PROLEĆNI SAVETI ZA ZDRAVU KOSU

Opadanje kose, beživotan izgled, suvoća i naelektrisanost, su tipične promene na kosi posle zimskog perioda. Za zdravu kosu svakako koristite najbolje proizvode koje možete sebi priuštiti. Dobra nega je bitna stavka za lepu i zdravu kosu.

HIDRATACIJA JE KLJUČNA

Koristite dobar šampon i kondicioner da bi sačuvali vlažnost vlakna. Primetićete poboljšanje nakon nekoliko pranja kose.Ne perite kosu često. Nezavisno od sezone, pranje kose 2-3 puta nedeljno je sasvim dovoljno. Šampon za normalnu kosu je idealan za veći deo populacije zbog vlažnosti vazduha.

ОDSTUPITE OD PRAVILA

Regularno je da se prvo opere kosa, pa se nanese kondicioner.Ako želite da eksperimentišete prvo nanesite kondicioner za volumen. A zatim operite kosu šamponom.Tako ćete ukloniti višak proizvoda.Za kraj, možete staviti malo kreme nakon feniranja.

SKRATITE KOSU

Za novu sezonu dajte i kosi novu formu. U skladu sa trendovima. Skrćivanjem ćete odstraniti rascvetane i suve krajeve. A kosa će dobiti volumen. Kosa će izgledati zdravo, sjajno i živo.

IZBEGAVAJTE ČESTU UPOTREBU APARATA ZA ISPRAVLJANJE KOSE

Smanjite ispravljanje kovrdžave kose. Električni aparati su odlični za lepe frizure. Ali česta upotreba nije dobra za vlakno. Konstantno šokiranje kose ekscesivnom toplotom eliminiše vodu iz vlakna i oštećuje ga. Posebno kod već farbane kose.

VODITE RAČUNA O ISHRANI

Zdravlje kose povezano je sa onim što jedemo. Pa je kosa odraz načina ishrane. Jedite puno proteina, svežeg povrća i voća.

Аko primećujete da se kosa proređuje, da gubi na volumenu i lepoti, obratite se našim triholozima u 101 Hair Clinic. Ako sva Vaša kućna nega i tretmani, nisu dovoljni, vreme je da potražite stručan savet.