SAVREMENA METODA TRANSPLANTACIJE KOSE

Posted on October 14, 2016
0

SAVREMENA METODA TRANSPLANTACIJE KOSE

Od prvog postupka transplantacije kose koja je urađena pre više decenija, tehnologija i tehnika su se znatno razvile pa su rezultati transplantacije kose danas znatno veći. Jer se transplantacija izvodi najnovijom tehnologijom i rade je kvalifikovan i iskusan tim specijalista.

Danas je transplantacija kose relativno jednostavan i ambulantni postupak. To traje svega nekoliko sati. S obzirom da vaša kosa raste oko 1.5 cm mesečno, možete očekivati da ćete videti prvi rast u roku od nekoliko meseci. A relativno puni rast u prvoj godini.

transplantacija-kose

Ključ za potpuno prirodni izgled rezultata transplantacije je odabir pravog hirurga. Mnogi doktori mogu presaditi dlake. Ali ne poseduju svi značajnu kombinaciju iskustva, tehničkih i umetničkih veština kako bi se dobio rezultat koji želite. Čak i sa današnjom naprednom tehnologijom, neiskusan hirurg može uzrokovati slabe rezultate.
101 HAIR CLINIC vam obezbedjuje mogućnost izvodjenja transpantacije od strane hirurga sa višedecenijskim iskustvom koji imaju veliko znanje i umetničku veštinu za stvaranje savršene linije kose i dobijanje prirodnih rezultata.

Najnoviji metod transplantacije je FUE tehnika, kojoj raste popularnost zbog minimalno invazivne prirode. Ova metoda ima minimalne komplikacije i nakon nje je brži opravak u odnosu na ranije korišćene metode

SEZONSKO OPADANJE KOSE

Da li ste nekad imali osećaj da je vaša kosa gušća zimi a ređa tokom leta i u jesen, upravo kada ste veći deo dana napolje i kada zaista želite da izgledate dobro? Ono što doživljavate može biti pravi fenomen. Isto kao kod životinja kada je tokom zime njihovo krzno gušće i čvršće nego u proleće i jesen kada potpuno menja svoje krzno, tako i neki ljudi imaju iskustvo gubitka kose koje se menja u zavisnoti od godišnjeg doba.


14642317_960697587409542_9172356436457481636_n
Kako da znate da li imate sezonski gubitak kose?

Jedini pravi način da budete sigurni je da pažljivijo partite šemu koja se ponavlja tokom dve do četiri godine. Nijedna runda sezonskog gubitka kose ne treba da traje više od četiri meseca, nakon čega nova kosa treba da počne ponovo da raste. Ako se to ne desi, odmah konsultujte stručno lice da bi se utvrdio razlog i tip opadanja kose.

101 HAIR Clinic raspolaže najsofisticiranijom kompijuterskom analizom kose i kapilicijuma. Analiza će pokazati da li se radi o sezonskom opadanju ili se pak radi o drugom obliku gubitka kose. Pravovremeno utvrđivanje stanja vaše kose i kapilicijuma daje mogućnost pravovremenog sprečavanja opadanja, zato što u suprotnom ukoliko se ne reaguje na vreme opadanje može da ostavi trajne posledice sa proređivanjem kose gde su mogućnosti za ponovno reaktiviranje folikula svedene na minimum.
Sezonski gubitak kose kod osoba se obično javlja u proleće ili jesen. Važan podatak koji treba da se napomene je da kod sezonskog gubitka kose obično opadanje kose ne sme da bude dva puta veće od normalnog opadanja kose (ne više od 150-200 dlaka)

Razlozi za sezonsko opadanje kose?

Postoje dva glavna faktora za koje se smatra da izazivaju sezonski gubitak kose, i oba se odnose na hormone. Prvi se odnosi na izloženost sunčevoj svetlosti. Čak i ako provodite veći deo vašeg vremena u zatvorenoj prostoriji ipak ste i tada izloženi više sunčevoj svetlosti tokom proleća i leti. Ovo može da dovede vaš organizam da proizvodi manje melanina, koji je direktno povezan sa nivoom hormona u vašem kapilicijumu. To može da deluje na folikule kose u produživanju vremena trajanja njihove prirodne faze opadanja za duže vreme od uobičajenog.

Drugi glavni faktor je efekat testosterona čiji nivo je obično veći tokom proleća i jeseni. Iako se testosteron često smatra muškim hormonom, on postoji i kod muškaraca i kod žena i poznati je izazivač gubitka kose.
Obično deo kose kapilicijuma je u fazi opadanja, a deo u fazi rasta. Sezonski gubitak kose se javlja zbog poremećaja ravnoteže između ove dve faze. Kada bi vama raslo onoliko kose koliko vam istovremeno opada tada ne bi ste primetili proređivanje kose. Dobra vest je da sezonski uslovi koji dovode do većeg opadanja kose obično su posledica promena u ravnoteži između faze rasta i faze opadanja vlakna, tako što se zapaža značajno veći rast nego što postoji opadanje kose, a izgubljena kosa će biti zamenjena rastom nove kose.

Koji su to tretmani za sprečavanje sezonskog opadanja kose?

Za većinu ljudi, sezonski gubitak kose može da bude malo zabrinjavajući, ali u suštini uopšte ne izaziva nikakvu štetu u odnosu na kosu. Ako se međutim radi o drugačijem tipu gubitka kose, onda, ipak, može da dođe do toga da vaša normalno tanka kosa se značajno proredi i opadne.
Dobra vest je da, u najvećem broju slučajeva, postoji mogućnost saniranja ovakvih problema adekvatnim tretmanima i korišćenjem klinički dokazanih proizvoda upravo za ovakve namene.

Postoje dva tipa tretmana i načina na koji može da se reši ovakav problem. Najpre mogu da se primene tretmani koji preventivno bi regulisali hormonski nivo ravnoteže u kapilicijumu i na taj način bi se sprečilo da dođe do značajnog opadanja kose. Drugi metod je ukoliko postoji značajni gubitak kose radi hormonskog disbalansa u kapilicijumu i povećani nivo testosterona, deluje se preko unošenja melanina čiji nivo u krvi je značajno smanjen, zbog čega i direktno dolazi do gubitka kose. Melanin može da se koristi oralno ili preko njegovog lokalnog apliciranja na kapilicijumu.

Uobičajeno preko tretmana za stimulaciju rasta kose na bazi napredne folikularne tehnologije koja predstavlja patentirani protokol i radi se jedino u 101 HAIR CLINIC širom sveta, kod 99% slučajeva odmah se vraća normalan hormonski disbalans na nivou kapilicijuma i na taj način odmah se reguliše ovakav oblik opadanja kose.

Tonici na bazi herbalnog ekstrakta koji regulišu ciklus vlakna omogućavaju produživanje faze rasta vlakna čime se direktno smanjuje opadanje kose. Drugi biljni ekstrakti u sastavu tonika sprečavaju negativno dejstvo metabolita testosterona čime se direktno odstranjuje jedan od dva glavna faktora zbog čega dolazi do sezonskog opadanja kose. Laserska svetlost, koja je deo spektra sunčeve svetlosti ne samo što direktno stimuliše rast kose već pozitivno deluje i na normalizaciju nivoa melanina u organizmu koji predstavlja drugi faktor zbog čega dolazi do sezonskog opadanja kose. Na taj način preko odstranjivanja oba glavna faktora kod sezonskog opadanja, kosa se vraća u svoj prvobitni kvalitet, svoje zdravlje i sjaj.

REŠITE SE DOSADNE PERUTI

Posted on October 12, 2016
0

REŠITE SE DOSADNE PERUTI

Iako je u današnje vreme higijena u visokorazvijenim zemljama na zavidnom nivou, perut postaje sve češći problem vlasišta. Svakodnevno pranje kose pogrešnim šamponima, učestalo menjanje šampona, korišćenje proizvoda sa previše silikona, loše navike u ishrani i neadekvatna nega kose potenciraju pojavu peruti.

Dosadne bele ljuskice, međutim, mogu biti odstranjene samo jednim adekvatnim tretmanom. Proizvodi i aparati uključeni u tretman čišćenja peruti daju rezultate odmah po završetku tretmana.
Proizvodi Leonor Greyl u kombinaciji s ultrazvučnim parnim aparatom i infuzijom kiseonika u trenutku omekšavaju i podižu ljuskice, te uklanjaju perut s vlasišta.

resite-se-dosadne-peruti


Zavisno od tipa peruti, naši lekari triholozi potom preporučuju i odgovarajući šampon protiv peruti ili kombinaciju šampona. Neophodni su i saveti o pravilnoj nezi kose i izboru proizvoda za stilizovanje, koji pomažu sprečavanju ponovne pojave peruti.

Stoga ne čekajte da spontano iščezne! Efikasno i brzo odstranite perut s tretmanom u 101 HAIR klinici.

NA VREME REŠITE PROBLEM OPADANJA KOSE

Posted on October 10, 2016
0
DOKAZANO EFIKASNI TRETMANI ZA RAST KOSE

101 Hair Clinic je vodeća klinika za dijagnostiku različitih formi gubitka kose. Kao i za savremene tretmane za stimulaciju rasta kose. Digitalna dermatoskopija savremenim trihološkim softverom omogućuje postavljanje pravilne i tačne dijagnoze.

14650176_958873727591928_2313409200373552236_n

Tretmani koje koristimo u našim klinikama odobreni su od strane američke Agencije za hranu i lekove – FDA kao bezbedni a delotvorni tretmani za stimulaciju rasta kose. 101tretmani, laserska biostimulacija i microneedling mezoterapija kose su savremene i efikasne nehirurške metode koje poboljšavaju funkciju folikula dlake i pospešuju rast kose.A FUE tehnika transplantacije kose rešava slučajeve koji zahtevaju hirurški pristup.

Specijalistički tim trihologa, dermatologa, plastičnih hirurga i medicinskih terapeuta stoji Vam na raspolaganju za planiranje individualizovanih tretmana. Pogledajte na sledećem linku https://101hair.rs/media_category/rezultati/ stotine uspešnih priča naših zadovoljnih pacijenata. Potkrepljenih velikom kolekcijom pre-posle fotografija, koje svedoče o stručnosti naših lekara, uspešnosti naših tretmana i proizvoda,u cilju podsticanje rasta kose. Zbog toga se i Vi na vreme obratite našim doktorima-triholozima za pregled. I vratite gustinu svoje kose.

RAST KOSE POČINJE BRZO SA 101 FORMULOM

Posted on October 08, 2016
0
RAST KOSE POČINJE BRZO SA SPECIJALNOM 101 FORMULOM

Alopecija areata se javja u različitim formama,od multifokalne do totalne alopecije. I pored toga što alopecija areata ima autoimuni karakter često je teško da se pronađe trigger factor. Infektivni fokusi,kao hronična infekcija u korenu zuba mogu da budu okidač za pojavu alopecije areate.

rast-kose-pocinje-brzo-sa-101-formulom

Opadanje je bilo aktivno sa preko 100 vlasi na dan. 101 terapija je omogućila stiporanje daljeg opadanja kose za mesec dana. Rast kose je bio stimulisan specijalnom formulom za alopeciju areatu.Primetan rast je prisutan već nakon 3 meseca.Terapija se nastavlja do kompletnog rasta kose.

KAKO OBNOVITI OŠTEĆENU KOSU NAKON LETA?

Posted on October 07, 2016
0

KAKO OBNOVITI OŠTEĆENU KOSU NAKON LETA?

Sunčevi topli zraci kosi tokom leta daju lepe zlatne nijanse. Ali iza nje se često skriva oslabljena kosa koja zahteva posebnu negu. Po povratku s godišnjeg odmora potrebno je savesno negovati kosu kako biste joj vratili lepotu, zdravlje i sjaj.

kako-obnoviti-ostecenu-kosu-nakon-leta

 

Pre pranja kose nanesite ulje L’Huile de Leonor Greyl dužinom dlake i na vrhove. Pa zatim laganim češljanjem omogućite njegovo prodiranje u dlaku.  Ako vam je kosa jako oštećena, primenite masku Quintessence Leonor Greyl dužinom vlasi i na vrhove i ostavite da deluje deset do dvadeset minuta kako bi dubinski hidrirala i negovala dlaku.
Sada možete nakvasiti kosu i upotrebiti šampon. Po mogućnosti Reviviscence iz linije Leonor Greyl, koji će vratiti mekoću Vašoj devitalizovanoj kosi. Na kraju, ne zaboravite da svakodnevno negujete krajeve primenom Serum de Soie sublimateur ako vam je kosa tanka, odnosno kremom Eclat naturel u slučaju deblje dlake.

ZAŠTO KOSA OPADA PRI PRANJU?

Posted on October 06, 2016
0

ZAŠTO KOSA OPADA PRI PRANJU?

Dobra masaža vlasišta prilikom šamponiranja uklanja nečistoće, masnoće, ostatke mrtvih ćelija i proizvoda za stilizovanje kose, kao i vlasi koje opadaju prilikom pranja. Opadanje kose tokom šamponiranja najčešće je u domenu normalnog.

zasto-kosa-opada-pri-pranju

Do 100 ispalih vlasi dnevno deo je prirodnog procesa obnavljanja naše kose. Četkanjem i šamponiranjem u jednom mahu se povlače sve dlake uhvaćene u fazi opadanja. Što može navesti na pogrešan zaključak da kosa opada zbog šamponiranja. Za većinu ljudi je ipak kosa koja se nalazi u slivniku nakon pranja deo prirodnog procesa i nije ništa zabrinjavajuće.

Gubitkom više od 100 vlasi dnevno, odnosno više nego što telo može nadoknaditi, nastupa proređivanje. Uzroci mogu biti različiti. Od procesa starenja, različitih bolesti i stresa, preko malnutricije, hormonskog disbalansa i lekova, do bolesti vlasišta.

Kod muškaraca se proređenost dominantno javlja i primećuje u frontalnoj liniji i na kruni glave, dok je kod žena ona obično difuzna. U slučaju aktivnog gubitka kose ljudi su najčešće skloni da to primete prilikom pranja kose,uprkos činjenici da kosu gube tokom celog dana.

Oštećenja koja nastaju kao posledica hemijskih i toplotnih tretmana, preteranog izlaganja suncu, upotrebe određenih proizvoda, oslabljuju strukturni integritet kose, što rezultuje njenom lomljivošću. Kosa prilikom šamponiranja postaje teška usled apsorpcije vode. Kako bi podnela dodatnu težinu, zdrava dlaka se rasteže, dok se ona oštećena pod pritiskom lomi. Disbalans polnih hormona i poremećaji u radu štitne žlezde redovno su praćeni dramatičnim promenama na kosi. I kao nuspojava nekih lekova navodi se krhka, suva kosa. Slaba, krhka kosa može se uporediti sa oštećenom kosom. U svom oslabljenom stanju, lomljiva vlas ne može izdržati pritisak nastao šamponiranjem, sušenjem i stilizovnjem kose, te stoga puca.

SA 101 TERAPIJOM DO REZULTATA I KOD NAJTEŽIH OBLIKA OPADANJA KOSE

Opadanje je naglo počelo i brzo napredovalo formirajući gola polja bez kose. U svega par meseci pacijentkinja je izgubila više od 50% svoje kose. Iako ima samo 26 godina, sklona je alergijskim reakcijama, a u porodičnoj anamnezi zabeležene su autoimune kožne bolesti. Kosa je počela opadati nakon izloženosti velikom stresu.

7

Trihološka analiza pokazala je znake aktivnog opadanja kose, ali i očekivano opadanja koje traje duže vreme. Rast kose nije postojao.
Naši lekari-triholozi preporučili su prvo zaustavljanje daljeg opadanja kose, što je izuzetno važna faza. Nakon 5 nedelja opadanje je stabilizovano, što je omogućilo prelazak na sledeću fazu terapije, stimulaciju rasta kose.
Posebna formula namenjena lečenju alopecije areate u kombinaciji s ostalim stimulativnim tonicima prebacila je folikule u fazu rasta kose i omogućila formiranje nove, zdrave dlake.

Nakon četiri meseca stimulativne terapije kosa je narasala u svim zonama i rezultati su jasno vidljivi.

ZAŠTO KOSA OPADA TOKOM TRUDNOĆE?

Posted on October 03, 2016
0

PITANJE PACIJENTKINJE :

Imam problem sa opadanjem kose u zadnjih par nedelja I prvi put mi se javja ovako jako opadanje. U 4-om sam mesecu trudnoće I imala sam neke poteškoće sa ishranom zbog jakih nagonona na povraćanje. Ovo mi je prva trudnoća, pa sam malo uplašena.Znam da je svima tokom trudnoće kosa savršena,a meni opada.Molim Vas za savet I rešenje za moj problem.

ODGOVOR DOKTORA-TRIHOLOGA :

Vaša kosa raste u ciklusu. 90% Vaša kose u odredjenom trenutku je u fazu rasta, a 10% je u fazu mirovanja ili opadanja. Nakon faze mirovanja kosa obično opada I bude zamenjena novom kosom.

zasto-kosa-opada-tokom-trudnoce

Tokom trudnoće žene obično uživaju u gušćoj kosi,zato što je ovaj ciklus rasta pauziran I kosa ne prelazi u fazu opadanja, što rezultira zadrzavanjem kose.Ali ponekad ,žene gube kosu tokom trudnoće,a razlozi mogu da budu različiti.
Jedan razlog na koji I Vi možda sumnjate je loša ishrana.Tokom trudnoće, Vaše nutritivne potrebe se menjaju, da bi se prilagodile bebi koja raste. Mnoge trudnice imaju anemiju,zato što njihova potreba za gvoždjem prevazilazi unos ovog mineral. Neadekvtani unos gvoždja može davesti do gubitka kose. Isto tako ,nedovoljno preoteina može da uzrokuje opadanje,kao I nedostatak vitamina I minerala.

Neke bolesti mogu da uzrokuju opadanje kose kao Dijabetes, kao I gestacijski dijabetes, I gljivična infekcija kože. Medikamenti za visok prtisak,za anksioznost I depresiju isto tako mogu da daju opadanje. Za medikamente savetujemo konsultaciju I sa ginekologom zbog bezbednosti ploda.
Isto tako Vaš gubitak kose može da bude posledica I normalnih hormonalnih promena koje preživljavate kao rezultat Vaše trudnoće. Svaki put kad Vaše telo pretrpi dramatične hormonalne promene, Vaš normalni ciklus rasta može da se stopira ili dezorganizuje. Što rezultira u telogeni effluvium ili ekcesivno opdanje kose. Telogeni effluvium može da bude uzrokovan dramatičnim emocionalnim promenama asocirane trudnoćom.

I pored toga što opadanje kose nije medicinski hitno stanje ukazuje na neke značajne promene koje mogu delovati na Vaše zdravje I zdrvaje Vašeg deteta. Zato mora da se reši primarni uzrok opadanja, a paralelno da se primeni lokalni tretman kose koji će stimulisati ponovni rast kose.

DA LI ŠAMPON ZA SUVO PRANJE ZAISTA REŠAVA PROBLEM MAŠĆENJA?

Samo zato što kosa izgleda dobro na prvi pogled,nakon nanošenja pudera,to ne znači da je neophodna svakodnevna upotreba,mnogo je bitnije redovno pranje scalpa.Pranjem kose uklanja se mrtva koža sa sclapa,mikrobi I bakterije.Na taj način se zapravo radi piling skalpa,što je mnogo zdravije.Kod svakodnevne upotrebe šampona za suvo pranje,dolazi do njegovog nagomilavanja na scalpu,što dovodi do taloženja masnoće,mrtvih ćelija scalpa I znoja,što negativno utiče na folikul dlake,a kosa je bez sjaja I dobija mat izgled.
Tretman za regulaciju seboreje reguliše funkciju lojnih žlezdi, smanjuje stvaranje sebuma I održava kožu vlasišta čistom i zdravom. Zdravo vlasište je idealna sredina za normalan razvoj dlaka.
Savremenim metodama I aparaturom moguće je dubinsko čišćenje vlasišta I pora folikula dlake. Osigurava se otvaranje pora, odstranjivanje akumuliranog sebuma I nečistoća i oslobađanje toksina. Postupno se normalizuje funkcija lojnih žlezdi. Prirodni proizvodi svojim biljnim ekstraktima doprinose čistoći vlasišta na prirodan I neagresivan način, radi dobijanja dugoročnih rezultata.

da-li-sampon-za-suvo-pranje-zaista-resava-problem-mascenja
Organski proizvodi pomažu u stvaranju zdravog hidrolipidnog sloja koji će štititi I održavati zdrav epidermis.
Možda je vreme da odložite šampon za suvo pranje.Vi perete Vaše lice svakodnevno,nekada čak I više puta dnevno.Zašto istu pažnju ne posvetiti I koži glave!

UNOS PROTEINA ZA SPREČAVANJE GUBITKA KOSE

Posted on September 30, 2016
0

KOLIKO JE PROTEINA POTREBNO DNEVNO UNOSITI KAKO BISMO SPREČILI GUBITAK KOSE?

U bilo kom trenutku gledano, oko 90% dlaka nalazi se u fazi rasta, a njih 10% je u fazi mirovanja. Nakon završetka faze mirovanja dlake otpadaju i bivaju nadomeštene novima. Opadanje od oko 50 do 100 dlaka dnevno smatra se normalnim. Milioni ljudi širom sveta bore se sa ekscesivnim opadanjem kose, koje može biti posledica bolesti, genetske predispozicije ili loše ishrane. Konzumiranje neadekvatne količine proteina može biti uzrok gubitka kose.

Rast kose
Kosa je izgrađena od proteina.Kada ne dobija dovoljnu količinu proteina, telo racionalizuje njihovu potrošnju prekidom proizvodnje neesencijalnih proteina, što uključujuje proizvodnju nove dlake, odnosno rast kose. Vidljivo opadanje kose po pravilu se javlja dva do tri meseca po smanjenju unosa proteina ispod potrebne granice. Rast kose će iznova početi kada unos postane dovoljan za zadovoljenje potreba za belančevinama koje telo ima.

unos-proteina-za-sprecavanje-gubitka-kose

Potrebe za proteinima
Preporuke centara za kontrolu i prevenciju bolesti jesu da se proteinima zadovolji oko 10 do 35 posto na dan unesenih kalorija, drugim rečima 46-56 g proteina za odrasle,zavisno od kalorijskih potreba. Zdravi pojedinci na tipičnoj evropskoj ishrani uglavnom unose i više nego dovoljno proteina. Proteini se mogu naći u većini naimirnica, a pre svega u mesu, jajima, ribi, mlečnim proizvodima,pasulju, žitaricama, orašastim plodovima i semenkama, te u malim količinama u voću i povrću.

PITANJE PACIJENTA: TRANSPLANTACIJA KOSE

Posted on September 29, 2016
0

PITANJE PACIJENTA:

Imam samo 23 godine, a opadanje kose traje već nekoliko godina. Zalisci su mnogo dublji nego ranije i počeo se proređivati i prednji deo glave. U mojoj porodici i otac i deda imaju duboke zaliske i proređenje u temenom delu. Kod mene teme za sada nije proređeno, ali mi zalisci smetaju. Da li bi transplantacija kose u zaliscima rešila moj problem ili postoji neki drugi pristup?

ODGOVOR DOKTORKE -TRIHOLOGA

Prva faza manifestacije nasledne ćelavosti je produbljivanje zalistaka. Često formiranje zalistaka napreduje izuzetno brzo sa kompletnom atrofijom folikula dlake. To što primećujete i proređenje u frontalnom delu znak je da se gubitak kose nastavlja. Stoga je u Vašem slučaju najvažnije usredsrediti se primarno na zaustavljanje daljeg gubitka kose. Nakon postizanja stabilizacije opadanja kose možemo se posvetiti planiranju druge faze terapije, koja se odnosi na vraćanje izgubljene kose.

opadanje-kose1

Trihološkom analizom kose i vlasišta može se ustanoviti stepen proređenja kose, stanje folikula i mogućnost rasta nove kose. Ako folikuli u zaliscima imaju još uvek zadovoljavajuću funkciju, tada se stimulativnim tretmanima, 101 tonicima i laserskim tretmanima može podstaknuti rast kose, zgušnjavanje i spuštanje zalistaka. Zbog toga što ste mladi i koža je u dobrom stanju, a i obzirom da nam se na vreme obraćate, terapijom možemo postići odlične rezultate.

No, ukoliko trihološka analiza pokaže trajno oštećenje folikula i njihovu atrofiju, što nije uobičajeno za Vašu dob, tada ne možemo očekivati njihovu ponovnu aktivaciju primenom bilo koje metode. U tom slučaju za postozanje zadovoljavajućih rezultata u obzir može doći trasnplantacija. U Vašem slučaju je izuzetno važno izvođenje transplantacije savremenom FUE tehnikom, te omogućavanje adekvatnog pokrivanja frontalne regije za dugoročne rezultate.

Ali obzirom na Vaše godine transplantaciju nikako ne bih preporučila kao prvi izbor.
U Vašem slučaju prioritet je kontrola daljeg ispadanja kose i nakon toga preporučeni stimulativni tretmani za rast kose.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on May 13, 2016
0

19-c19-b

USPEŠNI REZULTATI

Posted on May 13, 2016
0

saç17saç16saç15

USPEŠNI REZULTATI

Posted on May 04, 2016
0

kirilKOMPLET SREDEN BR 1KOMPLET SREDEN BR 2KOMPLET SREDEN BR 4MAA_2SRMAA_5SR

USPEŠNI REZULTATI

Posted on May 04, 2016
0

7808014klimentJokababicka

USPEŠNI REZULTATI

Posted on May 04, 2016
0

20330440601010_2

NAJBOGATIJI IZVOR VITAMINA C ZA VAŠU KOSU

Posted on September 23, 2015
0

izvori vitaminaCrvena, žuta i zelena paprika su šaren i ukusan izvor vitamina C koji je bitan za zdravu kosu iz više razloga.
Paprike su broj jedan na listi hrane najbogatije vitaminom C, a posebno žute.

Vitamin C pomaže telu da koristi ne-hem gvožđe, koja se nalazi u biljnim izvorima gvožđa, da obezbedi dovoljne količine eritrocita koji donose kiseonik do folikula.

Vitamin C je takođe važna za formiranje kolagena, strukturnog vlakna koja pomaže telu da * drži * sve zajedno, bukvalno. Folikulima dlaka, krvnim sudovima i koži je potreban kolagen da b i ostali zdravi i imali optimalan rast. Čak manji nedostaci vitamina C dovode do suve, krte kose koja se lako lomi.
Zato dodajte sveže paprike svakom svakom svom obroku i salati.

VITAMIN A

Posted on September 23, 2015
0

vitamin aVitamin A pomaže u razvoju i održavanju zdrave kose, kao oksidans sprečava da slobodni radikali oštećuju folikul dlake. Nedostatak ovog vitamina doprinosi da kosa postane suva i bezživotna, dok previše vitamina A može uzrokovati gubitak kose.Trudite se da unosite između 5000 i 25000 međunarodnih jedinica ovog vitamina dnevno, kako preporučuju fakulteti medicinskih nauka. Dobri izvori vitamina A su šargarepa, mlečni proizvodi, jaja,džigerica, pernate životinje i riba. Pored toga, nedostatak cinka može sprečiti apsorpciju vitamina A. Konzumiranje 15 mg cinka dnevno može poboljšati apsorpciju vitamina A. Bogati hranljivi izvori cinka su ostrige, pšenične klice, džigerica, semenke susama i tamna čokolada.

ISTAKNITE LEPOTU VAŠE KOSE

Posted on September 23, 2015
0

leonor greylDa bi ste istakli lepotu vaše kose morate pravilno da je negujete. Tretman pre pranja kose je idealan način da revitalizujete kosu. Ulje će da rasplete kosu, omekšaće je, regenerisati i vratiće vitalnost i sjaj. Palmino ulje Leonor Greyl-a je omiljen proizvod za negu kose Jessica Alba-e. Kombinacija biljnih ulja medju kojim i organsko palmino ulje olakšava rasplećivanje kose a pri tom je i neguje. Nanosi se po dužini kose i lepo se rasčešlja da bi se rasporedilo ravnomerno na svakoj dlaci. Kada odstoji barem 10 minuta ili još bolje celu noć, pere se adekvstnim šamponom. Kosa je ponovo zdrava, sjajna i punog volumena. Odvojite malo vremena za svoju kosu tokom vikenda, da bi ste imali odličnu frizuru tokom cele nedelje.

Page 4 of 12123456789101112