Masaža glave je jedna od najboljih stvari koje možete da priuštite svojoj kosi.Pospešuje rast kose, leči perut i umiruje kožu glave Masaža je akt gnječenja, trljanja i pritiskanja kože uz pomoć vaših prstiju i dlanova koji mogu da donesu dosta koristi vašem telu.

Najveća korist masaže je povećanje cirkulacije na površini kože. Ova korist kao i mnoge druge su razlog zašto ljudi sa prevremenim opadanjem kose sebi pomažu i masažom. Masaža pod pritiskom zagreva kožu i dilatira krvne sudove čime se povećava protok krvi i njena cirkulacija.

Povećana cirkulacija znači da ćelije folikula dlaka će dobiti više nutritijenata i kiseonika potrebnih za optimalan rast kose. Kretanje prilikom trljanja takodje relaksira, smanjuje stres i jača koren dlake.

Suva masaža skalpa

Ovo je metoda masaže glave koja ne uključuje primenu ulja, šampona niti bilo čega drugog što utrljavate u glavu. U suštini, možete je raditi posle pranja kose dok je još mokra ili suvom kosom, po želji.

Ukoliko upotrebite proizvode (ulja, losione, tonik) u toku masaže kapilicijuma, oni će negovati kapilicijum i dlaku pri čemu se smanjuje pojava peruti i suve kože koji mogu da naruše normalan rast kose.
Nanesite malo ulja na vrhove prstiju. Lagano pritiskajući, izmasitajte glavu, počevši od čela ka zadnjem delu glave. Pritiskajte prvo tačke na sredini glave, a zatim širite razmak između ruku i izmasirajte ceo skalp. Ovakav način masaže će poboljšati cirkulaciju za bolji protok krvi i ukloniti suve ili mrtve ćelije kože koje mogu da ometaju rast kose.

Ulja takodje neguju kutikule dlake i korena čime se smanjuje šansa da kosa postane kruta, lomljva i rascvetala.