NASLEDNI ILI ZDRAVSTVENI FAKTORI SU RAZLOG OPADANJA KOSE KOD ŽENA?

Za žene, gubitak kose može biti veliki stres. I opterećenje zbog socijalnih standarda koji nameću ženi osećaj da nisu atraktivne. Pa čak i da su odbačene, ako nemaju bujnu kosu punog volumena.

Nasledni gubitak kose (nasledni faktori) često kod žena dovodi do osećaja srama i patnje u tišini. Postoji veliki broj žena kod kojih gubitak kose nije dijagnostikovan od strane stručnog lica. Pa posežu za raznim metodama u rešavanju problema, kao što su ekstenzije, perike i drugu modni dodaci. Koji su na žalost, daleko od pravog rešenja problema.

Skrivanje ili ignorisanje naslednog ćelavljenja može biti vrlo ozbiljno. Iz razloga što nasledni gubitak kose može biti znak ozbiljnih zdravstvenih stanja koje treba tretirati.

Gubitak kose može biti nasledan i obuhvata nekoliko različitih gena. A isto tako može biti rezultat hormonalnog disbalansa, neuobičajene androgene aktivnosti i tumora koji luče androgene. U svakom slučaju u vezi je sa povećanom androgenom aktivnošću.
Za razliku od muškaraca, kod žena je teško odrediti i objasniti detaljno funkciju androgenih hormona. Isto tako ,u razvoju naslednig gubitka kose, mogu biti uključeni i medicinski problemi, uključujući hormonalne i hemijske disbalanse, anoreksiju, malnutriciju, anemiju, problem sa štitnim žlezdom, policistični ovarijalni sindrom (POS) itd.

Ne ignorišite gubitak kose, već otkrijte uzroke opadanja kose. Ne čekajte da opadanje spontao prestane. Zato što je velika verovatnoća da trajno izgubite kosu, ukoliko se ne regeneriše.

Оbratite se za savet i trihološku analizu, doktorima- triholozima u 101 Hair Clinic i nađite, ne samo odgovore na Vaša pitanja, već i rešenje za Vaš problem sa kosom.