Bez obzira da li još nemate sede dlake ili ste već primetili po neku sedu bitno je da znate potencijalne faktore za pojavu sede dlake. Srećom na dva možete da utičete.

Uzrast

Kosa obnavlja svoj rast kroz niz ciklusa na svakih 3 do 6 godina. S obzirom da svaki ciklus stvara novu kosu, tako je kod svakog ciklusa verovatnije da nešto krene „na pogrešno“ kada je u pitanju pigment. Neki pojedinci mogu primetiti sedu dlaku tek nakon što prođe 7 do 8 ciklusa. Za većinu ljudi, prve sede se pojavljuju u 30-tim godinama. Ali postoje slučajevi kada se mogu javiti i u 8 ili 9 godini. Od svih neprijatnih promena koje prate starenje, kao što su na primer bore, seda kosa je jedna od onih koje je najlakše sakriti. 

Genetika

Prirodnu boju kose nasledjujemo od majke i oca. Tako da ćete verovatno naslediti njihov obrazac za pojavu sede kose. Genetika ima važnu ulogu u gubitku pigmenta. Ako su oba vaša roditelja imala prevremenu pojavu sedih, verovatno je da ćete imati i vi imati sedu kosu pre svojih prijatelja. Takođe, ljudi sa crnom kosom imaju tendenciju za pojavu sedih ranije od onih sa smeđom ili plavom kosom.

Pušenje

Iako velika, definitivna istraživanja nisu sprovedena, nekoliko malih posmatračkih studija otkrilo je vezu između pušenja cigareta i pojavljivanja sede kose. Ovaj fenomen se može povezati sa slobodnim radikalima koji se formiraju, što već znamo da mogu doprineti i pojavi bora i žutih zuba.

Stres

Sigurno se pitate da li su vaš posao ili vaša deca razlog za sedenje kose? Svakodnevni mali stres ne utiče na boju kose, već na veću anksioznost. Iako to nije naučno potvrdjeno, i dalje znamo da glavni stresni događaji imaju fiziološki efekat na organizam, što može izazvati promene u pigmentaciji i rastu kose.

Zdravstveni uslovi

Iako retki, određeni metabolički uslovi, teški nutricijski nedostaci i genetski poremećaji mogu izazvati sedu kosu. Neki hemoterapeutski lekovi mogu takođe ugroziti mehanizam proizvodnje pigmenta. Ali nema razloga za zabrinutost: nakon završetka lečenja dlaka obično vraća svoju prirodnu boju.

STRATEGY vraća prirodnu boju sedoj kosi kod muškaraca

STRATEGY linija proizvoda za sedu kosu vam pomaže da na sasvim prirodan način vratite pigment svojoj kosi. I da vratite svoje samopuzdanje.

Strategy linija proizvoda je posebno dizajnirana za muškarce. Sa Strategy proizvodima možete pigmentovati svoju sedu kosu na diskretan i prirodan način. Pigment iz proizvoda će zameniti Vaš prirodan pigment i vratiti boju Vaše kose. Repigmentacija je pirodan proces koji omogoćavaju samo Strategy proizvodi.

Proizvodi za progresivnu pigmentaciju sadrže prirodan pigment koji se apsorbuje i akomulira u površinskom sloju same sede dlake i na taj način joj vraća prirodnu boju.

Strategy proizvodi za sedu kosu na prirodan način boje dlaku i deluju samo na sedu dlaku a da pritom ne menjaju boju kose koja nije seda. Znači, osim što vraćaju prorodnu boju, oni i ne oštećuju dlaku.

Ne dozvolite sedoj kosi da vam dodaje godine. Ne morate više koristite farbe koje vam daju crven sjaj i neprirodan izgled.

Postepeno i diskretno možete vratiti pigmentaciju kose od bele ili sive preko svetlo smeđe do tamno smeđe.

Kao što sa gubitkom pigmenta kosa beli tako Strategy 4 steps postepeno vraća pigment u dlaku, na sasvim prirodan način.

Kada se aplikuje Strategy 4 steps gel, on se apsorbuje u dlaci, integrira se sa proteinima dlake i obnavlja pigment. Sa svakom narednom aplikacijom gela količina pigmenta u dlaci se povećava i boja kose postaje intezivnija sve do dobijanja tamno smeđe boje.

STARTEGY je dostupan u dve verzije kao Intenzivni gel koji sa jednom aplikacijom vraća prirodni pigment kose (namenjen osobama koje imaju do 50% sedih), i kao Gel za postepeno vraćanje prirodnog pigmenta vaše kose (kod ovog preparata sadržina se koristi za 4 aplikacije), namenjen osobama koje imaju preko 50% sedih.