USPEŠNI REZULTATI

Posted on December 15, 2014
0

Uzrast: 43trakciona
Pol: ženski
Dijagnoza: trakciona alopecija
Terapija: lokalna 101 terapija

PITANJA PACIJENATA

Posted on December 09, 2014
0

prasanjePITANJE:
Već duže vremena imam dosta peruti i zabrinut sam da li će mi to uzrokovati gubitak kose. Molim vas, recite mi da li je to moguće?

ODGOVOR:
Perut je stanje skalpa koje se javlja zbog ljuštenja površinskog sloja kože i ispoljava se u vidu belih ljuspica koje se zadržavaju na kosi ili na vratu, leđima i ramenima. Svako ima prirodno ljuštenje površinskog sloja sklapa svakog meseca, ali kod onih koji imaju perut, ljuštenje je mnogo izraženije, i ta obnova kože se dešava kod njih svakih dva do sedam dana
Neophodno je otkriti uzrok Vaše peruti, iako je u mnogim slučajevima upitanju samo suva koža koja uzrokuje ljuštenje kože, ali ima i ozbiljnijih stanja koja takodje uzrokuju perut koja može čak voditi ka opadanju kose.

Najčešći uzroci peruti su: retko pranje kose, psorijaza, ekcem, alergijske reakcije nastale zbog nekog šampona ili neka specifična gljivična infekcija. Iako je vrlo neprijatno stanje, ovi oblici peruti često se mogu sasvim uspešno tretirati korišćenjem šampona protiv peruti koji Vam preporuči specijalista.
Ako je perut izazvana seboreičnim dermatitisom onda se često dovodi u vezu sa gubitkom kose. Seboreični ekcem, ili seboreični dermatitis je takođe poznat kao “temenjača” kod dece. To je inflamatorni poremećaj kože koji može da se javi na koži glave, lica i grudi (koža bogata lojnim žlezdama), izazivajući ljuštenje kože i upaljenje kože.
Tačan uzrok seboreičnog dermatitis je nepoznat ali se smatra da ima genetsku potporu sa poznatom gljivičnom infekcijom koju uzrokuje gljivica Malassezia i da je njena uloga najbitnija. Stil života i uticaji iz okoline, kao što su stres ili loša ishrana mogu biti uslov za pojavu ovog stanja.

Za razliku od drugih oblika peruti, seboreični dermatitis može da izazove gubitak kose ako se ne leči. Da li imate upaljen skalp? Ili ste primetili gubitak kose? Ako je tako, ili ako niste sigurni veoma je važno da odete na pregled kod profesionalaca (doktora trihologa) koji mogu pregledati scalp.
Stručnjak za kosu će moći da Vas posavetuje bez obzira da li imate seboreični dermatitis i napraviće plan lečenja prilagođen da sanira Vaše stanje. Oni će takođe biti u mogućnosti da vam pomognu da stopirate bilo koju vrstu gubitka kose, bez obzira da li je u vezi sa peruti ili ne.

Sobzirom da niste spomenuli da li je gubitak kose već počeo, a recimo da vaša perut je uporna već neko vreme, važno je da zapamtite da perut obično nije uzrok gubitka kose. Međutim, svrab ili ljuspice na skalpu mogu biti pokazatelj da nešto nije u redu. Tako da prvo treba da pokušate sa šamponom protiv peruti. Ako to ne napravi nikakvu razliku, trebalo bi da potražite stručnu pomoć.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on December 08, 2014
0

Uzrast: 371920184_577464302399541_829243276872028831_n
Pol: muški
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: III prema Norwood-Hamilton
Terapija: lokalna 101 terapija

OMILJENI PROIZVODI ZA KOSU JENIFFER LOPEZ

Posted on December 06, 2014
0

lopezHolivudski glavni čovek- frizer Dženifer Lopez je podelio sa novinarima da Dženifer obožava ulja za kosu od Leonor Greyl. On je objasnio da ona “ne samo da dodaju sjaj “, takođe olakšavaju raščešljavanje, omekšava i štiti dužinu dlaka i njihove krajeve . Leonor Greyl šampon REVIVISCENCE i Leonor Greyl Maska Quintessence je gotovo svakodnevni najbolji prijatelj kose Dženifer Lopez. Ovaj šampon i maska joj obezbeđuju da joj kosa potpuno zdravo, prirodno i savršeno izgleda čak i kada ostane kod kuće, kad nema neki glamurozni događaj.Šta još to Ken koristi na prekrasnoj Dženifer da joj kosa tako neverovatno sija? On koristi Mousse au Lotus Volumatrice od Leonor Greyl. Ken objašnjava da Vam Leonor Greyl ” garantuje da će Vaša frizura opstati jako dugo ” On napominje da proizvod “daje kosi neverovatnu čvrstoću koja traje .”

L’ Huile de Leonor Greyl (ulje od Leonor Greyl)

Ovaj proizvod bi trebalo uvek nanositi pre aplikacije tretmana ili šampona . Ova formula sadrzi biljne kreme koje olakšavaju razmršavanje,dok istovremeno neguju kosu . Nanesite kremu ravnomerno na suvu kosu i krajeve. Krema bi trebalo da se ostavi 10 minuta ili celo veče ako je potrebno. Zatim da se upotrebi šampon adekvatan za Vašu kosu . Huile de Palme obezbeđuje neophodnu zaštitu kose od štetnog dejstva sunca , morske vode i vode hlorisane sa bazena . To je savršen spoj za zastitu i repariranje oštećene kose i njenih krajeva .

Šampon REVIVISCENCE ima samo najfinije prirodne sastojke da oživi čak i najviše dehidriranu i osetljivu kosu . Sadrži ekstrate Amaranta bogate šećerima i vitaminima B i C koji hidriraju i kondicioniraju, i Lavandu bogatu aminokiselinama koja hidrira i pomaže da se spreči statički elektricitet .Zahvaljujući kombinaciji ova dva sastojka , ovaj šampon popravlja lipidnu barijeru kose, čime pomaže da se obnovi integritet površinskog sloja kosa . Dehidriranu kosu izazvanu štetnim efektima kao što su peglanje kose i farbanje odmah pretvara u zdravu kosu koja ima sjaj i lakoću oblikovanja.

MASQUE QUINTESSENCE

Ova maska bazirana na Cupuacu kremi i Manketti kremi daje izvanredne efekte: ima neverovatnu hidratantnu moć i zadržava vodu koja se sporo apsorbuje a zatim se postepeno oslobađa sa vremenom hidrirajući srž dlake. Neutrališe oštećenja savremenih hemijskih i termičkih tretmana kao i oštećenja koja se javljaju starenjem dlake. Neverovatna formula ove maske je poslednje rešenje za mnogo oštećenu, oslabljenu i dehidriranu kosu. Njen hranljivi nektar revitalizuje, regeneriše i restruktuiše i najoštećeniju kosu. Ova maska momentalno daje sjaj, mekoću i odličnu strukturu kosi.

Mousse au Lotus Volumatrice

Kobinacija ulja i biljnih ekstrakata kao što je lotus, poznat po svojoj stimulativnoj ulozi, poboljšava stilizovanje kose dok daje kosi sjaj, volumen i čvrstoću tankoj kosi. Bez alkohola je, ne isušuje kosu i štiti boju kose od fena i sučevih zraka. Može se stavljati na mokru ili suvu kosu svakog dana ukoliko je potrebno.

 

PITANJA PACIJENATA

Posted on December 01, 2014
0

PITANJE:pitanje
Moj sin ima alopeciju universalis godinu dana. Čitala sam da linija 101 ima odgovarajući proizvod za lečenje ove vrste alopecije. Želeli bi smo da zakažemo pregled u vašoj klinici i da dodjemo. Koje je vaše mišljenje o tom proizvodu?

ODGOVOR:
Alopecija areata pa i njen oblik alopecija universalis je rekurentna necikatricijalna forma opadanja kose koja može da afektuje bilo koju kosmatu regiju na telu i može da se manifestuje u različitoj šemi distribucije. Iako je benigno stanje i najveći broj pacijenata su asimptomatični, može da izazove emocionalan i psihosocijalan stres. 101 HAIR CLINIC klinika za probleme sa kosom radi jedinstveno sa proizvodima za koje postoji naučna dokazanost njihove efikasnosti.

Šta znači to naučno dokazana efikasnost? To bi značilo da nezavisna referentna zdravstvena institucija ili medicinski univerzitetski centar na osnovu kliničkih eksperimenata na veći broj kontrolnih grupa pacijenata primenjuju određeni proizvod ili metodu u dužem vremenskom periodu, najčešće od 6 meseci do 1 godine. Svakodnevno slede rezultate njihovih kliničkih studija, registruju ih, fotografišu specijalnim trihoskopskim instrumentima, da bi na kraju studija došli do zaključka da li taj proizvod uopšte ima bilo kakav efekat na stopiranje opadanja kose i promovisanje novog rasta kose, i ukoliko ima pozitivan efekat, onda u kom apsolutnom iznosu, izraženo u procentima, iznosi takav efekat. Ove rezultate zajedno sa metodologijom istraživanja objavljuju se u recenziranim visokocenjenim međunarodnim medicinskim žurnalima sa impakt faktorom, kao potvrda uspeha ili neuspeha u primeni, efikasnosti i rezultatima korišćenja konkretnog preparata, proizvoda ili tehnologije. 101 formula je specijalna kombinacija biljnih ekstrakta koja je namenjena tretmanima u različitim stadijumima alopecije areate, totalis ili univerzalis. Podstiče cirkulaciju krvi na nivou folikula dlake sa čime poboljšava i snabdevanje potrebnim nutritijentima, vitaminima, mineralima i aminokiselinama. Posledično dolazi do revitalizacije ‘’uspavanih’’ folikula i ponovnog rasta kose. Normalizuje i funkciju kapilicijuma, regulišući masnoću i perut. Zbog multifaktorijalne i imunološke zavisne prirode ove forme opadanja kose ponekad je potrebna kompletirana terapija od strane adekvatnog specijaliste.

Potrebno je da dodjete na trihološku analizu kose kako bi se pomoću trihoskopa utvrdilo stanje foliklua i stanje kože. Ukoliko folikuli nisu atrofirali naši doktori će odrediti odgovarajuću terapiju i njen protokol. Ovo je vrlo ozbiljna forma opadanja i rezultati njenog lečenja su vrlo nepredvidljivi.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on November 30, 2014
0

Uzrast: 19zena slika
Pol: ženski
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: I -> II prema Ludwig
Terapija: lokalna 101 terapija

OPADA MI KOSA! ŠTA DA RADIM?

Posted on November 29, 2014
0

pricaZdravo svima,ja imam 20 godina i opadanje kose mi je počelo negde oko 17-18-te godine. Počelo je na kruni glave prvo i napredovalo je prema prednjem delu. Strašno me je uplašilo ,pa sam konstantno sekla kosu sa strane i prekrivala krunu i prednji deo glave. Znala sam da je privremeno rešenje ali sam se tada nadala da je privremeni gubitak i da će se reštiti samo od sebe. Na žalost,nije. Morala sam da ošišam kosu kratko zato što nisam mogla više da vezujem kosu visoko da bi prikrila ćelavost i opadanje kose je progrediralo od srednje linije u obrazac jelke na kruni glave. Nisam mogla da uzimam od strane kosu da bi prikrivala zato što mi je kosa generalno slabija i to bi samo izložilo neke zone ćelavljenju.

Bila sam mnogo tužna,uplašena,ponekad i ljuta na sebe i nisam znala šta da radim. Imam samo 20 godina(kako ću da živim još 40 godina izgledajući tako svaki dan? Nisam imala hrabrost da mislim na to. Ovo mi je uticalo i previše na psihu. Osećam da je to nešto najgore što mi se desilo. Mogla sam da se suočim sa raznim preprekama ali ne i sa ovim.

Probala sam neke vitaminske suplemente za kosu nekoliko meseci pre nego sto sam se obratila lekaru, ali nije se stanje promenilo pa pretpostavljam da nije zbog ishrane. Nekoliko meseci pre nego sto sam otišla kod lekara uradila sam krvne analize (kompletna krvna analiza,TSH, funkcije jetre i bubrege,glukoza) ali je sve bilo normalnio. Poslao me je na državnu kožnu kliniku ali je pregled tek moguće da se zakaže sledeće godine. Moram da sačekam do sledeće godine? Ne mogu da zamislim koliko lošije bi bilo stanje moje kose do tad. Osećam se bespomoćno,iako zanam da nije fizički urgentno,ali mi ruši smopouzdanje svaki dan. Nisam imala novac da idem kod privatnog lekara,pa sam kupila 2% rogaine i počela da koristim pre 2.5 meseca,iako nisam sigurna da li je nasledna ćelavost ili ne (u familiji je samo moj otac ćelav. Da li je moguće da ovo bude sve genetski sa njegove strane?!) Do sad nisam primetila poboljšanje,dlake postaju sve tanje,obrazac jelke se pogoršava, kosa puno opada dok perem, i ja sam na rubu nervnog sloma. Znam da rogaine mora da se koristi 4 meseca da bi delovao,ali se plašim da će opadanje biti brže nego rast kose.

Šta mogu da radim?Kako da se nosim sa ovim? Da li da predjem na 5% rogaine? Šta je uzrokovalo moje opadanje kose,da li je nasledna ćelavost??? Stvarno želim da sačuvam svoju kosu dok sam još mlada, neću da nosim periku još ali je mizerno da mogu da vidim svoj skalp još sad…Hvala što ste pročitali moju priču,molim vas pomognete.

saandraIzgled Sandre Bulok na noći dodele Oskara je apsolutno neverovatan počevši od njene Alekander McKueen haljine pa sve do njene stare holivudskoe frizure.
” Njena kosa je lepa i ženstvena sa puno volumena i talasa “, rekao nam je stilista poznatih Deni Jelača. Srećom on nam je takođe odao tajnu kako da dobijemo Sandrin izgled kod kuće.

1.Počnite sa Bain Volumateur aux Algues (šamponom od algi za volumen od Leonor Greyl linije) da bi dobili veliki volumen u korenu i dobro hidrirali kosu do samih njenih krajeva. To će takođe obezbediti odličnu strukturu dlaci!

2. Naprskajte sprej Voluforme u korenu i utrljajte penu Mouse au Lotus Volumatrice celom dužinom kose da bi ste dodali još više volumena

3. Fenirajte kosu sa velikom četkom od prirodne svinjske dlake

4. Napravite dubok razdeljak sa strane i prebacite kosu na tu stranu

5. Odvojite pramen kose širok 1 cm i uvijajte sa širokim figarom da bi ste napravili lep talasast pramen kose

6. Oblikujte lokne prstima.

7. Završite sa samo malo količine od Eclat Naturel za sjaj .

posPolicistični ovarijalni sindrom (PCOS) je stanje koje se vidja kod 1 od 10 žena u reproduktivnom periodu. Iako se može javiti i kod devojčica sa 11 godina, mnogo je češće kod odraslih, i smatra se da na to ima uticaja i genetika. Ukoliko je Vaša majka ili sestra imala PCOS, veća je veravatnoća da ćete i vi imati ovo stanje.

Šta je PCOS?

PCOS je stanje koje se može odraziti na Vaš menstrualni ciklus, nivo hormona, srce i na mogućnost radjanja. Ovo stanje može uzrokovati neredovne ili nepravilne menstrualne cikluse, male ciste na janicima i veći nivo androgenih hormona u telu. Takodje može uticati na Vaš izgled, uključujući i kosu.
Žene sa PCOS mogu primetiti da im je njihova kosa postala tanka, krta i promenjene strukture kao i veći broj dlaka na četki nakon češljanja ili u kadi nakon pranja kose..
Visok nivo androgena kao što je dihidrotestosteron (DHT) može uzrokovati gubitak kose, utičući na folikule dlake i urokovajući da stanu sa produkcijom dlake. Ovo takodje može dovesti do pojačane maljavosti na ostatku tela, kao što su grudi ili lice.

Šta uzrokuje PCOS?

Uzrok PCOS je i dalje nepoznat. Hormonalni dizbalan u ovom stanju dovodi do veće produkcije androgena, muških hormona kojih inače ima manje u ženskom organizmu. Visok nivo androgena može dovesti do povećanja težine, problema sa ovulacijom, pojačane maljavosti i pojave akni. Ostali simptomi koji se mogu javiti su neplodnost, odsutnost menstrusacije, perut i masna koža, anksioznost i depresija.

Tretmani za kosu kod PSOS

Ukoliko želite da smanjite ili sprečite opadanje kose, trebalo bi da uradite nekoliko stvari. Ukoliko ste zabrinuti za kosu, posetite specijalistu za kosu (doktora trihologije). Takodje odgovarajuća ishrana speijalna za one koji imaju PCOS, dovoljan san i manje stresa može Vam pomoći. Obratite pažnju na Vašu rutinu nege kose- probajte da izbegnete jako zategnute frizure i razne hemikalije na kosi kao što je farbanje.
Neki odredjeni lekovi koji se koriste za lečenje PCOS mogu uticati na kosu, pa pitajte vašeg doktora da li postoje neki alternativni lekovi ukoliko mislite da su Vam lekovi koje ste do tada pili uzrokovali problem sa kosom. Mnoge žene sa PCOS takodje imaju i problem sa štitnom žlezdom, tako da bi trebalo da prekontrolišete nivoe hormona štitne žlezde kako bi isključili nju kao mogući uzrok gubitka kose. Kosa može ponovo početi da raste kada krenete sa odgovarajućim lekovima i ishranom, ali specijalisti za kosu Vam mogu preporučiti i individualan tretman za stimulaciju rasta kose kako bi oporavili postojeće stanje i osigurali optimalno zdravlje Vašoj kosi.

PITANJA PACIJENATA

Posted on November 24, 2014
0

PITANJE:
U mojoj porodici nema nikog da pitanjeima proredjenu kosu. U zadnje vreme sam primetio da mi se kosa proredjuje što me je jako zabrinulo. Verovao sam da je to zbog sledećih razloga. Moja dnevna rutina je sledeća, još od moje 18-te, sada imam 28: perem kosu svakog jutra sa običnim šamponom nikada ne stavljam kondicioner. Sušim kosu fenom konstantno sa najjačim nivoom toplote. Stvljam dve vrste gela. Prenoćim sa njim na glavi i opet ujutru uradim istu stvar. Čitao sam da je velika greška ako se ostavi gel na kosi preko noći. Vidim da imate dobre komentare na internetu i da vas hvale pa sam rešio da vas ovo pitam jer sobzirom da nemam u porodici nikoga sa proredjenom kosom ne znam šta da radim. Verujem da imam jedan od početnih stadijuma proredjenja jer sam uporedjivao sa nekim slikama sa vašeg sajta. Unapred zahvalan na odgovoru.

ODGOVOR:
Poštovani, upotreba gela ne uzrokuje gubitak kose, bilo da ga ostavljate tokom noći ili ne. Sličnu rutinu sprovodi ogroman broj muškaraca svaki dan tako da su male verovatnoće da je to moglo da Vam uzrokuje proredjenje koje vidite.
Sušenje kose fenom sa prejakom toplotom može isušiti kosu što može dovesti do lomljenja dlake, što se više odražava na sam kvalitet kose nego na stvaran gubitak kose. Upotreba seruma za zaštitu od toplote može ovo sprečiti ili čak smanjenje jačine toplote na Vašem fenu. Ovo obično preporučuju i frizeri. Što je tanja dlaka to mora biti manji nivo toplote upotrebljen pri sušenju kose. Pitajte Vašeg frizera sledeći put kada ga posetite da Vas posavetuje oko toga u skladu sa tipom Vaše kose.

Jedan naš pacijent sa muškim obrazcem gubtka kose je uspešno lečio svoju proređenu kosu i evo šta je rekao o svom iskustvu sa 101 HAIR CLINIC: “Kao i većina drugih muškaraca, bio sam skeptičan da se gubitak kose može zautaviti, ali to apsolutno može… Gubitak kose me više ne brine što je podiglo moje samopouzdanje”.
Iako ste spomenuli da u porodici nemate nikog sa proredjenom kosom, na osnovu simptoma koje ste opisali, Vaš gubitak kose liči na ranu fazu muške nasledne ćelavosti, pogotovu ako se proredjenje nalazi na kruni Vaše glave i/ili u predelu čeone linije. Iako nemate rodjake bez kose, to ne znači da niko u familiji nema genetski oblik proredjenja kose. Ovo je veoma čest oblik gubitka kose i postoji veliki broj efektivnih tretmana na raspolaganju u borbi protiv ove vrste gubitka kose kao deo sveobuhvatnog plana lečenja .

Spomenuli ste da Vam Vaše proredjenje liči na početni stadijum gubitka kose na osnovu slika koje ste videli. Pogledajte u našoj rubrici Uspešni rezultati, ispunjenoj sa puno “pre i posle” slika naših pacijenata. Ovo Vam može pomoći i dati Vam bolju ideju o tome da je rast nove kose moguće postići ako se primeni program lečenja prilagođen vašem tipu gubitka kose, i možete videti vreme koje je bilo potrebno drugim pacijentima za postizanje ovih rezultata.
Najbolje bi bilo da stručnjak za gubitak kose (doktor triholog) pregleda Vaše stanje , kako bi se dijagnostikovao tačan tip gubitka kose, a zatim da Vas posavetuje i da Vam da sve najefikasnijie opcije na raspolaganju za lečenje. Naši stručnjaci za kosu će sa zadovoljstvo to uraditi.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on November 24, 2014
0

Uzrast: 42muska
Pol: muški
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: II prema Norwood-Hamilton
Terapija: lokalna 101 terapija

farbana kosaSvaka devojka zna da je najlakši način da skrene pažnju na sebe tako što će posvetliti svoje pramenove. Promena boje kose može momentalno da Vam promeni raspoloženje i da na lak način privučete pažnju okoline. Međutim, to je prolazno i održavanje iste frizure postaje sve teže i teže iz nedelju u nedelju- sve do sada.

Da li bi trebalo uvek koristiti šampone i kondicionere za farbanu kosu?

Dobra osnova svake nege kose je dobar šampon i kondicioner specijalno napravljen za farbanu kosu. Potražite proizvode sa malo sulfata i dosta hidrirajućih sastojaka. Sulfati su deterdženti u šamponu koji čiste prljavštinu, masnoću i druge nečistoće sa Vaše kose, ali na žalost oni takođe speru molekule boje i izbleđuju boju kose.

“Bain vitalisant B od Leonor Greyl je specijalan šampon za tanku, hemiski tretiranu ili osetljivu kosu. Bogat vitaminima, biljnim ekstraktima i biljnim proteinima, ovaj šampon jača i restruktuiše oštećenu kosu tretiranu hemijskim tretmanima. Boja kose ostaje intenzivna i živa. Kosa izgleda sjajno kao prvi dan posle farbanja.

Kondicioneri koji imaju vitamine i proteine su specijalni za suvu kosu. Takođe će obezbditi neophodnu hidrataciju. “Crème régénératrice (regenerativna krema) od Leonor Greyl je koktel od biljnih ekstrakta koji razmršavaju kosu, dok proteini koji se vezuju za kutikulu dlake formiraju zaštitni sloj. Ova kondicionirana maska reparira i najsuvlju i najoštećeniju kosu. Regenerativna formula neguje kosu, stvarajući oko nje prirodni zaštitni film. Posle samo jedne aplikacije kosi se vraća sjaj i elastičnost, što je čini lakom za oblikovanje.

