Zeleni čaj je nadaleko poznat po svojim benefitima za zdravlje ljudi. I prepun je antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala, zaustavljaja razmnožavanje bakterija i proizvodi flavonoid koji se bori protiv raka. Odeljenje za dermatologiju pri Nacionalnom medicinskom univerzitetu u Seul –u izveštava da zeleni čaj takodje može da pripomogne rastu kose. Da napomenemo da čaj i ekstrakt zelenog čaja nisu ocenjeni od FDA i nisu lek ili tretman za bilo koje stanje ili bolest. Ako ste suočeni sa prekomernim opadanjem kose ili naročito sporim rastom kose, konsultujte se sa stručnim licima – doktorima triholozima.

STIMULIŠE FOLIKULE VLAKANA

Prema nekim studijima od strane korejskih naučnika iz 2007 godine, epigalokatehin -3- galat (EGCG), najznačajniji ketahini u zelenom čaju stimulišu proizvodnju folikula i stimulišu ih. I tako povećavaju proizvodnju dlaka. Isto tako, čaj ubrzava metabolizam. Ubrzan metabolizam, pojačava rast kose.

ČVRŠĆA KOSA

Zeleni čaj je dobar izvor pantenola. Koji se često koristi u šamponima i kondicionerima za jačanje kose i za procvetale krajeve. Pantenol, zajedno sa drugim antioksidansima iz zelenog čaja mogu pomoći da Vaša kosa ozdravi i ojača.

ANTIOKSIDANSI

Zeleni čaj sadrži vosoku koncentraciju moćnih oksidanasa poznatih kao polifenoli. Oni štite ćelije od oštećenja od slobodnih radikala i usporavaju proces starenja ćelija. Pored ovih sposobnosti antioksidansi održavaju zdravlje Vaše kose i njen optimalan rast.

POTENCIJALNI RAST KOSE

Studija sprovedena na miševima koji su doživeli spontani gubitak dlake, pokazala je da čaj ima potencijal da pomogne pri rastu dlake. Mnogi proizvodi formulisani da zaustave opdanje u svom sastavu sadrže ekstrakt zelenog čaja kao sastojak koji bi pomogao u borbi protiv alopecije. Prema rečima dr William Rassman, lekar i član Američke asocijacije za opadanje kose, ipak postoje naučne studije koje će potvrditi da je zelenii čaj delotvoran i kod nasledne ćelavosti.

PERUT

Zeleni čaj ima potencijal i za tretiranje peruti. Kao i prekomernog ljušćenja kože glave. Veruje se da zeleni čaj pomaže eksfolijaciju suvih ljuspica koje se formiraju kao perut. Perut je veoma česta pojava na koži glave. I pored toga što se sprovode dalja istraživanja, zeleni čaj može da bude efikasan kada je u pitanju tretiranje peruti.