Da li farbe oštećuju kosu? Svakodnevno opterećujemo kosu brojnim hemikalijama iz kozmetičkih proizvoda za kosu. Uključujući vodonik peroksid (hidrogen) i amonijak, koji mogu da se nađu u farbama za kosu. Komercijalne farbe za kosu u svom sastavu imaju brojne sekundarne sastojke, koje su veoma opasne po opšte zdravlje. Zbog hemijskih reakcija koji se pri farbanju javljaju koža može reagovati na neki sastojak. Pojedini sastojci mogu izazvati iritaciju kože glave, što dovodi i do stvaranja ranica na glavi. Zatim, mogu dovesti do perutanja kože što je svakako posledica štetne farbe za kosu.

Najveći broj farbi za kosu, a svakako i blanš, sadrže vodonik peroksid. Moćnu hemikaliju koja se koristi za posvetljivanje kose. Koristi se u koncentraciji od 3%,6%,9% i 12%. Hidrogen deluje na posvetljivanje kose, razgradnjom pigmenta, melanina, u samoj vlasi. Česta i dugotrajna upotreba oslabljuje kosu i dovodi do ekstremnog oštećenja i lomljivosti vlasi. Osim posledica na kosi, hemikalije mogu dovesti do pojave iritacija, crvenila i svraba. Osim promena na koži, amonijak dovodi i do respiratornih problema.

Vaš frizer može puno da Vam pomogne pri izboru adekvatne farbe i zaštiti kose. Ako pak, već primećujete promene u kvalitetu, strukturi i gustini kose, potražite savet i pregled doktora specijaliste za probleme sa kosom.
Posle trihološke analize, doktori-triholozi iz 101 Hair Clinic, predložiće plan terapije, kako bi najbrže i efikasno vratili zdravlje i lepotu Vašoj kosi.

101 HAIR CLINIC Vam nudi najsavremeniju sofisticiranu trihološku analizu kose i kapilicijuma da bi se utvrdio razlog zbog koga dolazi do opadanja Vaše kose. Na osnovu dobijenih rezultata takve analize naš stručni medicinski tim (dermatolozi, triholozi i plastični hirurzi) će vam predložiti adekvatan tretman i set klinički dokazanih proizvoda koji će pomoći u prevazilaženju problema koji su doveli do opadanja kose i omogućiti ponovni rast zdrave i kvalitetne kose.