Mezoterapija kose – cena, iskustva, rezultati, sve na jednom mestu o ovoj revolucionarnoj metodi u lečenju kose možete pročitati u nastavku teksta. Odmah na početku, reći ćemo ono što vas najviše zanima. Da, mezoterapija kose je jedna od najdelotvornijih metoda za obnovu i sprečavanje opadanja kose. Rezultati će biti bolji i brži nego što ste očekivali, ali morate voditi računa kod koga obavljate ovaj tretman. Izbegavajte kozmetičke i frizerske salone i za mezoterapiju kose izaberite proverene klinike jer samo tako možete doći do zadovoljavajućih rezultata i izbeći potencijalnu štetu, a evo i zašto.

Mezoterapija kose – cena

Ukoliko u pretraživač ukucate izraz – mezoterapija kose cena, uočićete da najpovoljnije tretmane nude kozmetički i frizerski saloni. Iako to nužno ne znači, da su mezoterapijski tretmani u ovim salonima loši, imajte u vidu da u njima rade lica koja nisu stručna za probleme kože i kose glave.

S druge strane, ukoliko tretman radite u proverenoj klinici, pre početka terapije, pregledaće vas triholog, specijalista za bolesti kose i kože glave. Nakon svih potrebnih analiza, koje ponekad uključuju analize krvi i druge pretrage, utvrdiće se detaljan protokol lečenja. On najčešće podrazumeva i kombinaciju sa drugim tretmanima, lekovima i sredstvima za negu kose zavisno od dijagnoze. Svakom pacijentu ubrizgava se izbalansiran koktel hranjivih materija koji u potpunosti odgovara stanju njegovog vlasišta.

U kozmetičkim i frizerskim salonima možete dobiti univerzalni tretman mezoterapije kose koji obično traje 15-ak minuta. On možda neće našteti vašoj kosi, ali je neće ni oporaviti. Još jedan razlog za to je upotreba neproverenih sredstva, najčešće jeftinih kineskih kopija. Tretmani jesu povoljniji, ali je potreban daleko veći broj intervencija u kontinuitetu za postizanje rezultata.

Šta je mezoterapija?

Naziv tretmana osmislio je njegov tvorac, francuski lekar Dr. Mišel Pistor koji je 1952. godine počeo da se bavi ubrizgavanjem prokaina, lokalnog anestetika u kožu. Vremenom počeo je da pravi koktele u koje je dodavao i druge lekove. Rezultati su bili zapanjujuće dobri pa je nastavio dalje sa razvijanjem ove metode.

Iako neki misli da je naziv mezoterapija nastao zbog toga što se koktel lekova ubrizgava u središnji deo kože odnosno mezoderm, naziv tretmana nastao je zapravo od kombinacije dve reči, grčke reči mésos i reči therapy, zbog čega se ova terapija u nekim zemljama naziva i mesotherapy. Dr. Pistor odabrao je reč mésos (u sredini) jer je došao do zaključka da na bolest treba delovati na pravom mestu odnosno u središte gde se bolest nalazi.

Mezoterapija se danas koristi u skoro svim medicinskim granama, pre svega dermatologiji, ginekologiji, neurologiji, kao i estetskoj medicini. Suština tretmana sastoji se u ubrizgavanju koktela odgovarajućih lekova, vitamina i hranjivih materija u kožu pacijenta. Obavlja se pomoću specijalnog aparata sa mikroiglicama. Tretman je bezbolan, a broj tretmana zavisi od stadijuma bolesti.

Mezoterapija kose – iskustva

Najbolji način da saznate efekte mezoterapije kose je da pročitate iskustva prethodnih korisnika. Ukoliko u pretraživač ukucate izraz mezoterapija kosa – iskustva, primetićete da su ona šarolika. Pažljivim čitanjem, jasno je da su tretmanom nezadovoljne uglavnom osobe koje su mezoterapiju kose radile u kozmetičkim, frizerskim salonima ili neproverenim klinikama.

