DA LI KOSA OPADA ZBOG KORIŠĆENJA GELA ZA KOSU?

Gelovi za kosu omogućavaju stilizovanje frizure koja ponekad prkosi gravitaciji.
Oni sadrže veštačku supstancu PVP koja je potrebna za oblikovanje kose. PVP polimer rastvoren u vodi ili alkoholu stvara čvrsti film na dlaci i pomaže u oblikovanju kose.

Da li kosa opada zbog koriščenja gela? Iako se često veruje da gelovi za kosu uzrokuju gubitak kose, to nije sasvim tačno.
Gel direktno ne dovodi do gubitka kose, ali čini da vaša kosa postane suva, gruba i sklona kidanju. Kao posledica toga, povećava se broj slomljenih vlakana što može dati utisak povećanog gubitka kose.

Uzrok krhkosti kose je sastojak gela. Obično gel sadrži mnoštvo hemikalija koje mogu oštetiti ne samo kosu, već i kožu glave, a to se najčešće manifestuje pojavom peruti i iritacijom.

Naši doktori- triholozi iz 101 HAIR klinike preporučuju da ne koristite gel za kosu redovno. Ako ga povremeno koristite, onda to nije tako štetno. Ali svakodnevna upotreba doprinosi oštećenju kose i kosa postaje suva i gruba, što može dovesti do povećanog gubitka kose. Međutim, ako je upotreba gela prihvatljiva, onda bi ona trebalo da bude minimalna. Još jedna komponenta koja može oštetiti kosu je alkohol u gelu. Alkohol suši kosu i oštećuje je pa preporučujemo upotrebu gela bez alkohola.

101 HAIR CLINIC Vam nudi najsavremeniju sofisticiranu trihološku analizu kose i kapilicijuma da bi se utvrdio razlog zbog koga dolazi do opadanja Vaše kose. Na osnovu dobijenih rezultata takve analize naš stručni medicinski tim (dermatolozi, triholozi i plastični hirurzi) će vam predložiti adekvatan tretman i set klinički dokazanih proizvoda koji će pomoći u prevazilaženju problema koji su doveli do opadanja kose i omogućiti ponovni rast zdrave i kvalitetne kose.