Može li često feniranje ili peglanje kose izbledeti Vašu boju?

Kao što mašina za sušenje može da izbledi boju Vaše odeće, isto tako i aparati koji greju dlaku mogu da izblede Vašu boju kose na potpuno isti način. Dakle ako koristite aparate koji greju da bi ste osušili kosu ili napravili određenu frizuru, prvo nanesite na kosu proizvod koji će je zaštiti od toplote kao što je “Condition naturelle (sprej za kondicioniranje kose). To je sprej za stilizovanje koji štiti kosu pri sušenju fenom. Nanesen nakon pranja kose po njenoj dužini i na vrhovima, ovaj proizvod je raspliće i štiti vašu kosu od štete izazvane fenom zahvaljujući biljnim proteinima u svom sastavu koji stvara zaštitni sloj. Vaša kosa izgleda privlačna i voluminozna, sjajna i spremna za svaki vid frizure.

Takođe, izbegavajte četke sa metalnim zupcima. Te četke se brzo ugreju od fena i postanu kao usijano gvožđe. Istina je da tako brzo osušite kosu ali tako rizikujete svežinu Vaše boje i oštećujete kosu. Uvek koristite četke sa prirodnom dlakom koja odlično raščešljava kosu i nežna je prema njoj. Leonor Greyl Natural brush- četka od prirodne svinjske dlake i raščešljava kosu bez oštećivanja iste.

FOLICULITIS

Posted on November 20, 2014
0

ffoliculitSvi smo imali po neku bubuljicu na skalpu preko leta kad se se intenzivno skalp masti i znoji, ali ozbiljan problem nastaje kad se takve bubuljice pojave po celom skalpu. Ne samo da je infekcija stvrano uporna i teško izlečiva nego može da vodi do trajnog gubitka kose. Zbog toga što su uzrok infektivnog folikulita razne bakterije ili gljivice, najbitnije je da se prvo otkrije tačan uzročnik. Samo tako može brzo i efektivno da se izleči. Po protokolu doktori triholozi iz 101 HAIR CLINIC paralelno sa oralnom antibiotskom terapijom, kod svakog pacijenta moraju da koriste i lokalnu terapiju na skalpu. U početku je terapija namenjena da izleči infekciju. LED svetlost sa odredjenom talasnom dužinom i lokalni antibiotici suzbijaju infekciju. Sledeća faza je oporavak kože ponovo sa LED svetlošću druge talasne dužine i lokalnom terapijom koja smiruje upaljenje kože i reguliše mašćenje. Finalno mora da se sprovede terapija za stimulaciju funkcije folikula da bi se poboljšala nejgova funkcija koja je bila kompromitovana zbog infekcije , i da se stimuliše rast kose.

Samo pravilno vodjena terapija od strane doktora, sveobuhvatni pristup i jaka disciplina pacijenta može da rezultira uspehom u lečenju ove uporne infekcije.

stitne zlezdeVaša kosa je odraz Vašeg celokupnog zdravlja i kada u telu postoji neki problem rast kose često može da se uspori ili čak zaustavi, usmeravajući energiju tamo gde je najviše tada potrebna.Opadanje kose može biti neželjeno dejstvo dizbalansa štitne žlezde ali takodje može biti i znak nekog drugog oboljenja.

Šta je dizbalans štitne žlezde?

Postoje dva tipa poremećaja štitne žlezde:
1) Hipotiroidisam (kada tiroidna žlezda ne produkuje dovoljno Tiroksina, tiroidnog hormona odgovornog za regulisanje metabolizma). Takodje je ovo stanje poznato kao smanjena funkcija štitne žlezde i simptomi tog stanja su bezživotna kosa, gubitak kose, zamor, zatvor i dobijanje na težini. Ovo stanje se leči odgovarajućim lekovima kako bi se poravio nivo tiroidnih hormona.
2) Hipertiroidisam, ili preaktivna štitna žlezda, je stanje gde vaša štitna žlezda produkuje i previše Tiroksina. Sobzirom da je ovaj hormone odgovoran da metabolizam funkcioniše kako treba, oni koji imaju ovaj problem mogu primetiti neobičan gubitak na težini i zamor kao i proredjenje i neujednačen gubitak kose.

Zaštitite svoju kosu

Zdrava , raznovrsna ishrana i pravilna nega Vaše kose je od vitalnog značaja kada primetite znake gubitka kose– izbegavanje čestog farbanja i hemijskog tretiranje kose može pomoći da se malo smanji opadanje. Takodje treba izbeći suplemente koji sadrže alge i jod jer oni ometaju funkciju lekova za štitnu žlezdu i tako smanjuju apsorbciju levotiroksina, najbitnijeg sastojka lekova za poremećaj štitne žlezde.