Zato budite obazrivi. U salonu vam neće tražiti analizu krvi, neće vas pregledati pomoću trihoskopa i uzeti detaljnu anamnezu. Otuda rezultati mogu biti razočaravajući. Sa druge strane svi koji su radili mezoterapiju kose u specijalizovanim klinikama, svedočiće da im je ova terapija pomogla da svoju kosu ojačaju, obnove i podmlade.

Mezoterapija kose – rezultati

Mezoterapija kose daje odlične rezultate u rešavanju različitih problema kose i kože glave. Rezultati kvalitetnog mezoterapijskog tretmana kose ogledaju se u bržem rastu kose, folikul dakle se obnavlja a koren jača. Vlasište i kosa su hidrirani, opadanje kose se smanjuje a saboreja i perut se eliminišu. Takođe, suva kosa postaje vitalna, a masna kosa se značajno manje masti. Sve ovo je moguće postići profesionalnim tretmanima mezoterapije u proverenim klinikama a evo kako ovaj tretman izgleda kod nas.

Mezoterapija kose – cena, iskustva, rezultati u 101 Hair Clinic

Mezoterapija kose u našoj klinici odvija se u nekoliko faza i obuhvata različite tretmane i postupke za sprečavanje opadanja kose. Prvo se radi dubinsko pranje kose. Za razliku od klasičnog odnosno površinskog pranja, ovde je reč o specijalizovanom tretmanu koji kosu pere do korena dlake. Zatim se radi metoda visoke frekvence koja ima antibakterijsko dejstvo i predstavalja sterilizaciju kože glave pre same mezoterapije.

Mezoterapija kose radi se najsavremenijim aparatom. Iglicama se prodire na dubinu od 1,5 do 2 mm i potom ubrizgava mezokoktel proizveden isključivo na biljnoj bazi sa aktivnim DHT blokatorima. Njima se blokira transmisija hormona testosterona u dihidrotestosteron (DHT) koji je najveći krivac za opadanje kose kod muškaraca i žena. Biljni koktel koji se ubrizgava u kapilicijum ima za cilj da podstakne brzu razmenu hranjivih materija i kiseonika na ćelijskom nivou. Završna faza tretmana je laserska terapija koja dodatno ubrzava rast kose.

Mezoterapija uključuje nekoliko tretmana u zavisnosti od stanja kose. Najčešće je potrebno od 8 do 10 tretmana za postizanje dobrih rezultata. Po pravilu, prvi mesec lečenja uključuje jedan tretman nedeljno, a drugi i treći mesec dva tretmana mesečno. Jedan tretman traje od 45 do 60 minuta, a postignute rezultate najbolje je održavati ponovljenim tretmanom jednom ili dvaput godišnje.

Preparati za negu kose 101 Hair Clinic

Uz mezoterapiju kose, triholog može preporučiti i korišćenje 101 tonike i preparate za kućnu negu. Ovi preparati predstavljaju profesionalne sredstva za negu kose i kože glave iz asortimana naše klinike. Zahvaljujući njima opadanje kose se stopira u prvom mesecu i efikasno podstiče njen rast.

U toku lečenja, stanje pacijenta se redovno kontroliše i prati. Svi klijenti dobijaju na uvid analize trihološkog softvera na osnovu koga se upoređuje stanje pre i posle tretmana. Ovakav pristup utvrđen je po protokolu vodećeg međunarodnog instituta za istraživanje kose u Pekingu čiju akreditaciju poseduje samo naša klinika.

Treba naglasiti da 101 Hair Clinic neguje individualni pristup svakom pacijentu koji je od presudnog značaja za postizanje maksimalnih rezultata za minimalno vreme. Pregled kose i kože glava vrši se pomoću najsavremenijeg trihoskopa koji garantuje preciznu dijagnozu. Uz pomoć rezultata trihološkog softvera, vrhunski stručnjaci naše klinike određuju protokol lečenja.

Kontrole i konsultacije su besplatne a putem fotografija klijent može pratiti progres lečenje sve do okončanja tretmana. Pozovite nas i zakažite pregled kod naših vrhunskih trihologa. Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i informacije.