TRAKCIONA ALOPECIJA - 101 Hair Clinic - Problemi Opadanje Kose

Pregled Problema

Trakciona alopecija je forma mehaničke, traumatske alopecije. Trauma je obično blaga ali dugotrajna. Najčešće određene frizure koje uključuju zatezanje, pletenje kose,tretiranje agresivnim hemikalijama i termički aparati za stilizovanje, izazivaju signifikantno oštećenje folikula dlake, što dovodi do gubitka kose.

Glavni razlog trakcione alopecije je čvrsto zategnuta frizura koji kontinuirano vuče dlaku.

Osim zategnute frizure, trakciona alopecija može da bude izazvana i hemijskim i termičkim tretmanima. Primer: farbe, blanš, proizvodi za ispravljanje (pokazalo se da ozbiljno oštećuju dlaku). Termički aparati za stilizovanje isto tako mogu da dovedu do trakcione alopecije.

Inicijalni gubitak kose je privremen, rast kose može da se obnovi. Stanje se odnosi na necikatricijalnu alopeciju. Ali, ako ekscesivna trakcija potraje godinama, gubitak kose može da postane trajan i da se razvije cikatricijalna alopecija. Može da postoji jedan latentan period, dekadu i više ,od početka trakcije kose do početka trajnog gubitka kose. Najčešće se sreću kod Afro-Amerikanaca u njihovim 30-tim ili 40-tim godinama sa istorijom perzistentnog, bitemporalnog ili frontalnog gubitka kose. Ove žene mogu da negiraju da su imale određene stilove frizura koje su nosile duže vreme. Klinički se manifestuje kao periferna ili marginalna forma alopecije koja zahvata frontalnu, temporalnu i parijetalnu granicu kapilicijuma. Svrab je često prisutan.

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS