fbpx
  • 14 децембра, 2022
  Može li konzumiranje piva uticati na kosu?

  Može li konzumiranje piva uticati na kosu?

  Povremeno konzumiranje piva neće uzrokovati opadanje kose i ćelavost. Medjutim studije su pokazale da prekomerno konzumiranje alkohola dovodi do opadanja kose. Postoje 3 razloga zašto alkohol izaziva gubitak kose: • Gubitak kose usled konzumiranja alkohola nastaje uglavnom zbog činjenice da alkohol utiče na nivo estrogena i cinka u organizmu, koji kasnije utiču na rast kose.

  Read more
  • 5 децембра, 2022
  Šampon za rast kose kod muškaraca i žena

  Šampon za rast kose kod muškaraca i žena

  Adekvatni šampon za rast kose je neophodan da bi imali zdravo vlasište i lepu kosu. Greške u izboru šampona često uzrokuju problem na koži glave I beživotni izgled kose. Kada birate šampon za rast kose, potrebno je da odaberete šampon koji je specijalno namenjen tipu skalpa. Ili problemu koji imate sa vlasištem: suvoća,vmašćenje, perut itd.

  Read more
  • 7 новембра, 2020
  SPA tretman za masnu kosu

  SPA tretman za masnu kosu

  SPA tretman za masnu kosu je najbolji izbor koji možete da napravite kako bi sebi olakšali muke. Svi koji imaju masnu kosu znaju koliko to može biti frustrirajuće. Masna kosa pre svega izgleda neuredno, teško se oblikuje a nije ni tako bezazlena pojava kao što se misli. Nataložena masnoća može izazvati začepljenje pora, pojavu peruti

  Read more
  • 6 октобра, 2020
  Hašimoto i opadanje kose. Reagujte na vreme!

  Hašimoto i opadanje kose. Reagujte na vreme!

  Hašimoto je jedan od najčešćih poremećaja funkcionisanja štitne žlezde i pogađa jednog obolelog na 100 stanovnika. Bolest je otkrio i opisao japanski lekar Hakanu Hašimoto 1912. godine po kome je dobila i naziv. Naziva se još i Hronični autoimuni tireoiditis ili Hašimoto tireoiditis. Opadanje kose često se povezuje sa Hašimotom odnosno poremećajem rada štitne žlezde.

  Read more