Dijagnostikujte uzrok opadanja kose i tretirajte ga na pravi način


Gubitak kose može biti urokovan različitim faktorima, od ekstremnog stresa do manjka gvoždja u organizmu, čak se može javiti i nakon porodjaja. Medjutim, ako imate i druge simptome poremećaja štitne žlezde pored opadanja kose, proverite krvnu sliku i hormone štitne žlezde i konsultujte se sa ekspertima za kosu oko opcija za ponovni rast Vaše kose.

Za mnoge muškarce i žene sa poremećajem štitne žlezde, opadanje kose je privremeno i obično ponovni rast kreće nakon 3 do 4 meseca od početka lečenja. Trebalo bi znati da kada kosa ponovo poraste, njena struktura i boja može biti drugačija od predhodne. To se dešava često i ne bi trebalo da se brinete zbog toga.

PITANJA PACIJENATA

Posted on November 17, 2014
0

PITANJE:pitanje
Da li pušenje uzrokuje opadanje kose? Ja sam generalno zdrav i vrlo aktivan ali takodje i pušim oko 20 cigareta dnevno i voleo bih da znam da li to uzrokuje proredjenje moje kose.

ODGOVOR:
Poštovani, zdrav život nije upotreba 20 cigareta dnevno. Ne samo što povećava rizik od srčanih bolesti i raka pluća već uzrokuje i mnoga druga stanja, uključujući i opadanje kose.
Studija na identičnim blizancima je otkrila da odredjeni faktori, uključujući veliko konzumiranje alkohola i pušenje može da dovede do gubitka kose. Činjenica je, da muškarac koji puši ima dva puta veću mogućnost da gubi kosu u odnosu na muškarca koji je nepušač i pušači generalno imaju veću tedenciju da imaju proredjenu kosu i ranije počinju da sede. Stručnjaci veruju da toksične materije koje se nalaze u dimu oštećuju DNK u folikulima, kao i da produkuju slobodne radikale koji izazivaju oštećenja ćelija.
Ukoliko to nije dovoljno da prestanete sa tom lošom navikom, onda morate znati i da pušenje uzrokuje prerano starenje, mrlje na zubima i može čak povećati rizik od razvijanja stanja kože kao što su psorijaza, koja može uticati na vašu kožu glave i dovesti do proređenja kose.

2007-me Tajvanska Studija koja je obuhvatala više od 700 muškaraca starijih od 40 godina otkrila je vezu između pušenja i gubitka kose. Učesnici su popunjavali anketu koju je činila njihova porodična istorija ćelavosti, godine kada su prvi put primetili gubitak kose i njihove navike pušenja i uradjen im je fizički pregled. Analiza rezultata je pokazala da oni koji su bili najveći pušači će najverovatnije doživeti muški oblik ćelavosti, bez obzira na porodičnu istoriji vezanu za gubitak kose. Muškarci koji su redovno pušili 20 ili više cigareta imaju dva puta veće šanse da razviju umeren ili ozbiljan oblik gubitka kose, u odnosu na one koji nisu pušili uopšte.
Stručnjacima još uvek nije jasno tačno zašto pušenje može da izazove gubitak kose, ali se misli da može da dovede do oštećenja genetičke strukture folikula, što dovodi do preranog opadanja i proredjenja kose. Hemikalije u duvanskom dimu takođe mogu naškoditi ćelijama koje su odgovorne za održavanje dobre cirkulacije, nepohodne za zdravu i jaku kosu. Slaba cirkulacija na kože glave može uskratiti folikulima esencijale nutritijente neophodne za rast kose.

Ako ste zabrinuti za gubitak kose, dobra je ideja da isključite druge uslove koji mogu da izazovu njen gubitak. Izbacivanjem ove loše navike možete da pomognete da se spreči dalje opadanje kose i posetite stručnjaka za kosu (doktora trihologa) koji će Vam preporučiti adekvatan tretman protiv gubitka kose i tretman za stimulaciju njenog rasta.

