fbpx
INVOLUCIJSKA ALOPECIJA - 101 Hair Clinic - Problemi Opadanja Kose

Pregled Problema

Šta je involucijska alopecija?

Involucijska alopecija je fiziološko stanje koje dolazi sa godinama i čiji je simptom stanjivanje kose. Pored univerzalno tanje dlake, još jedan od glavnih simptoma može biti oštećena kosa i pojačano opadanje kose.

Šta prouzrokuje involucijsku alopeciju?

Ovo postepeno stanjivanje kose je uzrokovano skraćenom fazom rasta kose što dovodi do veće stope opadanja i stanjivanja dlake. Preostale dlake ostaju u periodu mirovanja (faza telogena), a zatim se brzo oporavljaju. Postepeno, involucijska alopecija će uzrokovati da kosa ne bude samo tanja, već i kraća zbog ove kraće faze rasta. Životni ciklus dlake ima tri specifične faze: anagen, katagen i telogen. Kako bi se involucijska alopecija bolje shvatila, moraju se detaljno razueti faze u rastu dlake.

  • Faza anagena je faza rasta; to je faza kada pramen kose izlazi iz folikula i počinje normalan rast kose. Zavisno od genetike, ova faza može trajati između dve i šest godina.
  • Faza katagena je kratak prelazni period koji traje između 2-3 nedelje. Tokom ovog perioda spoljni slojevi pramenova kose se skupljaju i prijanjaju za koren kose, pripremajući se da se presele u fazu odmora. Oko 3% vaše kose je u ovoj fazi u bilo kom trenutku.
  • Faza telogena je poznata kao „odmarajuća“ faza, jer nakon ovog perioda ne dolazi do rasta. Normalno je da se u telogenoj fazi svakog dana ispusti 25-100 dlačica, a ova faza može trajati više od 100 dana za zdravu kosu. Involucijska alopecija uzrokuje da zdrava kosa dođe do faze telogena vrlo brzo, a zatim je prebrzo i napusti (kroz opadanje).

Metode tretiranja involucijske alopecije

Trihološkom analizom se najbolje odredjuje adekvatni tretman. U zavisnosti od stadijuma involucijske alopecije, triholozi mogu indikovati različite metode tretiranja.

Fotobiostimulacija kose i mezoterapija kose su vodeće metode koje mogu stimulisati rast nove kose, dok tonici iz 101 linije mogu vratiti dlaku u njen normalan fiziološki ciklus.

Protokol Tretiranja

Trihološka Analiza

Pregled trihoskopom od strane naših trihologa omogućava indikovanje odgovarajućeg tretmana.

Individualni Plan Tretmana

Na osnovu tipa alopecije naši triholozi klijentima daju individualni plan tretmana koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i profesionalne tretmane koji se vrše u našem centru.

Uspešni Rezultati

Preko redovnih kontrola naši triholozi prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic