Šta je napredni PRP tretman kose?

Napredni PRP tretman kose je inovacija u tretmanima za stimulaciju rasta kose. Zahvaljuljući istraživanjima sprovedenih u Japanu, ova sofisticirana tehnika nadmašuje klasični PRP tretman kose višestruko. Ova metoda je zapravo bazirana na bio-inteligentnim faktorima rasta programiranim tako da signaliziraju folikul dlake kako bi se produžila faza rasta kose. PRP plazma sa herbalnim bio-inteligentnim faktorima rasta je pojačana sa dva signalna peptida korišćena u najvećoj dozvovoljenoj koncentraciji. A čija je direktna funkcija mikro-vazodilatacija na nivou folikula dlake.

Koje su prednosti naprednog PRP tretmana kose?

  • Ono što napredni PRP kose čini sofisticiranijim i učinkovitijim u odnosu na klasični PRP tretman kose jesu koncentracija faktora rasta i dopunski signalni peptidi. Kod naprednog PRP tretmana kose plazma koncentracija faktora rasta i signalnih peptida je u maksimalnoj dozvoljenoj koncentraciji. A koja je zapravo oko 10 puta veća nego koncentracija kod klasične PRP plazme. Kod klasične PRP plazme nema peptida koji su odgovorni za stimulaciju rasta kose i povećanje dijametara prečnika dlake.
  • Druga prednost naprednog PRP tretmana kose je što, zahvaljujući japanskoj inovaciji, krvave injekcione procedure su zamenjene plazmom bogatom faktorima rasta i peptidima. Ova plazma ubrizgava se uz pomoć specijalno dizajniranog i preciznog mikro-elektro uređaja kako bi se faktori rasta i peptidi injektirali u sam koren dlake gde su i najpotrebniji. Uz pomoć nisko-frekventne elektrostimulacije (koja traje 10ak minuta) omogućava se stoprocentna iskorišćenost faktora rasta i peptida u folikulu dlake.
  • Treće, a ujedno i najbitnije, naučna istraživanja su povtrdila efikasnost klasličnog PRP tretmana kod muskuloskeletnih oboljenja. Ali ne i kod stimulacije rasta kose. Prema naučnim istraživanjima objavljenim na NCBI, sami faktori rasta kod klasičnog PRP tretmana kose nemaju nikakav, ili imaju zanemarljiv efekt na ponovni rast kose. Upravo zato napredni PRP tretman kose osim faktora rasta u sebi sadrži dva signalna peptida. Koja su zadužena za stimulaciju rasta kose i poboljšanje kvaliteta i strukture dlake.

Napredni PRP tretman kose vraća „minijaturizaciju“ folikula dlake na koje utiču DHT (Dihidrotestosteron) i genetika.

Kada mogu da se očekuju rezultati?

Rezultati mogu se videti u roku od par meseci. Klijenti mogu nastaviti sa uobičajenim aktivnostima nakon tretmana. Ovaj tretman omogućava da se kosa vrati u normalan ciklus. Kao rezultat toga, povećava se gustina i kvalitet kose, a stopa gubitka kose značajno se smanjuje.

Kod koga se koristi napredni PRP tretman kose?

Napredni PRP tretman kose će biti od velike koristi osobama oba pola koje žele da ne prolaze kroz hirurški postupak za transplantaciju kose. Napredni PRP tretman kose takođe pruža efikasne rezultate kod osoba koje imaju samo lokalni gubitak kose.

Da li se napredni PRP kose može kombinovati sa ostalim tretmanima kose?

Napredni PRP kose se može kombinovati sa laserskim tretmanom  (LLLT), suplementima za rast kose i lokalnim 101 preparatima protiv gubitka kose. Klijentima se preporučuje nastavak doziranja DHT blokatora (101 Hair Scalp Reliefing Tonik) nakon PRP tretmana kose.

 

Šta dobijate PRP tretmanom kose u 101 Hair Clinic?

  • Ubrzanje rasta kose
  • Zgušćavanje postojeće kose
  • Stimulaciju folikula dlake za ponovnim umnožavanjem
  • Prodiranje hranljivih sastojaka u folikul radi podsticanja rasta dlake
  • Neinvazivan i bezbolan postupak