SEMENKE BUNDEVE ZA ZDRAV RAST KOSE

Semenke bundeve sadrže masna ulja sa linolenskom i oleinskom kiselinom, obe poznate po sprečavanju proizvodnje kancerogenih ćelija. Oni su takođe odličan izvor vitamina A , B6 i C. Pored toga, sadrže korisne hranljive materije kao što su cink, magnezijum, kalcijum i gvožđe. Sve ove hranljive materije će poboljšati vaše celokupno zdravlje, a samim tim i poboljšati zdravlje vaše kose. Seme takođe sadrži kukurbitin, jedinstvenu amino kiselinu koja može biti odgovorna za njihov pozitivan uticaj na rast kose.

Veruje se da ulje iz semena bundeve utiče na nivo testosterona i androgena u telu.
Ove semenke su prepune omega-3 masnim kiselinama i stoga će Vam kosa biti jača, mekša i sjajnija. Pročitajte i naučite više o tome kako zapravo semenke bundeve imaju uticaja na zdravlje Vaše dlake:

Kao što je jasno iz gore navedenih činjenica, sada možemo reći da je njeno bogatstvo srednje ime i semenke bundeve će poboljšati Vaše zdravlje, bilo da je to telo, kosa ili koža. Bogate su vitaminom A, K , B (biotin), cinkom i sumporom koji su suštinski važni za zdravlje Vašeg skalpa i snagu dlake.

Bogate su i vitaminom E , koji će Vam takođe pružiti sjajnu kosu. Oni se smatraju odličnim namirnicama jer su bogate proteinima , dijetalnim vlakanima , vitaminima, mineralima i dobrim mastima za Vaše telo. Zato se zaključuje da će se pobrinuti za Vaše zdravlje uopšte i stoga je veoma zdrava užina.
B vitamin u semenkama bundeve pomoći će da se poveća rast kose dok vitamin C podstiče proizvodnju sebuma koji je prirodni balzam za kosu.

Dodajte ulje od semenki bundeve u salatama, jedite ih na miru kao užinu ili dodajte Vašim jutarnjim žitaricama. Konzumiranje šake semenki dnevno može koristiti u borbi za rast kose.
Posebno u ovo doba godine, semenke bundeve su lako dostupne u mnogim prehrambenim prodavnicama I prodavnicama zdrave hrane.