CENTRIFUGALNA ALOPECIJA - 101 Hair Clinic - Problemi Opadanje Kose

Pregled Problema

Centrifugalna Alopecija ili Centralna centrifugalna cikatricijalna alopecija sreće se najčešće kod Afro-Američkih žena u njihovim 30-tim godinama. Javlja se i kod muškaraca. Raniji termini bili su folikularni degenerativni sindrom, pseudopelada kod Afro-Amerikanaca. O etiologiji se još uvek polemiše, ali neki doktori veruju da hronično korišćenje fizičkih i hemijskih traumatskih procedura na kosi (pr. hemijski ispravljači) su uključeni u razvoj. Kao kod pseudopelada, simptomi i spoljašnji znaci folikularnog zapaljenja su obično minimalni. Ipak ,neki pacijenti osećaju svrab, trnjenje, ili osetljivost afektovanog kapilicijuma. Centralni deo kapilicijuma i verteks su obično zahvaćeni počevsi od sredine kapilicijuma. Postepeno, simetrično, centrifugalno širenje alopecije u formi ekstenzije produžetaka, razvija se tokom mnogo godina. Afektirani kapilicijum je sjajan, roze obojen i mek na dodir.

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS