fbpx
TRANSPLANTACIJA KOSE - 101 Hair Clinic

Pregled Tretmana

Šta je FUE transplantacija kose?

Napredne hirurške tehnike za transplantaciju obezbeđuju trajno rešenje sa sasvim prirodnim izgledom za one koji su izgubili svoju kosu ili imaju proređenu kosu. ’’FUE’’ transplantacija kose je postupak u kojem se bukvalno hiljadu folikula distribuiše u zonama gde je potpuno izgubljena ili proređena kosa.

Jednom uzeti sa ’’donorske’’ oblasti (stranični i zadnji deo glave), folikuli kose mikroskopski se viviseciraju u ’’graftove’’. Svaki mikrograft sadrži odvojenu ’’folikularnu jedinicu’’, koja sadrži 1-3 folikula dlaka.

Folikularne jedinice u vidu graftova se zatim pažljivo implantiraju u zonama koje nemaju kosu ili je kosa proređena.

Precizne umetničke i tehničke veštine potrebne su od strane iskusnog plastičnog hirurga da bi se stvorile adekvatne estetske linije na kosi, kao i da se obezbedi adekvatan ugao, orijentacija i pozicija na svakom transplantiranom graftu kose.

Kako se izvodi postupak transplantacije kose?

Postupak transplantacije kose izvodi se u lokalnoj anesteziji. Za vreme transplantacije udobno se relaksirate, gledajući DVD, slušajući muziku ili možete da meditirate u toku samog postupka, koji traje nekoliko sati, u zavisnosti od broja graftova koje treba ekstrahovati sa donorske oblasti i implantirati u oblasti sa gubitkom kose ili proređenjem kose.

Veći deo ljudi nema nikakve značajne neprijatnosti nakon operacije. Mali svrab i otok mogu da se dogode, ali generalno prolazi nakon nekoliko sati. Normalna fizička aktivnost može da se praktikuje 4 dana nakon operacije. Kruste na kapilicijumu uobičajeno se čiste u roku od deset dana.

Transplantirana kosa opada nakon 2 nedelje (što je normalan proces kao posledica nedostatka kiseonika) i generalno kosa započinje ponovo da raste za nekih 3 meseca.

Naš Centar nudi potpunu preoperativnu i postoperativnu dvonedeljnu negu koja je besplatna, pri čemu je uključeno niz postupaka i tretmana sa laserskom biostimulacijom, LED fotobiostimulacijom, infuzijom kiseonika i negom, radi bržeg ozdravljenja, rehabilitacije i dobijanja bržih rezultata nakon transplantacije.

Pravi efekat transplantacije postiže se nakon 6-8 meseci, kadaje rast transplantirane kose optimalan. U zavisnosti od stepena proređenja u jednoj sesiji transplantacije maksimalno se vade do 3 500 folikularnih jedinica odnosno oko 10 000 vlakana, kod određenih tehnika i više. Na jedan santimetar kvadratni implantira se dovoljno vlakana da bi se dobila gustina od 120-150 vlakna i dobijanje prirodne gustine kose. Cena transplantacije zavisi od broja graftova koja počinje od 1 500 eura.

Za maksimalno prirodan i estetski efekat nakon transplantacije izbor vrhunskog hirurga je od krucijalnog značaja.

Tim koji radi transplantaciju sastavljen je od vrhunskih evropskih hirurga, sa mnogobrojnim priznanjima, nagradama, sa preko 20 godina iskustva u transplantaciji kose i sertifikovanih članova Evropske i Međunarodne asocijacije plastičnih hirurga.

Ukoliko želite detaljnije da se upoznate sa biografijom i dostignućima naših hirurga, molimo Vas da nas kontaktirate za dodatne informacije.

Da li je transplantacija kose trajno rešenje?

Transplantirana kosa je trajna i za nju dobijate garanciju da Vam nikad neće opasti. Između ostalog ono što Vam često ne kažu na drugim klinikama vezano za transplantaciju kose je fakt da, ukoliko ne nastavite da se brinete o svojoj kosi koja nije transplantirana (prednji deo i kruna glave) ona će da nastavi da se proređuje.

Radi trajnog prirodnog izgleda i gustine kose, neophodna je kontinuirana nega Vaše kose.

Naš Centar nakon transplantacije kose nudi paket tretmana i proizvoda koji imaju za cilj da održe prirodno postignut gust efekat Vaše kose.

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS