fbpx
Slaba Kosa - 101 Hair Clinic - Problemi s Kvalitetom Dlake

Pregled Problema

Šta to čini da vam kosa postane slaba? Razlozi za slabost kose su brojni, no generalno mogu da se klasifikuju u tri kategorije: genetski, medicinski i od okoline. Muškarci i žene imaju problem sa gubitkom kose obično zbog različitih razloga, no kategorisanje ostaje isto. Ponekad i nekoliko faktora deluju na slabost i suvoću kose.

Najčešći zdravstveni problemi koji izazivaju istančivanje praćeno suvoćom i lomljivošću kose kod žena su problemi sa tireoidnom žlezdom. Insuficijencija u ishrani, naročito nedostatak određenih minerala i vitamina isto tako izazivaju suvu i slabu kosu. Ljudsko vlakno je izgrađeno od proteina nazvanog keratin. Nedovoljni nivo gvožđa, nedostatak nekih proteina, nedostatak biotina i nizak nivo vitamina A,C i E izazivaju poremećaj sposobnosti organizma da proizvodi zdrav keratin, a nedostatak određenih masnih kiselina takodje izaziva suvoću kose.

Nezdrava produkcija keratina usporava rast kose, izaziva lomljivost dlake ali i narušava stanje folikula. Tako nastaje ne samo suva kosa već i istanjena kosa. Kod zdravih mladih lica, slaba kosa može da bude rezultat loše ishrane ili faktora okoline. Određeni zagađivači, farbe i hemijski tretmani kose sa jedne strane suše vlakno a sa druge strane zapušavaju pore dlake izazivajući opadanje kose. Radna sredina, stres, zagađivači u vazduhu čine kosu beživotnom sa rascvetanim krajevima.

I svakako najjednostavnije razloge uvek zanemarujemo, suvo i hladno vreme napolju i jako ugrejane prostorije zimi, slabe i suše čak i normalnu kosu.

Slaba Kosa

Protokol Tretiranja

Trihološka Analiza

Pregled trihoskopom od strane naših trihologa omogućava indikovanje odgovarajućeg tretmana.

Individualni Plan Tretmana

Na osnovu tipa alopecije naši triholozi klijentima daju individualni plan tretmana koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i profesionalne tretmane koji se vrše u našem centru.

Uspešni Rezultati

Preko redovnih kontrola naši triholozi prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic