OPTIMALNA KOREKCIJA ZALISTAKA

Posted on December 11, 2016
0

PRESUDNI FAKTORI ZA OPTIMALNU KOREKCIJU ZALISTAKA

presudni-faktori-za-optimalnu-korekciju-zalistaka

Kada krene opadanje u zalistcima, proces ide mnogo brzo i agresivno sa trajnim promenama u gustini kose.
Za samo dve godine može da nastane atrofija u zalistcima. Tretmani za rast kose deluju samo u prvoj godini kad se formiraju zalistci.

Nakon toga da bi dobili optimalnu gustinu kose u zalistcima ostaje samo transplantacija kose kao jedina opcija.
Transplantacija u zalistcima je specifična. Potrebno je zadovoljiti par kriterijuma da bi rezultati bili optimalni.
Broj graftova je svakako bitan. Da bi frontalna linija bila optimalna potrebno je oko 2000 graftova. Vsrta graftova je isto tako bitna. Fini graftovi prema čelu I jači prema kruni su preduslov za estetski izlged. Distribucija I pravac graftova je isto tako bitan da bi frizura bila prirodna nakon transplantacije.

I naravno, sve ove parametre može da zadovolji samo iskusan hirurg koji prati trendove. Naši hirurzi imaju desetogodišnje iskustvo u FUE transplanaciji i ISHRS su sertifikovani.

STRES I KOSA – FIZIOLOŠKA POVEZANOST

Posted on December 04, 2016
0

STRES I KOSA: FIZIOLOŠKA I EMOCIONALNA POVEZANOST

stres-i-kosa

“Stres jer kasnite na posao ili imate previše posla ne može da izazove gubitak kose”, objašnjava dr Mirmirani, dermatolog iz Permanente Medical Group u Valleju, Kalifornija. Opadanje zavisi od toga o kom tipu stresa govorimo. Kratkotrajan stres, svakodnevni stres ili nekoliko stresnih dana neće da deluju na Vaše telo na način da izazovu gubitak kose te nedelje. Potrebno je više od toga. Nešto što će učiniti da ne spavate dobro, da izgubite apetit ili da povećate nivo hormona stresa.

Samo stanja koja izazivaju fiziološki stres mogu da izazovu i opadanje kose, nadovezuje se dr McMichael, profesorka dermatologije u Wake Forest Baptist Health in Winston-Salem, N.C. Na primer, objašnjava ona ” Počinjete ili prekidate upotrebu oralnih kontraceptiva ili gubite više od 6 kg težine ili imate tešku operaciju. Dešavanja poput ovih remete fiziološki balans Vašeg organizma. Drugi stres faktori su strogo niskokalorična dijeta, porodjaj, teška bolest, visoka temperatura, hiruški zahvati i teške infekcije.

Medjutim, emocionalni stres isto tako može da vodi do fiziološkog stresa! McMichael kaže: “Ako prolazite kroz težak razvod, možda ne jedete pravilno, možete da izgubite na težini i da ne spavate dobro. Sve ovo može da izazove fiziološki stres i disbalans Vašeg sistema. Poenta je da ima i mnoga drugih dešavanja koja su fiziološka i dešavaju se. Ne gubite kosu zato što mrzite svog bivšeg muža”. McMichael objašnjava da žene doživljavaju mnogo stvari koje se dešavaju svakodnevno, a koje mogu da ne prepoznaju kao stresogene. Ako ste jednom imali opadanje kose zbog fiziološkog stresa, onda će se verovatno ponoviti.

McMichael objašnjava da toliko dugo ponavljanje mita o direktnoj vezi izmedju emocionalnog stresa i gubitka kose, naterala je sve da veruju u nju. Nema naučnih dokaza koji ukazuju na konkretan emocionlani stres koji može da bude triger faktor za gubitak kose. Obratite se stručnom licu kada se javi opadanje kose! Ponekad je kosa već počela da se obnavlja u momentu kada vi primetite da opada. Takodje, gubitak kose može da bude početni znak 30 tipova zdravstvenih problema. Medjutim ne žurite sa zaključcima. Možete biti savršeno zdravi a da gubite kosu! Zato popričajte sa stručnim i odgovornim licima koji će vas savetovati i dati pravac.

Kompjuterizovana trihoskopska analiza kose i kapilicijuma može da vizuelizuje parametre koji su neophodni da se proceni koju formu opadanja imate, koliko je ozbiljno, da li opadanje vodi ka ćelavosti, da li se kosa spontano obnavlja, da se odredi forma ćelavosti, stanje na koži glave, ali takodje i kvantitativna analiza gubitka kose. Kvantitativna analiza je bitna da bi se procenio stepen napredovanja nasledne ćelavosti, a saglasno time i mogućnost regeneracije vlakna.

101 HAIR Klinika Vam omogućava da preko kompjuterizovane analize kose i kapilicijuma dobijete jasnu sliku Vašeg trenutnog stanja kose, da dobijete adekvatan plan tretmana i svoje rezultate tretmana sledite transparentno. Kao što sami možete da prepoznate opadanje ili proredjivanje kose tako posle pravilno izvedenog tretmana u 101 HAIR CARE centru, moći ćete da vidite i očiglednu i predvidjenu gustinu kose.

DA LI KREATIN MOŽE UZROKOVATI GUBITAK KOSE

Posted on December 01, 2016
0

pitanja-pacijenata

 

PITANJE:

Zadnjih nekoliko nedelja sam primetio da mi se kosa proredila i da se vidi koža glave. Otišao sam kod doktora i preporučili su mi neku terapiju. Medjutim, ja koristim suplemente kreatina jer treniram sa tegovima svaki dan. Pitao sam ih da li ti moji treninzi utiču na gubitak kose i rekli su mi da ne. Medjutim, na mnogim sajtovima sam pronašao da to može da ubrza proces gubitka kose. Da li mi možete potvditi da kreatin može uzrokovati gubitak kose? Sada sam prestao da uzimam kreatin. Da li će se i može li se sada povratiti izgubljena kosa? Kojim sportom mogu da se bavim a da mi ne uzrokuje opadanje kose ili na koji sastav proizvoda za vežbanje bi trebalo da obratim pažnju? Unapred sam zahvalan na svakoj informaciji koju mi date.

ODGOVOR:

Još uvek nije do kraja ispitano i dokazano da li amino kiselina kreatin uzrokuje ili pak pogoršava gubitak kose. Međutim, korišćenjem kreatina kao pojačivača rasta mišićne mase, pokazalo se da povećava i nivo testosterona. Ovo, zauzvrat, može ubrzati gubitak kose kod muškaraca koji su genetski predisponirani da gube kosu, pogotovo ako se uzima u velikim količinama.
Da bi Vam dalje objasni, bitno je da znate da se nasledni gubitak kose javlja kod onih koji imaju genetsku predispoziciju za gubitak kose. Testosteron u telu pod uticajem enzima 5- alfa reduktaze prelazi u hormon dihidrotestosteron (DHT). DHT uzrokuje gubitak kose i dovodi do ćelavosti ukoliko se ne tretira, ispoljavajući se gubitkom kose na kruni glave. To sprečava ćelije da stimulišu nov rast kose, slabi postojeću kosu i izaziva minitijarizaciju folikula, tako da kosa postaje sve tanja i dalje lako opada.

Dakle, spekulacije o povezanosti između kreatina i ubrzanog gubitka kose kod muškaraca zasnovane su na činjenicama da više testosterona ima u telu, i tako se više DHT proizvodi. Klinički magazin sportske medicine potvrdio je ovo kada su sprovedene studije ragbista fakultetskog uzrasta pokazale da kreatin dovodi do znatno povećanog nivoa DHT.
Ako je kreatin bio uzrok vašeg gubitka kose, opadanje bi počelo oko dva meseca nakon što ste počeli uzimati kreatin. Svako reaguje na proizvode i lekove drugačije, tako da iako to može biti mogući uzrok gubitku kose, važnije je da se pre svega dijagnostikuje vrsta gubitka kose.

Trebalo bi da Vam se uradi pregled kose i skalpa (trihološka analiza) od strane specijalista za kosu (doktora trihologa), kako bi se dijagnostikovala vrsta gubitka kose. Spomenuli ste da vam se proredila kosa tako da Vam se koža vidi. Ukoliko je uglavnom tako stanje na kruni glave, velika je veravatnoća da imate mušku naslednu ćelavost- ovo je stanje koje se genetski nasledjuje i najčešći tip gubitka kose, poznat kao androgenetska alopecija.
Pod pretpostavkom da upotreba kreatina nije uzrokovala proredjenje kose, onda bi trebalo da kosa ponovo počne da raste kada ste ste prestali sa njegovim unosom. Medjutim, ako je kreatinin ubrzao proces genestskog gubitka kose, onda ćete prestankom upotrebe kreatina usporiti taj proces ali izgubljena kosa se neće vratiti bez odgovarajućeg tretmana za stimulaciju rasta kose.

 

STRES UZROKUJE OPADANJE KOSE?

Posted on November 29, 2016
0

STRES UZROKUJE OPADANJE KOSE?

stres-uzrokuje-opadanje-kose

Mit: Stres može izazvati gubitak kose

Istina: Iznenadna pojava stresa,bilo pozitivnog ili negativnog,može dovesti do opadanja kose,poznatog kao Telogeni Effluvium.
Ali svakodnevne stresne situacije ne uzrokuju opadanje kose. Zbog nekoliko stresnih nedelja na poslu neće vam opasti kosa.Potrebno je mnogo više od toga,potreban je fiziološki stres organizma.
Najčešći uzrok Telogenog Effluviuma je zapravo porođaj.Ostali uzroci su-prolongirane bolesti,opšta anestezija,visoka temperatura,krash dijete.
Pregledom kose i kože glave (trihološkom analizom) lekari određuju stepen proređenosti kose, uzrok njenog opadanja, stanje kože i mogućnost rasta nove kose.

Pitanje:

Zdravo. Ja sam tek počeo da treniram u teretani i želeo bih da počnem da koristim neki protein da bih dobio još na mišićnoj masi. Ali nisam siguran koji od njih bi bio najbolji. Čuo sam da postoji veza između pojedinih proteinskih šejkova i ćelavosti – je li to istina? Zdravo se hranim i trenutno nemam proređenu kosu. Međutim, u porodici imam dosta osoba koje su izgubile kosu. Pa se zato želim potruditi da sve učinim preventivno da se to ne desi i meni. Hvala unapred!

da-li-proteinski-sejkovi-uzrokuju-celavost

Odgovor:

Nisu svi proteinski šejkovi i dodaci ishrani nezdravi. Ali neki jesu. Mnogi proteinski šejkovi sadrže aditive. Kao što su kreatin i neorganski hormoni rasta, koji pomažu rastu mišićne mase. Nuspojava ovih aditiva je podizanje nivoa testosterona. I to je ono što može da ubrza stopu gubitka kose kod nekih muškaraca koji imaju porodičnu istoriju gubitka kose – to, dakle , zapravo zavisi od vaše urođene predispozicije za ćelavost.
Pojačana osetljivost na dihidrotestosteron koji se stvara iz testosterona je uzrok gubitka kose. Tako da sam nivo testosterona nije razlog da li će se ili neće pojaviti gubitak kose. To znači, da neki muškarci koji imaju nizak nivo testosterona mogu gubiti kosu. Dok drugi muškarci koji mogu da tolerišu veći nivo testosterona koji se stvara zbog upotrebe proteinskih šejkova ne moraju imati problem sa gubitkom kose. Kod svih koji imaju predispoziciju za genetski gubitak kose, kao što je Vaš slučaj- svako dodatno povećavanje testosterona može urokovati raniji početak gubitka kose ili ubrzati već postojeći.
Dakle, nije testosteron sam po sebi odgovoran za gubitak kose. Odgovoran je dihidrotestosteron.  DHT nastaje iz testosterona pod uticajem enzima 5-alpha reduktaze. DHT se vezuje za receptore u folikulima. Izazivajući ih da se smanje i da kosa postane slaba i da opadne. DHT takođe sprečava novu kosu da raste. Stoga, teorija o povezanosti između kreatina i ubrzanog muškog gubitka kose bazira se na činjenici da što više testosterona postoji u telu,više DHT će se proizvoditi. Magazin sportske medicine je kliniči potvrdio na osnovu studije mladih ragbista da se znatno povećava nivo DHT posle konzumiranja kreatina.
Ukoliko želite da uključite proteinske šejkove ili šejkove koji Vam zamenjuju obrok u Vaš fitness režim ishrane onda Vam preporučujemo organske koji ne sadrže kreatin.

BRZI REZULTATI U RASTA KOSE

Posted on November 24, 2016
0

PRAVILAN IZBOR TERAPIJE ZA BRZE REZULTATE RASTA KOSE

Uznapredovali stadijum nasledne ćelavosti nije previše zabrinjavao pacijenta, jer se sporo razvijao tokom zadnjih deset godina. Ono što ga jeste zabrinulo je izraženo i vidljivo opadanje kose koje se javilo u zadnjh par meseci i koje je doprinelo još većem proređenju. Nasledna ćelavost se pogoršala zbog nedavnog telogenog efluviuma. Razlog ovog izraženog opadanja kose vezan je za zdravstveno stanje pacijenta, koje je sad pod kontrolom.

pravilan-izbor-terapije-za-brze-rezultate-rasta-kose

Dermoskopski nalaz ukazuje na znatno smanjen broj dlaka zbog trenutnog opadanja, ali i istanjene dlake kao posledica dugogodišnjeg naslednog gubitka kose. Prvi cilj naših doktorki trihologa bio je sprečavanje daljeg opadanja. Sa adekvtanom 101 terapijom smanjilo se opadanje kose već kroz mesec dana. Dalji je plan stimulacija rasta kose u svrhu poboljašanja gustine kose ili transplantacija kose za postizanje maksimalne gustine kose.

USPEŠAN 101 TRETMAN ALOPECIJE AREATE

Posted on November 20, 2016
0

SVEOBUHVATNI PLAN TERAPIJE JE PREDUSLOV ZA USPEH U TRETMANU RASTA KOSE

Multifokalna alopecia areata se manifestuje brojnim poljima bez kose, dufuzno raspoređenim na glavi.Ova polja imaju tendenciju da se spoje što omogućuje razvoj alopecie totalis.

sveobuhvatni-plan-terapije-je-preduslov-za-uspeh-u-tretmanu-rasta-kose
Pacijentkinja se javila sa velikim brojem pečata.Još je bila u stadijumu opadanja I formirala su se I nova polja.
Trihološka analiza je pokazala tipične trihoskopske promene na dlaci koje odgovaraju opadanju I širenju procesa.
Zbog autoimune prirode alopecije areate, naši doktori su savetovali pacijentkinju da uradi pregled zuba, krajnika i sinusa. Hronični problem sa krajnicima je bio stavljen pod kontrolu. Zub koji je bio mogući fokus je izvađen.
Terapija je počela tretmanima za stopiranje opadanja kose,što je dalo rezultate za mesec dana. Sledila je terapija za stimulaciju rasta kose tonicima namenjenim za ovu formu opadanja.
Terapija je nadalje dopunjena i laserskom biostimulacijom I mezoterapijom da bi se postigli optimalni rezultati.

KAKO NEGOVATI KOSU U TOKU ZIME

Posted on November 18, 2016
0

VODIČ ZA NEGU KOSE ZIMI

Zima dosta utiče na na našu kosu. Zato je veoma bitno znati kako sačuvati kosu da ostane lepa i zdrava uprkos hladnom, suvom vazduhu i drugim problemima koje zima može doneti.
Sledite upustva u nastavku teksta:

1. Suvo i hladno vreme uzrokuje da kosa postane suva. Pošto suva kosa puca lako,najvažnija stvar koju možete da uradite tokom hladnih meseci je da redovno koristite intezivan dnevni kondicioner.

2. Izbegavajte da koristite aparate za oblikovanje frizure koji greju.
Korišćenje fena za kosu, figara i pegle za kosu još više vam isušuju vašu kosu zimi.

3. Izbegavajte hemikalije.
Nemojte koristiti visokoprocentni hidrogen uz vašu farbu za kosu. Pokušajte sa nekim biljnim farbama ili farbama bez amonijaka i sa niskoprocentnim hidrogenom.

4. Nemojte je previše često prati kosu agresivnim šamponima
U ovo doba godine izbegavajte proizvode za stilizovanje frizure koji se teško skidaju sa dlake. Ako je vaša kosa osetljiva na silikonske proizvode sad je vreme da ih potpuno izbegnete.Silikoni daju sjaj i mekoću kosi ali se teško uklanjaju i na kraju mogu imati efekat isušivanja kose. Agresivni šamponi često tokom pranja uklone one dobre masti koje se stvaraju kako bi zaštitile kosu tokom hladnih meseci. Zato savetujemo korišćenje blagih biljnih šampona.

vodic-za-negu-kose-zimi

5. Pokrijte glavu.
Ako ćete biti napolju, posebno na ekstremno niskim temperaturama ili vetru upotrebite neki šešir da zaštitite vašu kosu, Sunce, takodje, može biti štetno i zimi kao i leti.

6.Zapamtite da vaša kosa može biti suva i lomljiva i zimi. Pokušajte da izbegnete preterano pranje kose. Za češljanje koristite češalj sa retkim zupcima.

7. Šišajte kosu često.
Ako održavate dužinu šišajte kosu oko 1 cm mesečno tokom hladnog perioda. Ovako ćete sprečiti bilo kakvo dalje kidanje kose.
8. Koristeći kondicionere za kosu sprečićete pojavu statičkog elekticiteta koji nastaje zbog nošenja vunenih džempra zimi. Upotrebom omekšivača za odeću takodje će smanjiti pojavu tog neželjenog elektriciteta u kosi.

9.Izbegavajte preterano toplu vodu kada perete kosu. Preterano topla voda isušuje kosu. Isperite mlakom ili čak hladnijom vodom i tako ćete obezbediti sebi glatku i sjajniju kosu.

10.Pokušajte da češće nosite podignutu kosu nalik nekoj svečanoj frizuri.Time ćete svakako smanjiti izloženost kose hladnom i suvom vazduhu.

USPEŠNOST U LEČENJU OPADANJA U PEČATIMA

Posted on November 16, 2016
0

PRAVOVREMENI I  USPEŠAN 101 TRETMAN U LEČENJU ALOPECIJE AREATE ( OPADANJE U PEČATIMA)

pravovremeni-i-i-uspesan-101-tretman-u-lecenju-alopecije-areate

Pacijentkinja se javila sa intenzivnim opadanjem kose od preko 150 dlaka dnevno koje traje par meseci. Kontinuirano je formiranje novih polja bez kose, a postojeća se povećavaju.

Dermoskopske promene ukazuju na aktivni gubitak kose i verovatnoću daljeg opadanja. Bez sumnje su prisutni i prepoznatljivi tipični dermoskopski znaci za alopeciju areatu.

Doktori triholozi počeli su sa primenom 101 protokola koji je predviđen za ovu formu opadanja. Zaustavljanje opadanja kose postignuto je kroz mesec i po. Terapiju smo nastavili primenom stimulativnih tonika za rast kose i specijalnih tonika za alopeciju areatu.

Postepeno je krenuo rast kose, prvo u manjim poljima, a nakon 6 meseci popunile su se i najveće zone opadanja.

Disciplinovanom terapijom rezultati su mogući i kod alopecije areate.

SEMENKE BUNDEVE ZA ZDRAV RAST KOSE

Posted on November 14, 2016
0

SEMENKE BUNDEVE ZA ZDRAV RAST KOSE

Semenke bundeve sadrže masna ulja sa linolenskom i oleinskom kiselinom , obe poznate po sprečavanju proizvodnje kancerogenih ćelija . Oni su takođe odličan izvor vitamina A , B6 i C. Pored toga , sadrže korisne hranljive materije kao što su cink , magnezijum , kalcijum i gvožđe . Sve ove hranljive materije će poboljšati vaše celokupno zdravlje , a samim tim i poboljšati zdravlje vaše kose . Seme takođe sadrži kukurbitin , jedinstvenu amino kiselinu koja može biti odgovorna za njihov pozitivan uticaj na rast kose .

semenke-bundeve-za-zdrav-rast-kose


Veruje se da ulje iz semena bundeve utiče na nivo testosterona i androgena u telu.

Ove semenke su prepune omega-3 masnim kiselinama i stoga će Vam kosa biti jača, mekša i sjajnija . Pročitajte i naučite više o tome kako zapravo semenke bundeve imaju uticaja na zdravlje Vaše dlake:

Kao što je jasno iz gore navedenih činjenica , sada možemo reći da je njeno bogatstvo srednje ime i semenke bundeve će poboljšati Vaše zdravlje , bilo da je to telo , kosa ili koža . Bogate su vitaminom A, K , B ( biotin ) , cinkom i sumporom koji su suštinski važni za zdravlje Vašeg skalpa i snagu dlake.
Bogate su i vitaminom E , koji će Vam takođe pružiti sjajnu kosu . Oni se smatraju odličnim namirnicama jer su bogate proteinima , dijetalnim vlakanima , vitaminima, mineralima i dobrim mastima za Vaše telo . Zato se zaključuje da će se pobrinuti za Vaše zdravlje uopšte i stoga je veoma zdrava užina .
B vitamin u semenkama bundeve pomoći će da se poveća rast kose dok vitamin C podstiče proizvodnju sebuma koji je prirodni balzam za kosu.

 

Dodajte ulje od semenki bundeve u salatama , jedite ih na miru kao užinu ili dodajte Vašim jutarnjim žitaricama. Konzumiranje šake semenki dnevno može koristiti u borbi za rast kose .
Posebno u ovo doba godine , semenke bundeve su lako dostupne u mnogim prehrambenim prodavnicama I prodavnicama zdrave hrane.

UMESTO DA PRIHVATITE, REŠITE ĆELAVLJENJE

Posted on November 13, 2016
0

UMESTO DA PRIHVATITE, REŠITE ĆELAVLJENJE

Godinama se nameće uverenje da je gubitak kose normalan kod muškaraca. I da ga treba prihvatiti kao sastavni deo procesa sazrevanja muškarca.
Nezavisno koliko gubitak kose narušava samopouzdanje kod muškarca, on bi trebao dostojanstveno prihvatiti činjenicu da gubi kosu. Ovakva uporna verovanja dugo su obeshrabrivala muškarce u traženju tretmana protiv gubitka kose.

umesto-da-prihvatite-resite-celavljenje

Danas su se stavovi promenili .
Imate li režim treninga od strane instruktora u teretani, onda možete imati i režim za tretman kose propisan od strane Vašeg lekara – trihologa.
Normalno je da Vam se ćelavljenje ne sviđa. Normalno je da Vam smeta proređivanje kose kada imate 25 godina. Normalno je da želite sprečiti gubitak kose.
Muškarac 21.veka ignoriše zastarela verovanja koja su ga uveravala da prihvati gubitak kose kao normalnu pojavu.

Umesto prihvatanja ćelavljenja koje mu se ne sviđa i koje mu smeta, savremeni muškarac prihvata tretman za rast kose kao normalan izbor muškarca koji želi zadržati svoju kosu.

ČAJ OD ĐUMBIRA ZA ZDRAVLJE VAŠE KOSE

Posted on November 11, 2016
0

PREDNOSTI KOJE VAM NUDI ČAJ OD ĐUMBIRA ZA ZDRAVLJE VAŠE KOSE

Od davnina, se smatra da čaj ima mnoga lekovita svojstva. Već više od 2000 godina, limun i đumbir su deo medicinske terapije. Oni se u suštini koriste za sprečavanje i lečenje brojnih zdrastvenih problema. Osim poboljšanja cirkulacije u vašem telu on ubrzava metabolički proces. I limun i đumbir su popularni sastojci energetskih pića i to, takodje, sa dobrim razlozima.

prednosti-koje-vam-nudi-caj-od-dumbira-za-zdravlje-vase-kose

Za mnoge ljude problem sa kosom je neizostavan deo njihovog života. Bez obzira da li je upitanju svrab u predelu glave, gubitak ili proredjenje kose, odražava se na psihu ljudi dovodeći Vas do ivice depresije. Za ljude koji pate od gubitka kose doktori često preporučuju ishranu bogatu vitaminima kao što su vitamin A i vitamin C. Oni pomažu u borbi protiv proizvodnje DHT u vašem skalpu, i tako zauzvrat stimulišu rast kose. Zbog toga što je čaj od đumbira i limuna prepun vitamina i antioksidansa vi ćete biti u mogućnosti da se uhvatite u koštac sa vašim problemima kose lako i prirodno.

Đumbir ima prirodna antiseptička svojstva koja su idealna za uklanjanje peruti. Đumbir ima prirodnu sposobnost da stimuliše protok krvi u skalpu. Bolji protok krvi stimuliše folikule dlake da produkuju dlaku. Đumbir je odličan za suvu i lomljivu kosu, jer sadrži vitamine, cink i fosfor koji daju sjaj Vašoj kosi.

101 TERAPIJA ZA OPTIMALNU GUSTINU KOSE

Posted on November 09, 2016
0

101 TERAPIJA ZA OPTIMALNU GUSTINU KOSE

Slabljenje kose na kruni glave počelo je još u pubertetu i postepeno se pogoršavalo narednih 5 godina. Kosa je počela da menja svoj kvalitet.Postala je tanka i beživotna. Najizraženije vizuelne promene su na kruni glave i na temenom delu.zenska-androgena-alopecija

Trihoskopska analiza je potvrdila promene u ovim segmentima i pokazala smanjen broj dlaka i njihovo istanjenje. Prisustvo masnih čepova samo doprinosi nedostatku zapremine kose. Labaratorijski testovi su bili normalni ali pacijentkinja navodi određene hormonalne varijacije u pubertetu.

Sa 101 individualnom terapijom se dobiju željeni rezultati.
Pacijentkinja je bila i više nego zadovoljna jer posle toliko propalih poikušaja, po prvi put je dobila rezultate sa samo 101 terapijom.

HORMONI I NJIHOV UTICAJ NA KOSU

Posted on November 07, 2016
0

HORMONI I NJIHOV UTICAJ NA KOSU

hormoni

Vaši hormoni svakako igraju veliku ulogu u promeni strukture Vaše kose. Možete primetiti da se najveće promene vezane za kosu javljaju kada dolazi do promena u nivoima hormona: pubertet, trudnoća i menopauza. Ovo je delimično zbog efekta koji Vaši hormoni imaju na tiroidnu žlezdu, tvrde naučnici. Hormoni koji se produkuju od strane Vaše tiroidne žlezde mogu uzrokovati da Vaša kosa postane suvlja i slabija vremenom. Dok velika količina hormona tokom trudnoće čini Vašu kosu mekšom i sjajnijom.

PREPOZNAJTE SVOJU FORMU GUBITKA KOSE

Posted on October 30, 2016
0

PREPOZNAJTE SVOJU FORMU GUBITKA KOSE

prepoznajte-svoju-formu-gubitka-kose

Gubitak kose može se manifestovati na mnogo različitih načina, zavisno od etiologije,odnosno uzročnika koji ga izaziva. Opadanje kose može se javiti iznenada ili postepeno i može biti privremeno ili trajno.

Najčešći simptom gubitka kose je postepeno istanjivanje vlasi. Ovaj simptom ukazuje na naslednu formu gubitka kose koja se javlja i kod muškaraca i kod žena. Kod muškaraca se kosa, osim toga često povlači u frontalnoj liniji, u zaliscima i na temenom delu. Žene obično zadrže frontalnu liniju, ali imaju značajno istanjenje u području krune.

Moguća je i pojava kružnih zona bez kose. Tada govorimo o alopeciji areati. Ovaj tip gubitka kose osim vlasišta ponekad zahvata i bradu i obrve. U nekim slučajevima vlasište je nadraženo, što je praćeno pojavom svraba.

Iznenadni gubitak kose: fizički ili emotivni šok može uzrokovati iznenadni gubitak kose. Opadaju celi pramenovi pri češljanju ili pranju kose, pa čak i pri nežnom povlačenju. Ovakva forma difuznog gubitka kose poznata je pod nazivom efluvium.

Ovo su najčešći oblici gubitka kose, što ne znači da se manifestuju toliko jasno. Isto tako,neretko prelaze iz jednog u drugi.

Iako ponekad i sami možete prepoznati formu gubitka kose, ipak se za postavljanje tačne dijagnoze obratite stručnom osoblju. Samo uz tačnu dijagnozu lečenje može biti uspešno.

STRES UZROKUJE OPADANJE KOSE?

Posted on October 25, 2016
0

STRES UZROKUJE OPADANJE KOSE?

stres
Mit: Stres može izazvati gubitak kose

Istina: Iznenadna pojava stresa,bilo pozitivnog ili negativnog,može dovesti do opadanja kose,poznatog kao Telogeni Effluvium.
Ali svakodnevne stresne situacije ne uzrokuju opadanje kose. Zbog nekoliko stresnih nedelja na poslu neće vam opasti kosa.Potrebno je mnogo više od toga,potreban je fiziološki stres organizma.
Najčešći uzrok Telogenog Effluviuma je zapravo porođaj.Ostali uzroci su-prolongirane bolesti,opšta anestezija,visoka temperatura,krash dijete.
Pregledom kose i kože glave (trihološkom analizom) lekari određuju stepen proređenosti kose, uzrok njenog opadanja, stanje kože i mogućnost rasta nove kose.

SA 101 TRETMANIMA KOSE DO ŽELJENIH REZULTATA

Terapijom 101 tonicima kojoj je priključena laserska biostimulacija, naš pacijent dobio je vidljivo zgušnjavanje kose. Uprkos dugogodišnjoj nezi i pokušajima stimulacije kose različitim proizvodima, željene rezultate postigao je tek kad je počeo sa 101 tretmanima.
13087460_857388694407099_4081355422445757837_n
Proređenost kose vidljiva u temenom delu nastala je kao rezultat genetske predispozicije, tako da je reč o androgenetskoj alopeciji s predominantnom manifestacijom na temenu. Ali isto tako postojala je proređenost u središnjoj liniji glave usled dugogodišnjeg stila frizure. Pacijent nije morao da menja frizuru kako bi dobio odlične rezultate u središnjoj liniji i vidljivo poboljšanje u temenom delu.

Pravilno izaberite tretman kose kako biste dobili vidljive rezultate!

NAJBOGATIJI IZVOR VITAMINA C ZA VAŠU KOSU

Posted on October 21, 2016
0

NAJBOGATIJI IZVOR VITAMINA C ZA VAŠU KOSU

vitamin-c

Crvena, žuta i zelena paprika su šaren i ukusan izvor vitamina Ckoji je bitan za zdravu kosu iz više razloga.
Paprike su broj jedan na listi hrane najbogatije vitaminom C, a posebno žute.

Vitamin C pomaže telu da koristi ne-hem gvožđe, koja se nalazi u biljnim izvorima gvožđa, da obezbedi dovoljne količine eritrocita koji donose kiseonik do folikula.

Vitamin C je takođe važna za formiranje kolagena, strukturnog vlakna koja pomaže telu da * drži * sve zajedno, bukvalno. Folikulima dlaka, krvnim sudovima i koži je potreban kolagen da b i ostali zdravi i imali optimalan rast. Čak manji nedostaci vitamina C dovode do suve, krte kose koja se lako lomi.
Zato dodajte sveže paprike svakom svakom svom obroku i salati.

DOBROBITI LANENOG ULJA ZA VAŠE ZDRAVLJE I ZDRAVLJE VAŠE KOSE

Lan se smatra jednom od najstarijih pripitomljenih biljaka na Zemlji.

Ova biljka predivnih plavih cvetova bogat je izvor esencijalnih masnih kiselina, većinom višestruko nezasićenih, dijetalnih vlakana, esencijalnih aminokiselina i brojnih drugih hranjivih stvari.
Semenke lana obiluju vitaminima B, C i E, te fitosterolima, kao i kalcijumom, selenom, bakrom,gvožđem,cinkom, magnezijumom, fosforom i kalijumom.

Ulje lana, dobijeno presovanjem zrelih semenki lana, sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9),palmitinsku masnu kiselinu, a velike količine alfa linolne kiseline (omega-3)u njegovom sastavu čine ga najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina.

Široki lekoviti spektar lana ogleda se delovanjem na ćelije raka (prevencija raka dojke, jajnika i prostate), na mozak (prevencija moždanog udara), aterosklerozu i srčanetegobe, artritise, upalu mokraćne bešike,probavu (blaga laksativna svojstva) i metabolizam. Laneno ulje koristi se i za zacjeljivanje ožiljaka, kod opeklina, upala, ekcema, psorijaze i kožnih osipa.

lan

EFEKTI NA KOSU

Masne kiseline, vitamini i minerali u sastavu lanenog ulja daju, odnosno vraćaju zdravlje kosi.

Omega-3 masne kiseline poznate su po svom efektu smanjenja stresa i njegovih efekata na organizam. Među kojima se nalazi i najčešći oblik opadanja kose uzrokovan stresom, telogeni efluvium.
Ranije spomenuta alfa linolna kiselina, kao i gama linolenska i oleinska kiselina, inhibiraju enzim 5alfa reduktazu, odgovoran za konverziju muškog polnog hormona testosterona u njegov metabolit dihidrotestosteron (DHT). Vezivanjem za receptore na korenu dlake, DHT u ćeliju šalje signal kojim se zaustavlja rast kose. Kao posledica poslatih negativnih poruka dlaka postaje sve tanja. Dok se u potpunosti ne zaustavi njena produkcija.
Zbog svega navedenog redovna primena lanenog ulja zaustavlja opadanje kose i podstiče njen rast.
Osim toga eliminiše i perut, te kosu održava hidriranom, čineći je tako sjajnom i zdravom.

Ulje semenki lana može se kombinovati na više načina u ishrani.  Začinite salatu lanenim uljem ili dodajte kašičicu svežem kravljem siru nakon treninga i tako dobijete kvalitetan proteinsko-masni obrok. U svakom slučaju, uključite ga u ishranu i iskoristite njegove dobrobiti.

IDEALNA GUSTINA TEMENA NAKON 101 TERAPIJE

Posted on October 17, 2016
0

IDEALNA GUSTINA TEMENA NAKON STIMULATIVNE 101 TERAPIJE

Temeni deo se postepeno istanjuje par godina, a gustina kose je vidljivo smanjena.
Trihološka analiza pokazuje znake minijaturizacije dlake, smanjen broj dlaka I izraženo smanjeni kvalitet kose.
Doktori-triholozi iz 101 Hair Clinic su isplanirali stimulativnu terapiju koja je bila usmerena da poveća broj dlaka preko podsticanja funkcije folikula dlake. Za samo par meseci broj dlaka je bio dupliran.

androgena-alopecija

Clj dalje terapije je bio poboljšanje kvaliteta dlake, koji je isto tako za par meseci ostvaren.
Pravilni plan 101 terapije I disciplina pacijenta je omogućila brže I efikasne rezultate u rastu kose.

Page 3 of 12123456789101112