fbpx
PSEUDOPELADA BROCQ - 101 Hair Clinic - Problemi Opadanje Kose

Pregled Problema

Šta je pseudopelada brocq?

Pseudopelada Brocq je progresivna cikatricijalna alopecija češća kod žena nego kod muškaraca.

U 1888 Brocq je upotrebio termin Pseudopelada Brocq (A pseudopelada de Brocq) da bi opisao unikatnu formu cikatricijalne alopecije koja liči na alopeciju areatu.

U poslednjem veku ovo stanje je kontroverzno. Dok neki veruju da je pseudopelada poseban entitet, najveći deo veruje da je to krajnja faza ili klinička varijacija raznih formi cikatricijalne alopecije. Isti terk na alopeciji može da se javi u poslednjoj fazi diskoidnog lupus eritematodusa (DLE), lihen planopilaris (LLP) i drugih formi cikatricijalne alopecije.

Zato, razlog pseudopelade je povezan sa etiologijom odgovarajućeg kožnog oboljenja. Ako se postavi definitivna dijagnoza za DLE, LLP ili drugo stanje bazirano na kliničkim, histološkim i imunofluorescentnim ispitivanjima onda termin Pseudopelada Brocq ne može da se upotrebi.

Koji su simptomi pseupelade brocq?

Javlja se kod sredovečnih osoba. Kliničke lezije su diskretne, raspoređene bez neke šeme, nepravilno oblikovane i često povezane u zoni kapilicijuma.

Asimptomatični su iako neki pacijenti osećaju svrab i osetljivost kapilicijuma. Individualna lezija je hipopigmentovana i malo podminirana. *Tragovi u snegu* odnosi se na klinički izgled lezija koje su atrofične.

Takvo stanje može se pogoršati u talasima, sa aktivnim periodima, praćeni mirovanjem.

Metode lečenja pseudopelade brocq

Uspeh u tretmanu pseudopelade brocq je njeno pravovremeno dijagnostikovanje. Ukoliko se dijagnostikuje u početnim stadijuma, onda se uz pomoć 101 B formule može ograničiti njeno širenje.

Ukoliko je pseudopelada brock u kasnoj fazi, nažalost ne postoji efikasni odobreni tretman za lečenje ove vrste alopecije. Eventualno se može pokušati sa autotransplantacijom kose sa nezahvaćenih područja.

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS