BOROVNICA – MALI RUDNIK ZDRAVLJA

Posted on September 23, 2015
0

 

borovnicaSezona borovnica je počela. Ove tamnoplave bobice osim divnog ukusa imaju i niz blagotvornih učinaka na zdravlje. Ublažavaju smetnje sa probavom, snižavaju holesterol, smanjuju rizik nastanka raka, bolesti srca i kardiovaskularnog sistema, čuvaju vid, sprečavaju infekcije, a ostvaruju i pozitivni uticaj na kožu i kosu.
Borovnice su odličan izvor vitamina A i C, vitamina B kompleksa, a bogate su i vlaknima i antioksidansima. Vitamin C važan je za cirkulaciju u području vlasišta; premalo vitamina C u prehrani može dovesti do krhkosti i lomljivosti kose. Vitamini B kompleksa potstiču rast kose poboljšanjem oksigenacije i cirkulacije.
Ovo bobičasto voće smanjuje stres i visinu holesterola koji mogu negativno uticati na rast kose, dok antocijanidi u njegovom sastavu djelovanjem na folikule kose potstiču njen rast.
Borovnice dokazano usporavaju i proces starenja kose.
Možete ih konzumirati sveže, dodati žitaricama, od njih pripremati sokove, smoothie, kolače, džem i sladoled. Bilo kako bilo, iskoristite blagodati ovog voća!

DA LI PROTEINSKI ŠEJKOVI UZROKUJU ĆELAVOST?

Posted on September 23, 2015
0

proteinski sejkoviPitanje:
Zdravo , ja sam tek počeo da treniram u teretani i želeo bih da počnem da koristim neki protein da bih dobio još na mišićnoj masi ali nisam siguran koji od njih bi bio najbolji. Čuo sam da postoji veza između pojedinih proteinskih šejkova i ćelavosti – je li to istina ? Zdravo se hranim i trenutno nemam proređenu kosu. Međutim, u porodici imam dosta osoba koje su izgubile kosu pa se zato želim potruditi da sve učinim preventivno da se to ne desi i meni. Hvala unapred!

Poštovani,
nisu svi proteinski šejkovi i dodaci ishrani nezdravi, ali neke jesu. Mnogi proteinski šejkovi sadrže aditive , kao što su kreatin i neorganski hormoni rasta, koji pomažu rastu mišićne mase . Nuspojava ovih aditiva je podizanje nivoa testosterona i to je ono što može da ubrza stopu gubitka kose kod nekih muškaraca koji imaju porodičnu istoriju gubitka kose – to, dakle , zapravo zavisi od vaše urođene predispozicije za ćelavost .
Pojačana osetljivost na dihidrotestosteron koji se stvara iz testosterone je urok gubitlka kose, tako da sam nivo testosterone nije razlog da li će se ili neće pojaviti gubitak kose. To znači , da neki muškarci koji imaju nizak nivo testosterona mogu gubiti kosu dok drugi muškarci koji mogu da tolerišu veći nivo testosterona koji se stvara zbog upotrebe proteinskih šejkova ne moraju imati problem sa gubitkom kose. Kod svih koji imaju predispoziciju za genetski gubitak kose, kao što je Vaš slučaj- svako dodatno povećavanje testosterona može urokovati raniji početak gubitka kose ili brzati već postojeći.
Dakle, nije testosteron sam po sebi odgovoran za gubitak kose. Odgovoran je dihidrotestosteron ( DHT) , koji nastaje iz testosterona pod uticajem enzima 5-alpha reduktaze. DHT se vezuje za receptore u folikulima , izazivajući ih da se smanje i da kosa postane slaba i da ispadne. DHT takođe sprečava novu kosu da raste . Stoga, teorija o povezanosti između kreatina i ubrzanog muškog gubitka kose bazira se na činjenici da što više testosterona postoji u telu,više DHT će se proizvoditi . Magazin sportske medicine je kliniči potvrdio na osnovu studije mladih ragbista da se znatno povećava nivo DHT posle konzumiranja kreatina.
Ukoliko želite da uključite proteinske šejkove ili šejkove koji Vam zamenjuju obrok u Vaš fitness režim ishrane onda Vam preporučujemo organske koji ne sadrže kreatinin. Međutim, dok ovi šejkovi bez kreatina mogu sprečiti prerani gubitak kose oni ipak ne mogu zaustaviti muški nasledni tip opadanja kose.
Sobzirom da nismo specijalisti za fitnes, preporučili bi Vam da porazgovarate sa sportskim nutricionistom o izboru najadekvatnijeg proteinskog šejka za Vaše potrebe treniranja. Sobzirom na Vašu porodičnu anamnezu i predispoziciju za gubitak kose preporučili bi Vam da posetite doktora trihologa kako bi Vam preporučio neki medicinski dokazan tretman protiv gubitka kose koji će sprečiti da Vam se to dogodi.

PENA SA LOTUSOM ZA FRIZURU GALA VEČERI

Posted on September 23, 2015
0

longorijaKim Kardashian je oduševljena svojim izgledom i frizurom na LACMA Art and Film Gala.
Jen Atkin, stilista poznatih zvezdi kreirao je klasičan glamurozan izgled za Kim koristeći penu za volumen Mousse Au Lotus Leonora Greyl-a. Pena nanesena od korena daje dovoljnu čvrstinu, a pritom ne otežava je i ne spljoštava kosu. Drži dubok razdeljak po strani Kim i frizuru koja je elegantno prebačena unazad. Kombinacija ulja i biljnog estrakta, uključujući estrakt lotusa, poznat po svom adstringentnom i tonizirajućem svojstvu, olakšava stajling i daje sjaj, volumen, a ujedno oblikuje frizuru. Pravu kosu drži glatkom a uvijenoj potencira kovrdže. Pena ne sadrži alkohol, i zato ne sušite kosu. Na taj način obezbedjuje prelepu frizuru i održava kvalitet kose.

ULJE OD MAGNOLIJE PROGLAŠENO ZA ULJE GODINE

Posted on September 23, 2015
0

magnolijeUlje od magnolije iz linije Leonor Greyl je * Best Body Oil * za 2014 godinu, prema magazinu Cosmopolitan u SAD!
U izboru za najbolji proizvod za negu kože učestovali su glasovi iz VIP sveta lepote i glasovi preko 40.000 čitalaca koji su dali svoje mišljenje.
Magnolija ulje je mešavina biljnih ulja bogatih provitaminom A, u kombinaciji sa delikatnim mirisom cvetova magnolije. Smanjuje sušenje kože, neguje kožu i smiruje je posle izlaganja suncu. Može se koristiti na telu, licu i kosi.
Organski, prirodni proizvodi za kosu i telo svetskog poznaog brenda Leonor Greyl, dostupni su i ovde, kod nas,u 101 Hair Clinic.

PITANJA PACIJENATA

Posted on September 23, 2015
0

pitanje

Pitanje:
Želeo bih da probam ‘Ne -Poo ‘ trend sa ne korišćenjem šampona jer mislim da može biti bolja opcija za moju kosu koja je proređena jer je neću toliko trljati, kao kad koristim šampon za kosu.
Da li mislite da je ne korišćenje šampona dobra ideja za ljude sa gubitkom kose? Takođe, da li će moja kosa stvarno biti dovoljno čista ako je ne perem sa njim ? Kosa mi se proređuje na kruni glave i u porodici imam osobe koje imaju proređenu kosu tako da pretpostavljam da je upitanju ženski tip gubitka kose. Želela bih da me posavetujete.

Odgovor:
Hvala Vam na pitanju i ukazanom poverenju. To je jedan od novijh trendova nege i pranja kose koji Vam savetujemo da izbegavate i ne samo zato što imate proređenu kosu.
Cilj ” No Shampoo ‘ ili ‘ No -poo ‘ pokreta je uklanjanje viška hemikalije iz života ljudi , počevši od šampona . Dok ovo i zvući kao ideja za divljenje, da li zaista imate čistu i zdravu kosu bez njenog pranja šamponom? Odgovor je ne, ne baš .
Kosa se do nekle može sama održavati čistom, ali čak i da ne koristetite šampon, prateći ovaj nov No-Poo trend, čistoća je samo trenutna i kratko traje jer je idealno ispirati vašu kosu jednom dnevno da bi ste skinuli svu prljavštinu i prašinu koja se stvori.
Pored toga , ispiranje vaše kose neće biti dovoljno efikasno nakon određenih aktivnosti koje čine da Vaš scalp postane znojav, kao što je vežbanje ili korišćenje saune . Ispiranje takođe neće uspeti da ukloni bakterije niti će očistiti višak masnoće iz Vašeg skalpa ako imate masnu kosu .
Drugi aspekt koji bi trebalo da razmotrite je da ako dođete u kontakt sa nečim na sta ste alergični ili osetljivi, jednostavno ispiranje kose umesto pranja šamponom ostavlja alergen na mestu duže, što povećava rizik za razvoj dermatitisa .
Slaba higijena skalpa , kao što je neredovno pranje kose, može izazvati brojne probleme , uključujući dalji gubitak kose kao i perutanje kože glave i pojačanje masnoće na koži glave i može da blokira pore i sprečava novi rast kose.
Spomenuli ste da želite da umanjite efekat ručnog trljanja kose kod pranja šamponom, ali nema potrebe da brinete o tome jer trljanje kose tokom pranja je minimalno i ne bi trebalo da ima bilo kakav uticaj na vaš gubitak kose.
Osim toga , da li koristite šampon ili ne ne utiče na ženski uzrok gubitka kose . Ako su dlake napadnute od strane dihidrotestosterona ( DHT) , ispiranjem umesto pranja neće se napraviti nikakva razlika sa aspekta gubitka kose. Nasledni gubitak kose kod žena može da se tretira jedino pomoću medicinski dokazanim tretmanima- biljni tonici iz 101 linije proizvoda.
Iako je razumljivo da želite da izbegnete jake hemijske sastojke u svom šamponu , No – Poo pokret izgleda je prevideo puno kvalitetnih, hemijskih proizvoda za negu kose bez takvih proizvoda koji su svuda dostupni . Ako ste zabrinuti za životnu sredinu, kao i vašu kosu , preporučujemo vam upotrebu LEONOR GREYL proizvode i ne odustajte od šamponiranja jer ovaj brend proizvodi visoko efikasne, nežne, organske formule bez sulfata.

ZAŠTO SU DOBRI ORGANSKI PROIZVODI ZA KOSU ?

Posted on September 23, 2015
0

leonor

Kad koristimo kozmetičke preparate, visok procenat tih preparata se absorbuje preko kože u naše telo.
Tradicionalni ili sintetički proizvodi za kosu sadrže satojke kao što su parabeni koji mogu da poremete normalni homonalni status organizma i da prouzrokuju kancer. Drugi sastojci izazivaju alregije. Iako hemijski i sinetički proizvodi mogu da vam daju sjaj i mekoću kose, nisu dobri za dugoročnu upotrebu. Ovi proizvodi mogu da prouzrokuju alergije, sušenje skalpa, a dlaku isušuju postaje lomljiva i predisponirana za dalje oštečenje.

Organski proizvodi za kosu su bez alergena, bez parabena, bez sulfata i kancerogenih sastojaka. Organski proizvodi za kosu ne samo što obezbeđuju istog trenutka kondicioniranje i restruktuiranje kose, nego omogućavaju lakše stilizovanje kose, a naročito je bitno da dugoročno utiču na zdravje vaše kose i skalpa.
Organski proizvodi za kosu koji sadrže npr. Propolis sprečavaju na sasvim prirodni način stvaranje peruti i smiruju upalu i svrab, a pri tom ne izazivaju nikakve alergiske reakcije. Organski proizvodi koji sadrže Manketti ulje imaju neverotanu hidratantnu moć i dubinski revitalizuju dlaku vraćajući joj sjaj i elastičnost.

Organski proizvodi za kosu obezbeđuju zdravje vaše kose, a pritom održavaju i sjaj i lepotu kose

USPEŠNI REZULTATI

Posted on September 23, 2015
0

muskaUzrast: 39
Pol: muški
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: IV prema Norwood-Hamilton
Terapija: lokalna 101 terapija

USPEŠNI REZULTATI

Posted on June 07, 2015
0

Uzrast: 30zenska androgena alopecija 2
Pol: ženski
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: II prema Ludwig
Terapija: lokalna 101 terapija

JAGODE ZA ZDRAVLJE VAŠE KOSE

Posted on June 07, 2015
0

jagode.rsMožda ste čuli da jagode imaju povoljan uticaj kod kardiovaskularnih bolesti, šećerne bolesti, raka i procesa starenja, ali znate li koja je njihova korist za vašu kosu?

Iako su jagode siromašne proteinima, mastima i kalorijama, vrlo su bogate antioksidansima i različitim vrstama vitamina i minerala. Po svom ukupnom antioksidativnom kapacitetu nalaze na četvrtom mestu među svim voćem. Time ostvaruju svoj pozitivan učinak na hidriranje kose i smanjeno isušivanje kože glave.

U jagodama se nalazi elaginska kiselina koja prema istraživanju Evropskog istraživačkog društva ima dokazano dejstvo na odlaganje početka naslednog gubitka kose.

Jagode su bogate i vitaminom C koji nadopunjuje delovanje antioksidanasa, te folnom kiselinom i vitaminima B5 i B6, čiji nedostatak može dovesti do gubitka kose.

Mangan i bakar u sastavu ovog voća formiraju komplekse s dikarboksilnim kiselinama, koji su delotvorni inhibitori gljivičnog rasta.

Sveže jagode sadrže alfa-hidroksi kiseline, limunsku i jabučnu kiselinu i beta-hidroksi kiseline i salicilnu kiselinu koje su bitne za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože.

HOLIVUDSKA FRIZURA I SA TANKOM KOSOM

Posted on June 07, 2015
0

holivudska frizuraStalno tragate za frizurom koja će vašu tanku kosu učiniti punijom?
Sa nekoliko standardnih pravila za kosu, vaša kosa će dobiti volumen za kratko vreme. Upotreba pavih proizvoda za volumen kose će učiniti da vaša kosa izgleda bujno.
Mousse aux Lotus, Leonor Greyl, pena koja se nanosi za oblikovanje kose, daje kosi volumen i čvrstoću.
Odličan način da vaša kosa izgleda bujno je da uz pomoć ove pene napravite talasast izgled vaše kose ili kovrdže.
Blago stepenasta frizura i dužina kose do ramena je moderna frizura koja će učiniti da vaša kosa izgleda bujna, sveža i zdrava.
Uživajte u stilu Kameron Dijaz i sa ponosom pokažite svaki pramen vaše kose!

USPEŠNI REZULTATI

Posted on June 07, 2015
0

zenska androgena alopecijaUzrast: 28
Pol: ženski
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: II prema Ludwig
Terapija: lokalna 101 terapija

struktura koseStarost menja strukturu Vaše kose tako što utiče na način na koji folikul produkuje dlaku. Kako starimo, usporava se rast kose iz folikula što rezultuje ispravljanju kose. Na isti način kako se pigment gubi godinama javlja se seda kosa, usporava i funkcija folikula rezultujući opadanjem kose i rastom slabije kose. Žene koje su u menopauzi mogu primetiti kako im se kosa menja a još više u kasnijim, zrelijim godinama. Efekat koju starost ima na rast kose i njenu strukturu nije detaljno ispitana, pa i dalje ostaju nerzjašnjena razna pitanja u medicinskom društvu o tome kako se tačno kosa menja sa godinama.

vitamin D Određeni vitamin i minerali igraju veliku ulogu u održavanju zdravlja Vaše kose. Vitamin D je zadužen da obezbedi pravilan ciklus folikula dlake i da stimuliše rast kose. Odrasli bi trebalo da unose bar 600 internacionalnih jedinica ili 15 mikrograma dnevno, prema odeljenju dijetetskih suplemenata nacionalnog instituta zdravlja. Premalo ove hranljive materije, koju dobijamo od sunca, ribljeg ulja i određenih mlečnih proizvoda, može imati negativan uticaj na folikule dlake.


Životni ciklus
Vitamin D pomaže održavanju ciklusa rasta kose, od faze rasta, preko regresivne faze do faze mirovanja. Vitamin D reguliše epidermalnu proliferaciju i diferencijaciju preko receptora koji je odgovoran za normalno funkcionisanje folikula. Kada se pojavi deficijencija vitamina D, kosa može izgledati oštećeno i imati slab rast.


Nedostatak rasta
Vitamin D utiče na folikule kroz stimulaciju rasta kose. Bez dovoljno vitamina D u folikulima dlaka , rast kose se može usporiti ili prestati. 2002. godine studija Kalifornijskog univerziteta, medicinskog fakulteta u LA, objavljena u žurnalu “ Endokrinologija” otkrila je da Vitamin D3 verovatno stimuliše rast dlaka kod miševa kojima inače nije rasla dlaka. Da bi ovo postigao, vitamin D3 čak stvara rast novih folikula dlaka.


Karekteristike vitamina D
Vitamin D vitamin je liposolubilni vitamin, što znači da se višak zadržava u mastima tela a ne izbacuje se iz tela. Iako su česte deficijencije vitamina D, može se pojaviti i hipervitaminoza vitamina D. Nivo vitamina D u krvi se može ispitati analizom krvi na koju vas pošalje vaš doktor. Trebalo bi pažljivo ispitati da li možda vaš slab rast

USPEŠNI REZULTATI

Posted on May 23, 2015
0

muska alopecijaUzrast: 25
Pol: muški
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: IIA -> IIIA prema Norwood-Hamilton
Terapija: lokalna 101 terapija

proteini svileProteini svile čine kosu glatkom, mekom i svilenkastom, a posebno odabrana biljna ulja povećavaju elastičnost i poboljšavaju strukturu dlaka. Pri tome je ne otežava i neće je slepiti a ipak joj daje volumen.
Serum de Soie Sublimateur je formula koja sadrži proteine svile i biljno ulje i odličan je proizvod za kondicioniranje kose.
Serum de Soie Sublimateur od Leonor Greyl je jednostavno savršen da istakne lepotu vaše kose. To je jedan od omiljenih proizvoda Penelope Kruz, za sjaj i svilenkasti izgled njene guste i kvalitetne kose.

PITANJA PACIJENATA

Posted on May 23, 2015
0

transplantPITANJE: Razmišljam se da uradim transplataciju kose ali sam čuo da i nakon nje mogu gubiti kosu. Da li je to istina? Šta je nabolje učiniti da se zaustavi opadanje kose nakon što uradim tansplataciju? Ne bih želeo da potrošim sav taj novac na transplataciju ako ću ionako ostati ćelav!

ODGOVOR: Hvala Vam na pitanju! Kratak odgovor je da- možete imati gubitak kose nakon transplatacije. Opadanje može voditi ka razvitku dva stanja gubitka kose koje može biti trenutno ili trajno stanje.
Privremeni gubitak kose nakon transplatacije je čest i uzrokovan stanjem koje je uzrokovano stresom i manifestuje se kao Telogeni Efluvijum ( TE). Trauma skalpa tokom transplatacija može uzrokovati Telogeni Efluvijum iako se to tek manifestuje obično tri meseca nakon operacije. To se dešava zato što je Telogeni Efluvijum direktno povezan sa ciklusom rasta kose i uzrokuje da folikuli dlake prerano uđu u fazu mirovanja.
Potrebno je primeniti tretman za rast kose kod Telogenog Efluvijuma koji će podstaći rast kose i biljni tonici iz 101 linije će dati najbolje rezultate kod ovog stanja.
Drugi tip opadanja kose koji muškarci mogu doživeti nakon transplatacije je nasledno stanje, androgena alopecija.
Razlog zbog koga se ovo stanje može dogoditi je zato što ste već imate genetsku predispoziciju za gubitak kose, i dok je jedna regija popunjena transplatiranom kosom, ostatak kose ostaje podložno razvitku muške nasledne ćelavosti.
Nakon transplatacije,iako nova kosa koja je transplatirana može normalno da raste, bilo koja oblast kose između i oko transplatirane kose je i dalje podložna opadanju kose i razvijanju obrasca muškog tipa gibitka kose( kruna glave, uključujući i temeni deo i zalistke). U nekim slučejevima, to može stovoriti neprirodan izgled sa proređenjima oko transplatirane kose.
Generalno preporučujemo da svaki muškarac koji odluči da uradi transplataciju, uvek prvo proba sa šestomesečnom lokalnom terapijom ( biljni tonici iz 101 linije proizvoda) pre zahvata. To je dobro da bi se kosa ojačala id a bi se preveniralo neko buduće opadanje kose iako Vam se može dogoditi das a samo lokalnim tretmanom dobijete željene rezultate kao naši pacijenti iz 101 HAIR CLINIC čije pre i posle slike možete videti na našem sajtu. Međutim, ako ipak se odlučite da prvo krenete sa transplatacijom onda je nakon zahvata tretman za muški tip gubitka kose obavezan.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on May 12, 2015
0

Uzrast: 3areata-3g
Pol: muški
Dijagnoza: alopecija areata
Terapija: lokalna 101 terapija

 

 

Zeleni sokovi, povrće kao što je spanać, blitvazeleno povrce i kelj obezbeđuju dosta gvožđa organizmu i što je povrće zelenije to je bolje. Vašem telu je dvožđe potrebno da dopremi kiseonik svim ćelijama u telu i održava dobar protok krvi. To će zauzvrat pomoći da se dopreme hranljive materije sklapu i folikulima dlaka. Dodavanje zoba u vaš sok za doručak je odličan način da se poveća nivo gvožđa u organizmu i da se osećate sitom duže vreme.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on May 12, 2015
0

Uzrast: 29zenska
Pol: ženski
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: II-2 prema Ludwig
Terapija: lokalna 101 terapija

Page 5 of 12123456789101112