fbpx

U savremenoj današnjici, pazljivo slušate i gledate reklame hiljade proizvoda, losiona, seruma i šampona koji Vam garantuju da će te rešiti Vaš problem opadanja kose. I na kraju, ne samo što Vam neće pomoći u rešavanju Vašeg problema, već i stanje Vaše kose i kapilicijuma može biti gore nego predhodno. Kako onda da znate da prepoznate koji je pravi efikasan preparat koji bi mogao da Vam pomogne u rešavanju problema opadanja kose?

101 Hair radi jedinstveno sa proizvodima za koje postoji naučna dokazanost njihove efikasnosti. Šta znači to naučno dokazana efikasnost? To bi značilo da nezavisna referentna institucija ili univerzitetski centar na osnovu kliničkih eksperimenata na veći broj kontrolnih grupa pacijenata primenjuju određeni proizvod ili metodu u dužem vremenskom periodu, najčešće od 6 meseci do 1 godine. Svakodnevno slede rezultate njihovih kliničkih studija, registruju ih, fotografišu specijalnim trihoskopskim instrumentima, da bi na kraju studija došli do zaključka da li taj proizvod uopšte ima bilo kakav efekat na stopiranje opadanja kose i promovisanje novog rasta kose, i ukoliko ima pozitivan efekat, onda u kom apsolutnom iznosu, izraženo u procentima, iznosi takav efekat. Ove rezultate zajedno sa metodologijom istraživanja objavljuju se u recenziranim visokocenjenim međunarodnim žurnalima sa impakt faktorom, kao potvrda uspeha ili neuspeha u primeni, efikasnosti i rezultatima korišćenja konkretnog preparata, proizvoda ili tehnologije.

PROIZVODI PROTIV OPADANJA KOSE

101B 101 Hair Clinic Proizvod

101B

101B formula je namenjena da zaustavi opadanje kose u početnom stadijumu gubitka kose. Ne samo što reguliše intenzivno opadanje kose, već i sprečava konverziju testosterona u dehidrotestosteron (DHT), koji predstavlja glavni razlog muškog tipa ćelavosti. Isto tako i blokira vezivanje DHT-a za receptore ćelija korena dlake, čime direktno onemogućava da se aktivira genetska poruka za gubitak kose. Isto tako redukuje i sekreciju lojnih žlezda, što značajno pomaže u stvaranju idealnih uslova za razvoj zdrave dlake.

101 hair Clinic OIL CONTROL NOURISHING SHAMPOO

OIL CONTROL NOURISHING SHAMPOO

Eksluzivna nežna formula ovog šampona bazirana na biljnim ekstraktima je namenjena za korišćenje kod svakog tipa kose. Specijalna kombinacija aktivnih supstanci za čišćenje i neutralni pH 5,5 obezbeđuje nežno dubinsko čišćenje. Visoko kvalitetni ekstrakti daju kosi prirodan i zdrav izgled, sjaj i lako oblikovanje.

101 Hair Clinic HAIR SHADDING PROOF SHAMPOO

HAIR SHADDING PROOF SHAMPOO

Namenjen je da se koristi kod svake forme opadanja kose, a njegova blaga herbalna formula pravi ga adekvatnim za korišćenje i kod svih stanja kapilicijuma, suvoće, masnoće, češanje i perut. Žen šen u svom sastavu i specijalna kombinacija aktivnih supstanci za čišćenje sa pH 5,5 obezbeđuju nežno dubinsko čišćenje. Značenje žen šena je i u njegovom dejstvu na regulaciju problema na kapilicijumu, a zajedno sa drugih 6 aktivnih supstanci poboljšava cirkulaciju krvi i jača dlaku.

101 Hair Clinic 101E

101E

101E predstavlja jednostavno rešenje, koje je isključivo moćno i efektivno, koristi se samo lokalno i pokazuje dramatične rezultate za samo nedelju dana. Ova formula je spoj 10 delotvornih prirodnih biljaka. Pažljivo birane količine svakog sastojka čine ovaj proizvod neprikosnoveno efikasnim u borbi sa aknama (folikuliti), seboroičnim dermatitom, rozacea-om. 101 E reguliše lučenje lojnoh žlezdi, čisti pore, poboljšava cirkulaciju krvi, smanjuje zapaljenje i olakšava svrab. Ima jako antibakterijsko i anti zapaljensko dejstvo.

101 Hair Clinic 101 Formula

101 FORMULA

101 formula je specijalna kombinacija biljnih ekstrakta koja je namenjena tretmanima u različitim stadijumima alopecije areate, totalis ili univerzalis. Prednost je što nema ograničenje i može da se koristi i na trepavicama i na bradi. Podstiče cirkulaciju krvi na nivou folikula dlake sa čime poboljšava i snabdevanje potrebnim nutritijentima, vitaminima, mineralima i aminokiselinama. Posledično dolazi do revitalizacije ‘’uspavanih’’ folikula i ponovnog rasta kose. Normalizuje i funkciju kapilicijuma, regulišući masnoću i perut. Ako postoji intenzivno opadanje kose preporučuje se prva 101B formula za stopiranje opadanja pre nego se počne sa 101 formulom. Zbog multifaktorijalne i imunološke zavisne prirode ove forme opadanja kose ponekad je potrebna kompletirana terapija od strane adekvatnog specijaliste.

101-HAIR-REGAIN

101 HAIR REGAIN

101 Regain formula je nezamenljiva u krajnjim fazama terapije. Nadopunjuje dejstvo 101G i 101 Hair Nourishing formule čime obezbeđuje bolje rezultate u krajnjoj fazi terapije. Naročito je značajno učvršćivanje, zadebljanje dlake, stvarajući novoizraslu kosu zdravom, čvrstom i sjajnom.

101 Hair Clinic 101 HAIR FOLICULE NOURISHING

101 HAIR FOLICULE NOURISHING

Ako opadanje kose traje duže vreme i već postoji očigledno proređivanje kose, ovaj tonik daje najbolje rezultate. U naprednim stadijumima opadanja kose folikuli dlaka imaju značajno smanjenu i nepravilnu funkciju, a formiranje dlake je ozbiljno kompromitovano. Prema Američkoj Akademiji za Dermatologiju, 2-3 muškaraca imaju neki stadijum ćelavosti. 101 Hair Folicule Nourishing tonik poboljšava fiziološku funkciju folikula i dubinski je podhranjuje. Reguliše i funkciju lojnih žlezda. Preporučuje se i kod žena i kod muškaraca. Proizvod nema nikakve nus pojave.

101 Hair Clinic 101G

101G

Sprečavanje opadanja kose i stimulacija rasta kose su dva različita i nezavisna fenomena. Dok 101B formula se primenjuje za prevenciju opadanja kose , 101F i 101G tonik su namenjeni za ponovni rast kose. Kod masne kože na glavi 101G tonik je idealan za podsticaj rasta kose. 101G tonik promoviše rast nove kose, reguliše funkciju lojnih žlezda i omogućava bolju resorpciju nutritijenata. Na taj način obezbeđuje rast zdrave kose, na zdravom kapilicijumu.

101 Hair Clinic 101F

101F

Sprečavanje opadanja kose i stimulacija rasta kose su dva različita i nezavisna fenomena. Dok se101B formula primenjuje za prevenciju opadanja kose, 101F i 101G tonik su namenjeni za ponovni rast kose. Kod normalne do suve kože glave 101F tonik je idealan za podsticanje rasta kose. Reaktivira oslabljene folikule kako bi ponovo produkovali zdravu i čvrstu dlaku i na taj način proizvede zdravu i čvrstu kosu.

101D

101D

101D formula je nezamenljiva u završnoj fazi terapije. Dopunjuje delovanje 101G i 101 Hair Nourishing formule čime osigurava bolje rezultate u poslednjoj fazi terapije. Od posebnog je značaja za učvršćivanje, odnosno za debljanje dlake, čineći novoizraslu kosu zdravom, čvrstom i sjajnom. Može se koristiti i samostalno kod slabe, beživotne kose.

101 Hair Clinic 101 SCALP RELIEFING TONIC-min

101 SCALP RELIEFING TONIC (FOR MEN)

Ovaj proizvod može prodreti do dubinskog sloja folikula dlake direktno, naterati folikule dlake da u potpunosti apsorbuju nutritiente, regulišu hipersekciju lojnih žlezda, poboljšaju lipidnu emboliju u folikulu dlake, ubrzavaju pokretljivost vlašišta, povećavaju protok krvi i stanje kose, rast. Kao rezultat toga, gubitak kose se može brzo kontrolirati, kosa se može hraniti i dlačice zdravo rasti.

101 Hair Clinic 101 SCALP RELIEFING TONIC women-min

101 SCALP RELIEFING TONIC (FOR WOMEN)

Ovaj proizvod može prodreti do dubinskog sloja folikula dlake direktno, naterati folikule dlake da u potpunosti apsorbuju nutritiente, regulišu hipersekciju lojnih žlezda, poboljšaju lipidnu emboliju u folikulu dlake, ubrzavaju pokretljivost vlašišta, povećavaju protok krvi i stanje kose, rast. Kao rezultat toga, gubitak kose se može brzo kontrolirati, kosa se može hraniti i dlačice zdravo rasti.

PROIZVODI ZA SEDU KOSU

101 Hair Clinic Strategy 4 Steps

STRATEGY 4 STEPS

Sa Strategy 4 steps postepeno i diskretno možete vratiti pigmentaciju kose od bele ili sive preko smeđe do tamno smeđe. Kao što gubitkom pigmenta kosa beli tako Strategy 4 steps postepeno vraća pigment dlake, na sasvim prirodan način.

Kada se aplicira Strategy 4 steps gel, on se apsorbuje u dlaci, integriše se sa proteinom dlake, na sasvim prirodan način. Količina novodobijenih pigmenata posle jednog nanošenja je dovoljna samo da se da vise svetlo kafena boja dlaci, ali ne i da da drastične promene boje. Zato repigmentacija sa Strategy 4 steps je veoma diskretna, bez šokantne promene boje. Čak i jedna aplikacija je dovoljna za prirodnu pigmentaciju kose, naročito kod potpuno bele kose. Sa svakom sledećom aplikacijom gela količina pigmenta dlake je veća i boja kose je sve intenzivnija, sve do dobijanja tamno kafene boje. Ono što čini ovaj tretman unikatnim je to što Vi sami određujete koliko pigmenta želite da imate. Ako želite potpuno da vratite svoju prirodnu boju kose, tada se gel aplicira 4 ili više puta zavisno od Vase prirodne boje.

A ukoliko želite samo diskretno kamufliranje sivih dlaka tada i dve aplikacije su dovoljne. Druga značajna karakteristika ovog preparata je što ne menja boju kose koja nije seda. Znači deluje samo na sivu ili belu kosu, a ne na već pigmentisanu kosu. Vaša prirodna boja kose biće zadržana. Narocito značajno za Strategy 4 steps čime se razlikuje od ostalih hemiskih proizvoda za bojenje kose je što ne sadrži hidrogen, amonijak, niti kancerogena svojstva. Kosa posle tretmana je zdrava, meka, sjajna i pigmentisana. Pigment se ne ispira, ali za održavanje efekta potrebno je da se nanosi jednom mesečno.

101 Hair Clinic INTENSIVE PIGMENT SHAMPOO

INTENSIVE PIGMENT SHAMPOO

Pojava sede kose je povezana sa prekidanjem funkcije melanocita, ćelija koji stvaraju pigment melanina. Genetska poruka je inicijalni faktor koji diktira ovim ćelijama da stopiraju svoju aktivnost. Interesantno je što najčešće ova genetska poruka se ne odnosi na sve folikule glave, već na određen broj, što znači da cela kosa ne beli odjednom. Beljenje kose počinje relativno rano, sredinom 20-tih godina kod muškaraca, a u kasnim 20-tim kod žena. Kod žena farbe za kosu im obezbeđuju ne samo prikrivanje sede kose već i mogućnost da eksperimentišu sa ogromnom paletom boja.

Međutim, farbe za kosu kod muškaraca daju apsolutno neprirodan i neadekvatan izgled kose. Sa Strategy šamponom u prvoj fazi beljena kose postiže se fantastičan rezultat. Sa samo jednim pranjem sede dlake vraćaju svoju prirodnu boju i zadržavaju je 6 nedelja. Posebno je značajno je to što se neće promeniti boja normalnih, pigmentisanih dlaka i prirodan izgled vaše kose neće da bude kompromitovan. Nega kose posle toga je normalna, sa normalnim šamponom a rezultati su stabilni nezavisno od frekvence pranja kose. Posle 6 nedelja ponovo se koristi Strategu šampon.

101 Hair Clinic BEARD AND MOUSTACHE GEL

BEARD AND MOUSTACHE GEL

Strategy gel eliminiše sive dlake brade i brkova za samo 5 minuta, repigmentiše ih u boju indentičnoj vašoj. Ovaj gel je razvijen specijalno za aplikaciju na sivim dlakama lica koji su rezistentniji od sivih dlaka kose. Ekskluzivna formula sa aloe verom i ekstraktima štite kožu i čine bradu i brkove mekim. Ne oštećuje kožu zato što ne sadrži amonijak i druge štetne hemikalije. Konzistencija u vidu gela omogućava laku aplikaciju, a sa četkom u sastavu pakovanja nanošenje dodatno olakšava.

Posle aplikacije se ostavlja da deluje 5 minuta, a kod upornih dlaka u sledećoj aplikaciji može da se ostavi maksimalno 15 minuta. Boja se bira saglasno vašoj prirodnoj boji brade. Ako se dvoumite između dve nijanse, bolje je da počnete svetlijom. Repigmentisane dlake ne menjaju ili gube boju sa vremenom. Ponavlja se aplikacija gela kada počne da raste dlaka.