PREDNOSTI KOJE VAM NUDI ČAJ OD ĐUMBIRA ZA ZDRAVLJE VAŠE KOSE

Od davnina, se smatra da čaj ima mnoga lekovita svojstva. Već više od 2000 godina, limun i đumbir su deo medicinske terapije. Oni se u suštini koriste za sprečavanje i lečenje brojnih zdrastvenih problema. Osim poboljšanja cirkulacije u vašem telu on ubrzava metabolički proces. I limun i đumbir su popularni sastojci energetskih pića i to, takodje, sa dobrim razlozima.

Za mnoge ljude problem sa kosom je neizostavan deo njihovog života. Bez obzira da li je upitanju svrab u predelu glave, gubitak ili proredjenje kose, odražava se na psihu ljudi dovodeći Vas do ivice depresije. Za ljude koji pate od gubitka kose doktori često preporučuju ishranu bogatu vitaminima kao što su vitamin A i vitamin C. Oni pomažu u borbi protiv proizvodnje DHT u vašem skalpu, i tako zauzvrat stimulišu rast kose. Zbog toga što je čaj od đumbira i limuna prepun vitamina i antioksidansa vi ćete biti u mogućnosti da se uhvatite u koštac sa vašim problemima kose lako i prirodno.

Đumbir ima prirodna antiseptička svojstva koja su idealna za uklanjanje peruti. Đumbir ima prirodnu sposobnost da stimuliše protok krvi u skalpu. Bolji protok krvi stimuliše folikule dlake da produkuju dlaku. Đumbir je odličan za suvu i lomljivu kosu, jer sadrži vitamine, cink i fosfor koji daju sjaj Vašoj kosi.

Čaj od đumbira se ne preporučuje trudnicama, osobama koje imaju problema sa kamenom u žuči kao i osobama koji imaju problem sa visokim krvnim pritiskom. Konzumiranje čaja od đumbira neposredno pre spavanja može dovesti do nesanice i nemirnog sna.