Opadanje kose u jesen se dešava obično u oktobru i novembru.

Opadanje kose u jesen traje četiri do pet nedelja. Mogu opadati i do 150 dlaka dnevno. Nikakav period sezonskog gubitka kose ne bi trebalo da traje više od četiri do pet nedelja, nakon čega će nova kosa početi ponovo da raste. Kada se sezonsko opadanje zaustavi, vaša kosa se najčešće potpuno oporavi i regeneriše. Iako je kod ljudi sa postojećim nekim zdrastvenim problemom taj potencijal oporavka slabiji. Zato je dobro malo pomoći kosi u procesu oporavka.

SKRATITE KOSU

Za novu sezonu, dajte kosi nov oblik u skladu sa novim trendovima. Skraćivanje će ukloniti rascvetale, suve krajeve i dati volumen kosi. Kosa će izgledati zdravo i biti sjajna.

POTREBNA JE DOBRA HIDRATANTNA MASKA

Koristite dobar šampon i masku kako bi ste sačuvali hidratantnost kose. Osetićete poboljšanje već posle nekoliko pranja. Nemojte previše često prati kosu. Bez obzira na godišnja doba, 2-3 puta nedeljno je dovoljno da operete kosu.

SMANJITE KORIŠĆENJE APARATA ZA STILIZOVANJE

Aparati za pravljenje frizura koji greju su odlični za fenomenalnu frizuru ali njihova česta upotreba nije dobra za kosu. Stalno tretiranje kose sa prekomernom vrelinom smanjuje vodu u dlaci i oštetćuje je, naročito ofarbanu kosu.

OBRATITE PAŽNJU NA HRANU

Zdravlje kose je povezano sa onim što konzumiraramo, tako da je kosa odraz naše ishrane. Jedite puno proteina, svežeg voća i povrća. Ako je potrebno dodajte i neke suplemente za kosu.

UPOTREBLJAVAJTE TONIKE KOJI STIMULIŠU RAST KOSE

Lokalna terapija za stimulaciju sa adekvatnim sastojcima će vam pomoći da vaša kosa raste brže i obezbediće joj i optimalan kvalitet i gustinu.

Ako vaša kosa nije obnovljena i ne raste, kontaktirajte naše doktore-trihologe odmah da bi ste utvrdili tačan uzrok i vrstu gubitka kose. Neki oblici gubitka kose mogu dovesti do naglog gubitka kose i njeno proređivanje sa trajnim posledicama, a opadanje može početi isto na jesen.