SEBOROIČNI DERMATIT - 101 Hair Clinic - Problemi s Kožom Glave

Pregled Problema

Seboroični dermatit je , po definiciji,papiloskvamozni poremećaj koji se javlja na koži bogatoj lojnim žlezdama i sebumom, poput kapilicijuma, lica i trupa. Osim sebuma, ovaj dermatit se povezuje i sa gljivicom Malassezia, imunološkim abnormalnostima i aktivacijom komplementa. Obično se pogoršava pri povećanoj vlažnosti, sezonskim promenama, kod trauma (kod češanja) ili kod emocionalnog stresa. Ozbiljnost varira od blagog perutanja do eksfolijativnog eritrodermatita. Može da se pogorša kod Parkinsonove bolesti i AIDS-a.

Seboroični dermatit je čest kožni poremećaj koji se javlja uobičajeno na kapilicijumu, izazivajući upornu perut, svrab i crvenilo na koži koja se ljušti. Može da se javi i na licu, grudima, leđima i drugim zonama tela koje imaju više lojnih žlezdi.

Prevalenca seboroičnog dermatita je 3% -5%, i prisutna je kod cele svetske populacije. Perut, najblaža forma ovog dermatita je verovatno najčešća i procenjuje se da zahvata 15%-20% populacije.

Seboroični dermatit je povezan sa normalnim nivoom Malasseza-e, ali sa abnormalnim imunološkim odgovorom. Helper T-ćelije, fitohemaglutinin i konkavalin stimulacija, titar antitela, su smanjeni uporedo sa kontrolnim subjektima. Doprinos Malassezia gljivica u seboroičnom dermatitu verovatno proizilazi iz njihove lipidne aktivnosti, oslobađajući zapaljenske slobodne masne kiseline, kao i iz njihove sposobnosti da aktiviraju alternativni komplementarni put.

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS