DA LI JE TIP ŠAMPONA BITAN KOD FARBANE KOSE?

farbana kosaSvaka devojka zna da je najlakši način da skrene pažnju na sebe tako što će posvetliti svoje pramenove. Promena boje kose može momentalno da Vam promeni raspoloženje i da na lak način privučete pažnju okoline. Međutim, to je prolazno i održavanje iste frizure postaje sve teže i teže iz nedelju u nedelju- sve do sada.

Da li bi trebalo uvek koristiti šampone i kondicionere za farbanu kosu?

Dobra osnova svake nege kose je dobar šampon i kondicioner specijalno napravljen za farbanu kosu. Potražite proizvode sa malo sulfata i dosta hidrirajućih sastojaka. Sulfati su deterdženti u šamponu koji čiste prljavštinu, masnoću i druge nečistoće sa Vaše kose, ali na žalost oni takođe speru molekule boje i izbleđuju boju kose.

“Bain vitalisant B od Leonor Greyl je specijalan šampon za tanku, hemiski tretiranu ili osetljivu kosu. Bogat vitaminima, biljnim ekstraktima i biljnim proteinima, ovaj šampon jača i restruktuiše oštećenu kosu tretiranu hemijskim tretmanima. Boja kose ostaje intenzivna i živa. Kosa izgleda sjajno kao prvi dan posle farbanja.

Kondicioneri koji imaju vitamine i proteine su specijalni za suvu kosu. Takođe će obezbditi neophodnu hidrataciju. “Crème régénératrice (regenerativna krema) od Leonor Greyl je koktel od biljnih ekstrakta koji razmršavaju kosu, dok proteini koji se vezuju za kutikulu dlake formiraju zaštitni sloj. Ova kondicionirana maska reparira i najsuvlju i najoštećeniju kosu. Regenerativna formula neguje kosu, stvarajući oko nje prirodni zaštitni film. Posle samo jedne aplikacije kosi se vraća sjaj i elastičnost, što je čini lakom za oblikovanje.

Može li često feniranje ili peglanje kose izbledeti Vašu boju?

Kao što mašina za sušenje može da izbledi boju Vaše odeće, isto tako i aparati koji greju dlaku mogu da izblede Vašu boju kose na potpuno isti način. Dakle ako koristite aparate koji greju da bi ste osušili kosu ili napravili određenu frizuru, prvo nanesite na kosu proizvod koji će je zaštiti od toplote kao što je “Condition naturelle (sprej za kondicioniranje kose). To je sprej za stilizovanje koji štiti kosu pri sušenju fenom. Nanesen nakon pranja kose po njenoj dužini i na vrhovima, ovaj proizvod je raspliće i štiti vašu kosu od štete izazvane fenom zahvaljujući biljnim proteinima u svom sastavu koji stvara zaštitni sloj. Vaša kosa izgleda privlačna i voluminozna, sjajna i spremna za svaki vid frizure.

Takođe, izbegavajte četke sa metalnim zupcima. Te četke se brzo ugreju od fena i postanu kao usijano gvožđe. Istina je da tako brzo osušite kosu ali tako rizikujete svežinu Vaše boje i oštećujete kosu. Uvek koristite četke sa prirodnom dlakom koja odlično raščešljava kosu i nežna je prema njoj. Leonor Greyl Natural brush- četka od prirodne svinjske dlake i raščešljava kosu bez oštećivanja iste.