TRETMAN ZA ODSTRANJIVANJE PERUTI

Dandruff

Tretman za odstranjivanje peruti kombinuje više metoda i proizvoda sa ciljem da reguliše hiperkeratinizaciju na površinskom sloju epidermisa. Dokazano je da agresivni šamponi i medikamenti, čak i šamponi protiv peruti mogu dopunski da potenciraju perut umesto da je odstrane.

Prirodni organski proizvodi omogućavaju nežan piling kapilicijuma odstranjujući ljuspe peruti, ali istovremeno noseći minerale i vitamine i alfa hidroksi kiseline za balans kapilicijuma. Na taj način čisti perut bez izazivanja iritacije i disbalansa kapilicijuma. Određene organske komponente deluju emolientno pomažući u održavanju zdravog hidrolipidnog sloja na kapilicijumu sa normalnim pH.

Moderne terapijske metode pak hidriraju epidermis kome zbog nedostatka krvnih kapilara uvek nedostaju nutritijenti i voda i na taj način održavaju i zadržavaju vlažnost kapilicijuma. Tako vraćaju i obezbeđuju vodenu komponentu hidrolipidnog sloja epidermisa. Regulišu funkciju lojnih žlezda obezbeđujući stabilizovanje sekrecije masnih materija. Masne materije u normalnim količinama uključuju se u sastav hidrolipidnog sloja, koji postaje otporan na spoljna nepovoljna delovanja. Perutanje iščezava i zamenjuje se normalnim ciklusom deskvamacije.

Kapilicijum je čist, bez skvama peruti, bez svraba, kosa je čista, zdrava i bez belih ljuspi.