Alopecija Barbae - 101 Hair Clinic - Problemi Opadanja Kose

Pregled Problema

Alopecija areata je zdravstveno stanje koje uzrokuje gubitak kose. To je autoimuna bolest, što znači da imuni sistem vašeg tela greškom napada zdrave ćelije. U ovom slučaju napada vaše folikule. Alopecija barbae je specifičan oblik alopecije areate koja pogađa bradu. Obično se iznenada pojavljuje i počinje da gubi dlake sa brade u malim kružnim slojevima.

Gubitak kose se obično događa u malim kružnim slojevima, često uzduž vilice, iako možete izgubiti svu bradu.

Gubitak kose može biti izolovan na bradu, ili se može pojaviti na drugim mestima, kao što je vaše vlasi ili lice.

Dok su tačni uzroci nepoznati, često su psihološki i fizički stres povezani sa alopecijom. Genetika takođe može igrati ulogu: to je češće kod osoba koje imaju alopeciju, astmu ili alergiju.

Imati rođake sa autoimunim stanjem dovodi vas u veći rizik od razvoja alopecije barbae. Oni uključuju dijabetes tipa 1, lupus i psorijazu. Određeni virusi, supstance ili lekovi takođe mogu biti okidači.

Nije lako predvideti kako će se alopecija barbae razvija. Gubitak kose može nastupiti iznenada, u roku od nekoliko dana ili nekoliko dana.

Ćelavi slojevi javljaju se u malim kružnim slojevima veličine četvrtine. Kako se više kose gubi, ti će se krugovi ponekad početi preklapati. Kosa oko ivica ovih mrlja može biti i bela.

Vaša koža može osetiti svrab i bol pre nego što izgubite kosu. Obično je vidljiva koža glatka, iako se može osetiti hrapavom. Neki ljudi osete crvenilo, iritaciju i upalu na ćelavim mestima.

Dlačice znak kose – dlake tamne na dnu – ponekad rastu u i oko ćelavog sloja.

Iako nema leka za alopeciju barbae, možete lečiti i upravljati svojim simptomima.

Tokom tretmana, kosa može rasti i ostati, ali moguće je da bi mogla ponovo opasti. Između recidiva može proći nekoliko godina. Takođe je moguće da vam kosa delomično raste.

Vaša kosa može ponovo da raste isto kao i ranije, iako ima potencijal da se vrati u drugačijoj boji ili teksturi. Ponekad uopšte ne raste.

Različiti tretmani imaju različite rezultate u zavisnosti od pojedinca. To može zavisiti od gubitka kose, starosti i drugih faktora. Cilj ovih tretmana je blokiranje napada imunološkog sistema i stimulacija rasta kose. Uopšteno, tretmani su efikasniji ako ste izgubili manje od polovine kose.

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS