PITANJE:

Moj sin ima alopeciju universalis (alopecija) godinu dana. Čitala sam da linija 101 ima odgovarajući proizvod za tretman ove vrste alopecije. Koje je vaše mišljenje o tom proizvodu?

ODGOVOR:

Alopecija areata pa i njen oblik alopecija universalis je rekurentna necikatricijalna forma opadanja kose koja može da afektuje bilo koju kosmatu regiju na telu i može da se manifestuje u različitoj šemi distribucije. Iako je benigno stanje i najveći broj pacijenata su asimptomatični, može da izazove emocionalan i psihosocijalan stres. 101 HAIR CLINIC centar radi jedinstveno sa proizvodima za koje postoji naučna dokazanost njihove efikasnosti.

Šta znači to naučno dokazana efikasnost? To bi značilo da nezavisna referentna zdravstvena institucija ili univerzitetski centar na osnovu eksperimenata na veći broj kontrolnih grupa  primenjuju određeni proizvod ili metodu u dužem vremenskom periodu, najčešće od 6 meseci do 1 godine. Svakodnevno slede rezultate njihovih studija, registruju ih, fotografišu specijalnim trihoskopskim instrumentima, da bi na kraju studija došli do zaključka da li taj proizvod uopšte ima bilo kakav efekat na stopiranje opadanja kose i promovisanje novog rasta kose, i ukoliko ima pozitivan efekat, onda u kom apsolutnom iznosu, izraženo u procentima, iznosi takav efekat.

Ove rezultate zajedno sa metodologijom istraživanja objavljuju se u recenziranim visokocenjenim međunarodnim žurnalima sa impakt faktorom, kao potvrda uspeha ili neuspeha u primeni, efikasnosti i rezultatima korišćenja konkretnog preparata, proizvoda ili tehnologije. 101 formula je specijalna kombinacija biljnih ekstrakta koja je namenjena tretmanima u različitim stadijumima alopecije areate, totalis ili univerzalis. Podstiče cirkulaciju krvi na nivou folikula dlake sa čime poboljšava i snabdevanje potrebnim nutritijentima, vitaminima, mineralima i aminokiselinama. Posledično dolazi do revitalizacije ‘’uspavanih’’ folikula i ponovnog rasta kose. Normalizuje i funkciju kapilicijuma, regulišući masnoću i perut. Zbog multifaktorijalne i imunološke zavisne prirode ove forme opadanja kose ponekad je potrebna kompletirana terapija od strane adekvatnog specijaliste.