega utvrditi uzroke zbog kojih se kosa preterano peruta. U našoj klinici na raspolaganju su vam vrhunski, svetski priznati triholozi, dermatolozi i stručnjaci koji će vam posvetiti punu pažnju. Razlozi za pojave peruti mogu biti različiti kao što su seboroični dermatitis, psorijaza, akne, genetski faktor, određena medicinska stanja, upotreba neadekvatnih šampona i regeneratora, nepravilna ishrana i drugo.

Nakon što triholog pregleda vašu kosu i kožu glave, obavi detaljnu anamnezu i utvrdi uzroke perutanja, preporučiće vam odgovarajući tretman, kao i preparate za održavanje postignutih rezultata. Pregled se vrši pomoću najsavremenijeg trihološkog softvera koji omogućava postavljanje precizne dijagnoze.

2. Sprovođenje odgovarajućeg tretmana

Tretman protiv peruti kombinuje više metoda i proizvoda sa ciljem da reguliše hiperkeratinizaciju na površinskom sloju epidermisa.

Prirodni organski proizvodi omogućavaju nežan piling kapilicijuma odstranjujući ljuspe peruti, ali istovremeno noseći minerale i vitamine i alfa hidroksi kiseline za balans kapilicijuma. Na taj način čisti perut bez izazivanja iritacije i disbalansa kapilicijuma. Određene organske komponente deluju emolientno pomažući u održavanju zdravog hidrolipidnog sloja na kapilicijumu sa normalnim pH.

Moderne terapijske metode pak hidriraju epidermis kome zbog nedostatka krvnih kapilara uvek nedostaju nutritijenti i voda i na taj način održavaju i zadržavaju vlažnost kapilicijuma. Tako vraćaju i obezbeđuju vodenu komponentu hidrolipidnog sloja epidermisa. Regulišu funkciju lojnih žlezda obezbeđujući stabilizovanje sekrecije masnih materija. Masne materije u normalnim količinama uključuju se u sastav hidrolipidnog sloja, koji postaje otporan na spoljna nepovoljna delovanja. Perutanje iščezava i zamenjuje se normalnim ciklusom deskvamacije.

Kapilicijum je čist, bez skvama peruti, bez svraba, kosa je čista, zdrava i bez belih ljuspi.

3. Nega i održavanje

Nakon tretmana, triholog će vam preporučiti upotrebu specijalnih preparata za održavanje postignutih rezultata i što dugoročniji efekat. Proizvodi protiv peruti u naše klinike su potpuno prirodni preparati vrhunskog kvaliteta čija je delotvornost priznata od strane najeminentnijih dermatoloških institucija.

U pitanju su organski biljni ekstrakti koji obezbeđuju stvaranje zdravog hidrolipidnog sloja koji neguje i štiti kosu i zdrav epidermis. Takođe, dobićete i posebne preporuke kako da oblikujete frizuru na način koji ne šteti kosi i koži glavi, kao i preporuke o režimu ishrane ukoliko je potrebno.

Pozovite nas i zakažite svoj tretman. Znamo da vam perut predstavlja veliki problem i mi smo spremni da ga rešimo u najkraćem roku a vašu kosu učinimo zdravom i lepom.

Protokol Tretiranja

Trihološka Analiza

Pregled trihoskopom od strane naših trihologa omogućava indikovanje odgovarajućeg tretmana..

Individualni Plan Tretmana

Na osnovu tipa alopecije naši triholozi klijentima daju individualni plan tretmana koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i profesionalne tretmane koji se vrše u našem centru.

Uspešni Rezultati

Preko redovnih kontrola naši triholozi prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod