Kako da prepoznate da zaista ćelavite?

Da li zaista ćelavite? Ако se povećan broj dlaka neočekivano javi pri češljanju, na jastuku, garderobi, uglavnom se svi zapitamo da li je to povećano opadanje normalno. Da li gubimo kosu privremeno ili trajno? Da li zaista ćelavimo? Da li će se kosa obnoviti? Оva pitanja su posebno stresna za muškarce, koji imaju bliske rođake koji su ćelavi. Nasledna ćelavost (androgena alopecija) ima genetsku osnovu i javlja se familijarno. Muškarac koji ima genetsku predispoziciju za gubitkom kose može ozbiljno da se zabrine zbog svakodnevnog gubitka kose koje je izraženije nego pre.

Аko opada relativno veliki broj dlaka, preko 100, duže vreme, duže od 2 do 3 meseca, znači da se kod osobe razvijaju vidljivi znaci nasledne ćelavosti. Proređenje kose još uvek nije vidljivo. Ali opadanje može biti prva faza razvoja ćelavosti.
Isto tako, ako primetite da se kosa istanjila, da je izgubila volumen i kvalitet, koje traje godinama, ne očekujte da će se kosa spontano obnoviti.

Аko primetite kratke“ bebeće“ dlake, trebalo bi da pomislite na nedovoljan rast kose, zbog slabe funkcije korena dlake.

Osoba sa ovim zancima ne treba da čeka znake trajnog gubikta kose. Već da potraži savet profesionalaca i dobije korisne informacije od doktora-trihologa iz 101 Hair Clinic. Doktor će ustanoviti iz kojih razloga opada kosa. Da li se razvija nasledna ćalavost i može preporučiti medicinski tretman kojim će sprečiti gubitak kose i stimulisati rast još u ranoj fazi.

Trihološka analiza kose

Trihološka analiza omogućava procenu stepena opadanja, procenat izgubljene kose, trend opadanja i pre svega mogućnost ponovnog rasta. Od specifičnih dermoskopskih promena dlaka i folikula, može da se ustanovi forma opadanja i njen stadijum.

Od stanja folikula može da se proceni da li je kosa trajno izgubljena ili postoji mogućnost ponovnog rasta. Svakako se pregleda kapilicijum i pore da bi se utvrdili znaci masćenja, peruti, zapaljenja, senzitivnosti kapilicijuma. Trihološki softver sa svojom bazom informacija omogućava praćenje rezultata kod pacijenata i transparentnost u progresu tretmana.

101 HAIR CLINIC u službi svojih pacijenata, sprovodi nove efikasne metode kako bi se osigurao optimalni rast kose kod svakog tipa opadanja kose. Za postizanje optimalnih rezultata u rastu kose najbolja je kombinacija nekoliko stimulativnih metoda, a još bitniji je protokol izvođenja tretmana. Svaki protokol je individualan i isplaniran od strane naše doktorke, specijaliste trihologa dr Marija Marjanović, nakon trihološke analize kose i skalpa.