Adekvatni šampon za rast kose je neophodan da bi imali zdravo vlasište i lepu kosu. Greške u izboru šampona često uzrokuju problem na koži glave I beživotni izgled kose. Kada birate šampon za rast kose, potrebno je da odaberete šampon koji je specijalno namenjen tipu skalpa. Ili problemu koji imate sa vlasištem: suvoća,vmašćenje, perut itd.

Koji šampon za rast kose je najbolji?

*Šamponi za normalnu kosu, neće odstraniti prirodne masnoše kose I vlasišta. Zato što su nežni, blagi šamponi. Ovaj tip šampona npr. 101 Hair Shedding Proof iz 101 linije odgovara čak 8 od 10 muškaraca. 101 Hair Shedding Proof šampon namenjen je da se koristi kod svake forme opadanja kose, a njegova blaga herbalna formula pravi ga adekvatnim za korišćenje i kod svih stanja kapilicijuma, suvoće, masnoće, češanje i perut. Žen šen u svom sastavu i specijalna kombinacija aktivnih supstanci za čišćenje sa pH 5,5 obezbeđuju nežno dubinsko čišćenje. Značenje žen šena je i u njegovom dejstvu na regulaciju problema na kapilicijumu, a zajedno sa drugih 6 aktivnih supstanci poboljšava cirkulaciju krvi i jača dlaku

*Šamponi za masnu kosu sadrže sastojke koji su namenjeni da odstrane masnoće vlasišta, kao 101 Oil control 101 linije. Eksluzivna nežna formula ovog šampona bazirana je na biljnim ekstraktima. Specijalna kombinacija aktivnih supstanci za čišćenje i neutralni pH 5,5 obezbeđuje nežno dubinsko čišćenje. Visoko kvalitetni ekstrakti daju kosi prirodan i zdrav izgled, sjaj i lako oblikovanje. Ti šamponi su dobri kod muškaraca koji imaju izraženo mašćenje. Ali mogu da uzrokuju suvoću kod onih sa normalnim vlasištem.

*Šamponi za volumen često sadrže glycerin, koji pomaže da dlaka zadrži vodu I da nabubri podizanjem kutikule dlake.To daje volumen ali je I kosa nežnija.

*Šamponi protiv peruti su formulisani da otstrane sitne ljuspice i svrab, kao što je šampon Propolis. Pre nego što uzmete šampon protiv peruti proverite dali stvarno imate perut. Kod suve peruti koji se karateriše sitnim ljuspicama, možete kombinovati šampon protiv peruti I šampon za normalan scalp. Perut u obliku čvrstih, masnih naslaga I sa silnom iritacijom skalpa se javlja kod seboroičnog dermatita. Tad se preporučuje šampon za perut i 101 B losion.

Ako sami ne uspevate da odaberete adekvatan šampon za rast kose, obratite se stručnim osobama koje mogu da Vam pomognu. Sertificirani triholozi iz 101 Hair, trihološkom analizom odrediće pravi šampon za Vas.