Zašto naša kosa postaje siva ili bela?

Dr Desmond Tobin, profesor molekularne biologije sa University of Bradford u Engleskoj sugeriše da folikul ima *melanogeni biološki časovnik* koji smanjuje ili stopira aktivnost melanocita, rezultirajući smanjenjem pigmenta koji dobija naša kosa. Ovo se dešava tačno pre nego ispadne dlaka, pa zato koreni uvek izgledaju bledi.

Još više, Dr. Tobin ukazuje da kosa beli zbog godina i genetike, na takav način da geni regulišu iscrpljivanje pigmentnog potencijala svakog individualnog folikula dlaka. Ovo se dešava u različitim stepenima kod različitih folikula. Kod nekih osoba se to dešava brzo, a kod nekih postepeno u toku nekoliko dekada.

Ima i drugih faktora koji menjaju pigmentaciju kose, praveći je svetliju ili tamniju. Naučnici su ih podelili na unutrašnje i spoljašnje faktore. Unutrašnji faktori: genetski defekti, hormoni, raspored tela, uzrast. Spoljašnji faktori: klima, zagađivači, toksini, izloženost hemikalijama.

Rešite problem sede kose

Sa Strategy 4 steps postepeno i diskretno možete da vratite pigmentaciju kose iz bele ili sive preko svetlo kafene do tamno kafene i crne. Kao što sa gubitkom pigmenta kosa beli tako Strategy 4 steps postepeno vraća pigment dlake, na sasvim prirodan način. Kada se aplicira Strategy 4 steps gel, on se apsorbuje u dlaci, integriše se sa proteinima dlaka i obnavlja pigment. Količina novodobijenog pigmenta posle jednog nanošenja je dovoljna samo da da izraženo svetlu kafenu boju dlake, ali ne i da da drastičnu promene boje. Zato repigmentacija Strategy 4 steps-om je veoma diskretna, bez šokantne promene boja. Čak i jedna aplikacija je dovoljna za prirodnu pigmentaciju kose, naročito kod potpuno bele kose. Sa svakim narednim apliciranjem gela količina pigmenta u dlaci je veća i boja kose je intenzivnija, sve do dobijanja tamno kafene boje ili crne boje.

Ono što čini ovaj tretman unikatnim je to što vi sami određujete koliko pigmenta želite da imate. Ako želite potpuno da vratite svoju prirodnu boju kose, onda gel aplicirate četiri ili više puta zavisno od vaše prirodne boje. A, ukoliko želite samo diskretno kamufliranje sivih dlaka onda i dve aplikacije su dovoljne.

Druga značajna karakteristika ovog preparata je što ne menja boju kose koja nije seda. Znači deluje samo na belu kosu, a ne na već pigmentovanu kosu. Vaša prirodna boja kose biće zadržana. Naročito značajno za Strategy 4 steps po čemu se razlikuje od raznih hemijskih proizvoda za bojenje kose je što ne sadrži hidrogen, amonijak, niti kancerogene materije. Kosa posle tretmana je zdrava, meka, sjajna i pigmentovana. Pigment se ne ispira, ali za održavanje efekta potrebno je nanositi jednom mesečno.

Rešite problem sede kose – STRATEGY vrača prirodnu boju sedoj kosi kod muškaraca!