LASERSKA TERAPIJA

mezoterapija-pocetna

Laserska terapija za rast kose – LLLT (Low Level Laser Therapy) je najnapredniji, najefikasniji i obećavajući nehiruški tretman protiv opadanja kose, namenjen muškarcima i ženama.

LLLT se pokazala u hiljadu publikacija da poboljšava funkciju ćelija, razmnožavanje i preživljavanje ćelija. Laserska svetlost apsorbuje se od strane mitohondrija u ćelijama, povećava ćelijsko disanje i indikuje aktivaciju faktora za transkripciju. Na taj način laserska energija obezbeđuje rast i replikaciju ćelija od korena vlakna i održava rast vlakna, suprostavljajući se efektu koji izaziva DHT (dehidrotestosteron).

LLLT deluje na celom folikulu dlake! Pri korišćenju *hladnih lasera* sa tačno određenom jačinom preporučenom od FDA (Američki biro za kontrolu hrane i lekova), laserska svetlost prodire do nivoa glavnih krvnih sudova korena dlake, a to je ne više od 6mm. Cilj LLLT je da se normalizuje ciklus rasta dlake! Laserska terapije podstiče ćelijski metabolizam, apsorpciju nutritijenata i oslobađanje toksina preko dejstva mitohondrija ćelija. Mitohondrije su *energetske fabrike* ćelija, a laserska svetlost im direktno predaje energiju.

Održavanje adekvatnog režima tretmana maksimizira efekat LLLT-a. Često upoređivan sa *bildovanjem* mišića, akumulirana energija koja se donosi na ćelije može dati produžen ili trajan efekat produkcije ćelija u folikulu dlake.

U oktobru 2003 ISHRS.org (International Society of Hair Restoration Surgeons), Međunarodno društvo hirurga za transplantaciju i restarvaciju kose, podnela je do FDA pres objavu koja se odnosi na rezultate kliničkih studija sa laserskom terapijom kose. Dr. Martin Unger iz Toronta prikazao je sumirane rezultate:

– 100% muškaraca imali su stabilizaciju opadanja kose u frontu i verteksu

– 84.6% muškaraca imali su rast kose u frontalnoj regiji

– 82.8% muškaraca imali su rast kose u verteks zoni (teme)

– 87.5% žena imale su stabilizaciju opadanja kose u frontu

– 100% žena imale su stabilizaciju opadanja kose u verteksu

– 75% žena imale su rast kose u frontalnoj regiji

– 96.4% žena imale su rast kose na verteksu

U 2010, bila je objavljena studija koja je demonstrirala sledeći uspeh laserskog tretmana kose: 97% subjekata imali su povećan broj vlakana više od 20%, dalje 89% imali su povećanje više od 30%, 57% povećana gustina od 50%. Zaključak ove nedavne studije je da pravilno isplanirani LLLT tretmani sa laserskom svetlošću talasne dužine od oko 650 nm, je medicinski signifikantan tretman kod muške i ženske ćelavosti.

Saglasno sa svetskim trendovima, LLLT se primenjuje sa ogromnim uspehom i u 101 HAIR CLINIC klinici za kosu. Laserska aparatura u 101 HAIR CLINIC je pravi laser! Nije svaka crvena svetlost laserska svetlost, a samo laserska svetlost, klinički dokazano, daje rast kose! Laserski aparat u 101 HAIR CLINIC obezbeđuje istovremeno stimulaciju na celom kapilicijumu, što obezbeđuje apsorpciju potrebne doze energije od strane svih folikula kose. Tako za kratko vreme laserski tretman daje maksimalan efekat. Adekvatni parametri laserske energije, pravilno isplanirani broj i raspored tretmana, adekvatan protokol tretmana obezbeđuje ne samo odlične rezultate već i dugoročno zadržavanje postignutih rezultata.