Samo pranje kose vam daje veliki osećaj svežine i lep miris. Međutim, da li ste znali da je svakodnevno pranje kose je čini suvom, bezživotnom i sklonom kidanju.

Dr Mirmiani, dermatolog i specijalista trihologije kaže da na dlake gleda kao na vunenu nit. Što više perete kosu, ona gore izgleda. Nema potrebe da perete kosu svaki dan. Često pranje će učiniti da vaša kosa izgleda kao slama . Takođe, često pranje čini kosu mekšom, opuštenijom i zahteva korišćenje više proizvoda za oblikovanje.
Potreba za pranjem kose je različita od osobe do osobe, u zavisnosti od tipa kose i stepena mašćenja.
Izraženije mašćenje zahteva češće pranje.

Žena sa čvrstom, dugom ili kovrdžavom kosom ne moraju prati kosu nekoliko dana, jer se masnoće sa kože glave polako prenose duž dlake, tako da kosa ima tendenciju da bude suva i zahteva malo šamponiranje objašnjava dr Loid , sa Univerziteta u Majamiju.

Tanka i ravna kosa se više masti , tako da je njeno pranje svaki drugi dan sasvim dovoljno uz adekvatan šampon.

Koliko često bi muškarci trebalo prati kosu? Muškarci bi trebalo da peru kosu takođe svaki drugi dan. Kada je izrazito masna, može se prati i svaki dan ali samo sa pravim izborom šampona ili kombinacijom više šampona preporučenih od strane eksperta – trihologa.

Nakon kratkog pregleda skalpa, triholozi iz 101 Hair klinike, će odabrati adekvatan šampon za vaš tip kose i daće vam savete za negu kose.

1. Hair Shaading Prof Šampon

Namenjen je da se koristi kod svake forme opadanja kose, a njegova blaga herbalna formula pravi ga adekvatnim za korišćenje i kod svih stanja kapilicijuma, suvoće, masnoće, češanje i perut. Žen šen u svom sastavu i specijalna kombinacija aktivnih supstanci za čišćenje sa pH 5,5 obezbeđuju nežno dubinsko čišćenje. Značenje žen šena je i u njegovom dejstvu na regulaciju problema na kapilicijumu, a zajedno sa drugih 6 aktivnih supstanci poboljšava cirkulaciju krvi i jača dlaku.

2. Oil Control Nourishing Šampon

Eksluzivna nežna formula ovog šampona bazirana na biljnim ekstraktima je namenjena za korišćenje kod svakog tipa kose. Specijalna kombinacija aktivnih supstanci za čišćenje i neutralni pH 5,5 obezbeđuje nežno dubinsko čišćenje. Visoko kvalitetni ekstrakti daju kosi prirodan i zdrav izgled, sjaj i lako oblikovanje.