DA LI FARBE OŠTEĆUJU KOSU I KOŽU GLAVE?

DA LI FARBE OŠTEĆUJU KOSU I KOŽU GLAVE?

Svakodnevno opterećujemo kosu brojnim hemikalijama iz kozmetičkih proizvoda za kosu. Uključujući vodonik peroksid (hidrogen) i amonijak, koji mogu da se nađu u farbama za kosu.

Najveći broj farbi za kosu, a svakako i blanš, sadrže vodonik peroksid. Moćnu hemikaliju koja se koristi za posvetljivanje kose. Koristi se u koncentraciji od 3%,6%,9% i 12%. Hidrogen deluje na posvetljivanje kose, razgradnjom pigmenta, melanina,u samoj vlasi. Česta i dugotrajna upotreba oslabljuje kosu i dovodi do ekstremnog oštećenja i lomljivosti vlasi. Osim posledica na kosi, hemikalije mogu dovesti do pojave iritacija, crvenila i svraba. Osim promena na koži, amonijak dovodi i do respiratornih problema.

Vaš frizer može puno da Vam pomogne pri izboru adekvatne farbe i zaštiti kose. Ako pak, već primećujete promene u kvalitetu, strukturi i gustini kose, potražite savet i pregled doktora specijaliste za probleme sa kosom.
Posle trihološke analize, doktori-triholozi iz 101 Hair Clinic, predložiće plan terapije, kako bi najbrže i efikasno vratili zdravlje i lepotu Vašoj kosi.