NEGUJTE VAŠU KOSU PRAVILNO TOKOM LETA!

To znači da treba da uvedete promene u vašem načinu nege kose ove sezone.

Prvo i najvažnije, pijte dosta vode. Ovo će pomoći ne samo vašoj koži, već ce i vaša kosa biti hidrirana. Preskočite bezalkoholna pića i sokove i predjite na vodu.

Sušenje kose prilikom temperatura koje su već visoke bukvalno muči kosu. Upotreba fena, pegli za kosu i viklera mora biti svedena na minimum. Ovo ne važi isključivo za leto. Sušenje kose uvek mora biti svedeno na minimum, jer oštecuje kosu. Naglasi svoj prirodni izgled.

Pored sušenja, drugi oblik mučenja vaše kose je korišćenje hemikalija na njoj. Odlazak na trajno ispravljanje ili farbanje kose je samo ubacivanje još hemikalija u kosu. Držite se dalje od svih tih tretmana barem tokom letnje sezone, kada je vaša kosa podložnija oštećenjima. Ako nepravilno negujete kosu ona može postati veoma suva i krta leti. Da biste sprečili lomljenje koje ovo može da izazove upotreba kondicionera je obavezna. Nadjite vremena da ostavite kondicioner na vašoj glavi pet minuta, najmanje dva puta nedeljno. Dajte kosi to malo ekstra zaštite.

Nošenje šešira bi bio jos bolji način da je zaštitite od oštećenja prouzrokovanih suncem.

Uprkos nekim popularnim glasinama, sunce ne dovodi do gubitka kose. Medjutim, uvek je dobro zaštiti kosu i kožu glave od sunca i njegovih štetnih UV zraka nekim šeširom ili maramom. Previše izlaganje UV zracima može oštetiti Vašu kosu, koja postaje suva, krta, sklona lomljenju i rascetavanju krajeva.

Dakle, ne zaboravite da redovno duboko hidrirate vašu kosu. Da bi Vaša kosa i skalp bili zdravi tokom leta smanjte vreme izlaganja suncu ili nosite šire šešire kako bi zaštitili Vaš skalp. Dodatna upotreba kondicionera i pranje kose blagim biljnim šamponima tokom leta će takodje zaštititi folikule I skalp. Kao što Važi i za ostatak Vaše kože na telu, pobrinite se da joj obezbedite dovoljno vlage kako bi ostala zdrava. Pijte više vode kako bi obezbedili Vašoj koži adekvatnu hidrataciju.