 

USPEŠNI REZULTATI

Posted on November 09, 2014
0

Uzrast: 43areata
Pol: ženski
Dijagnoza: alopecija areata
Terapija: lokalna 101 terapija

GUBITAK KOSE JE UTICAO NA MOJ ŽIVOT

Posted on November 08, 2014
0

pricaPišem ovo u subotu uveče. Samo pre 2 godine bi u subotu veče bio sa društvom negde u kafiću. Zadnje godine u srednjoj školi nisam imao nikave znake opadanja kose i gledao sam šta će budućnost da mi donese. Tad je bilo tad a sad je skroz druga priča.
Imam samo 20 godina i za samo 2 godine sam načisto oćelavio zbog nasledne ćelavosti. Svaki dan mog života je bitka koja me polako uništava. Da bi stvari bile gore nema znakova opadanja kose u mojoj familiji. Opadanje kose je promenilo moj život do stepena koji je neverovatan. Ljudi su počeli da komentarišu o mojoj kosi prve godine na faksu ali sam jednostavno ignorisao, ali kad je moja kosa stvarno počela da opada počeo sam da dobijam napade panike i bio sam prinudjen da se vratim kući i da napustim fakuletet.

Koristim Propeciju več godinu dana i nije uopšte pomogla oko mog gubtika kose i moje opadanje je toliko agresivno da neću moći ni da uradim transplantaciju.Na kraju sam se pomirio da ću biti ćelav celog mog života i da nije mojih religioznih verovanja oduzeo bih sebi život do sada.
Dva put sam išao na savetovanje i nije mi pomoglo zato što “prihvačanje mog izgleda i postati time zadovoljan“ jednostavno nije rešenje za mene. Idem u školu sad ali prolazim svaki dan sa kapom ignorirajući ljude i krijući se.Ne mogu da se fokusiram na studije zato što nemam motivaciju i mislim samo na to kako ću biti uvek onaj koga sažaljevaju zato što je ćelav.

Bukvalno sam otšao od nekad bliske grupe prijatleja, izmišljajući laži da imam zdravstvene probleme. Imam i uznemirenost što pogoršava stvari. Gubitak kose me je gotovo ubio. Osećam se kao mrtav čovek koji hoda. Ukrali su mi mladost. Sve što sam ikad hteo u životu je da se družim,da imam prijatelje,familiju i da budem zadovoljan a ja verovatno nikad neću imati to. Kako da iazadjem u svet,da dobijem dobar posao,da se družim,da imam samopouzdanje, da osnivam porodicu kad sam odvratan ćelav tip?
Ja stvarno verujem da je najgora stvar koja može da se desi mladom čoveku da izgubi kosu. Fakt je,da ako si mlad i gubiš kosu,tvoj život će se promeniti. Nemaš izbor. Bukvalno sam zgrožen da nema leka za prerano gubljenje kose i da doktori jednostavno ne shvataju ozbiljno gubitak kose.

Žalim sve mlade muškarce koji ćelave,ako ima takvih tamo (čijem za njih ali ih nikad ne vidim) i samo želim da društvo razume kako nas razara prolazak kroz ovo. Gubitak kose mi je oduzeo samopouzdanje, mladost, motivaciju, prijatelje i moj život. Želim da nađem nešto što može da mi pomogne.

Ricardo Rojas , kao lični frizer Eve Longorie u najnovijem ELLE magzinu objašnjava kako joj brine o kosi. Kosa je više od samog izgleda za Evu Longoriju , objašnjava Rikardo.

Tretman sa uljima od palme
longoria
” Eva Longoria je veliki fan tretmana sa uljima od palme – Ovo je neverovatno ulje da kada se primenjuje na kosi pomaže da zaštitite svaki pojedinačni pramen i potpuno revitalizuje kožu temena. Za ovaj specifični tretman ja koristim Leonor Greyl’s SOIN Naturel de Cheveu (palmino ulje) pomešano sa Leonor Greyl’s Huile Germe De Ble ( ulje od pšeničnih klica). Efekat je sledeći: kosa je temeljno očišćena, pore skalpa su otvorene , a vaša kosa će se osećati kao da se svaki pramen ima dodatnu lakoću “.
Ostali tretmani sa uljima:” Preporučujem primenu tretmana sa uljima na kožu temena jednom mesečno , a posebno je potrebno to raditi u zimskom periodu” kaže Ricardo . “Moj omiljeni proizvod je Regenerescence Naturelle by Leonor Greyl jer sam otkrio da daje najbolju regeneraciju kosi .” Eva je voli jer tada njen skalp normalno ponovo diše!

Evo kako to radi:
1. Nanesite ulje pre šamponiranja , deo po deo, pramen po pramen , koristeći najmanje dve kapi na jednom mestu.
2. Masirajte glavu oko tri do pet minuta
3. Onda operate kosu sa šamponom Creme de Moelle Bambou (šampon od srži bambusa) od Leonor Greyl

Dobro je očešljajte

“Svako ko se brine o tretiranju svog skalpa pravilno, MORA imati dobru četku! Četka od prirodne svinjske dlake od Leonor Greyl je moj pravi pobednik. Pametno je investirati u četku visokog kvaliteta koja neće naškoditi kosi vaših klijenata. To je tajna zadivljujućeg izgleda kose Eve Longorije”.

Page 9 of 12123456789101112