PITANJE PACIJENTA:

Nedavno sam počela da pijem cedjeno voće i povrće. I pitam se da li će mi toliko voća i povrća u mojoj ishrani pomoći da sprečim opadanje kose? Kosa mi dosta opada. Ali se još uvek nije proredila mada sam ja jako zabrinuta. Da li cedjeni sokovi pomažu kod opadanja kose?

ODGOVOR DOKTORA-TRIHOLOGA:

Vaša trenutna velika potreba za konzumiranjem ceđenog voća i povrća je definitivno odlična stvar da unesete što više voća i povrća u Vaš organizam. Sveže cedjeni sokovi donose mnogobrojne zdravstvene koristi. Međutim, ova velika doza vitamina i minerala može jedino pomoći da se spreče stanja gubitka kose koja su uzrokovana deficitom u vitaminima, kao što je Telogen Effluvium.

Proređenje kose kod žena je obično uzrokovano ženskim tipom gubitka kose koje je nasledno stanje. Tu se preporučuje upotreba biljnih tonika iz 101 linije proizvoda. Koji su klinički i naučno dokazani da stopiraju opadanje kose i stimulišu njen rast. Na žalost, konzumiranje ceđenog voća i povrća neće pomoći u prevenciji ni u lečenju naslednog tipa gubitka kose. Zato , ukoliko ste zabrinuti, savetujemo Vam da posetite i popričate sa ekspertom za gubitak kose- doktorom trihologom.

Dobra strana dodatnog unosa nutritijenata je ta da će se popraviti stanje Vaše kose. I pomoćiće joj da raste kao čvrsta i zdrava. Svako ko je zabrinut za svoj gubitak kose i misli da mu ishrana nije dovoljno bogata vitaminima i mineralima koji su potrebni za zdravu kosu trebalo bi da ubace neophodne namirnica bogate vitaminima u njihovu ishranu. Ukoliko žele mogu to učiniti i nekim dodatkom za ishranu. Kao što je neki od multivitaminskih kompleksa.