fbpx
Karboksiterapija Kose 101 Hair Clinic - Lečenje opadanja kose

Pregled Tretmana

Šta je karboksiterapija kose?

Karboksiterapija kose je potpuno prirodan tretman koji je moguće primenitii zajedno sa režimom lečenja problema gubitka kose. Ova terapija deluje direktno na koren dlake čije promene su glavni uzrok proređivanja kose i gubitka kose.

Tokom lečenja gas se ubacuje u ona područja glave gde se kosa proredila. Cilj je povećati oksigenaciju i samim tim i ishranu slabih folikula kose.

Kako radi karboksiterapija protiv opadanja kose?

Karboksiterapija kose koristi potpuno prirodan proces našeg organizma: korišćenje kiseonika za uklanjanje ugljen-dioksida.

U područjima infuzije mikrocirkulacija se značajno poboljšava pošto su crvene krvne ćelije prisiljene da oslobađaju kiseonik kako bi „uhvatile“ molekule CO2 i izbacile ih iz tela.

Ovaj poboljšani protok krvi i oksigenacija tkiva omogućavaju regeneraciju kože i jačanje folikula kose. U isto vreme lečenje ima vazodilatativni efekat (tj. širenje sitnih krvnih sudova), što omogućava povećanje ishrane skalpa bitnim vitaminima i hranjivim materijama.

Ovo osigurava prestanak gubitka kose, stabilizaciju njenog proređivanja i stimulaciju njenog rasta. Istovremeno se poboljšava sastav hijaluronske kiseline, prirodnog sastojka kože, koji se proizvodi od fibroblasta i doprinosi hidrataciji tkiva i potpunoj apsorpciji faktora rasta.

Lečenje se završava brzo i bezbolno.

Da li se karboksiterapija kose moze kobinovati sa ostalim tretmanima?

Obično se primenjuje u kombinaciji sa laserskom terapijom (LLLT), mikronidling mezoterapijom ili lokalnom terapijom formulama 101.

Koliko dugo traje primena metode?

Generalno, dvanaest sesija tretmana je neophodno, u zavisnosti od prirode i obima problema, dok u mnogim slučajevima može biti potreban broj ponovljenih sesija za konsolidaciju rezultata lečenja.

Obično bi trebalo da prođu 3 kako bi se zaustavilo opadanje I proređivanje kose stabilizovalo, dok slaba kosa postaje jača nakon 6 meseci.

U svakom slučaju, efikasnost terapije se može vidjeti preko trihoskopiskih pregleda (pregled trihoskopom koji ima velika uvećanja) koji pruža najbolju procenu rezultata kod savakog pacijenta.

Ko su najbolji kandidati za karboksiterapija kose?

Karboskiterapija kose daje najbolje rezultate kod osobama koji imaju alopeciju areatu i to svih vrta i ozbiljnosti areate. Takodje ova terapija se može koristiti i kako komplementarna terapija kod osobe sa androgenom alopecijom oba pola. U ranim stadijumima androgene alopecije ovaj tretman je izvrsan u specavanje procesa naslednog gubitka kose.

Koje probleme rešava karboksiterapija kose?

Karboksiterapija donosi poboljšanje u lečenju ćelavosti različitog porekla, uključujući:

  • androgenetska alopecija
  • alopecija areata
  • sezonski gubitak kose
  • gubitak kose nakon trudnoće i dojenja
  • gubitak kose nakon hormonskih terapija
  • slaba, oštećena, bezživotna kosa – posebno kod žena

Protokol Lečenja

Trihološka Analiza

Pregled kose i kože skalpa pomoću trihoskopa omogućava postavljanje tačne dijagnoze, ne samo zbog najsavremenijeg trihološkog softvera već i zbog dugogodišnjeg iskustva naših specijalista.

Individualni Plan Terapije

Na osnovu tipa alopecije naši doktori pacijentima daju individualni plan terapije koji objedinjuje 101 formule za kućnu upotrebu i kliničke tretmane koji se vrše u našoj klinici.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši specijalisti prate individualni napredak i putem fotografija se upoređuje progres sve do završetka aktivnog tretmana.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Hair Clinic

Život nije savršen, ali tvoja kosa može biti.

101 Hair Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski triholozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS