KARBOKSITERAPIJA KOSE

mezoterapija-pocetna

Karboksiterapija je potpuno prirodan tretman koji je moguće primenitii zajedno sa režimom lečenja problema gubitka kose. Ova terapija deluje direktno na koren dlake čije promene su glavni uzrok proređivanja kose i gubitka kose. Tokom lečenja gas se ubacuje u ona područja glave gde se kosa proredila. Cilj je povećati oksigenaciju i samim tim i ishranu slabih folikula kose.

Ovakav način lečenja koristi potpuno prirodan proces našeg organizma: korišćenje kiseonika za uklanjanje ugljen-dioksida. U područjima infuzije mikrocirkulacija se značajno poboljšava pošto su crvene krvne ćelije prisiljene da oslobađaju kiseonik kako bi "uhvatile" molekule CO2 i izbacile ih iz tela. Ovaj poboljšani protok krvi i oksigenacija tkiva omogućavaju regeneraciju kože i jačanje folikula kose. U isto vreme lečenje ima vazodilatativni efekat (tj. širenje sitnih krvnih sudova), što omogućava povećanje ishrane skalpa bitnim vitaminima i hranjivim materijama. Ovo osigurava prestanak gubitka kose, stabilizaciju njenog proređivanja i stimulaciju njenog rasta. Istovremeno se poboljšava sastav hijaluronske kiseline, prirodnog sastojka kože, koji se proizvodi od fibroblasta i doprinosi hidrataciji tkiva i potpunoj apsorpciji faktora rasta. Lečenje se završava brzo i bezbolno.

Obično se primenjuje u kombinaciji sa laserskom terapijom (LLLT), mikronidling mezoterapijom ili lokalnom terapijom formulama 101. Generalno, dvanaest sesija tretmana je neophodno, u zavisnosti od prirode i obima problema, dok u mnogim slučajevima može biti potreban broj ponovljenih sesija za konsolidaciju rezultata lečenja. Obično bi trebalo da prođu 3 kako bi se zaustavilo opadanje I proređivanje kose stabilizovalo ,dok slaba kosa postaje jača nakon 6 meseci. U svakom slučaju, efikasnost terapije se može vidjeti preko trihoskopiskih pregleda (pregled trihoskopom koji ima velika uvećanja) koji pruža najbolju procenu rezultata kod savakog pacijenta.