DA LI FARBE OŠTEĆUJU KOSU I KOŽU GLAVE?

Posted on October 12, 2017
0

DA LI FARBE OŠTEĆUJU KOSU I KOŽU GLAVE?

Svakodnevno opterećujemo kosu brojnim hemikalijama iz kozmetičkih proizvoda za kosu. Uključujući vodonik peroksid (hidrogen) i amonijak, koji mogu da se nađu u farbama za kosu.

Najveći broj farbi za kosu, a svakako i blanš, sadrže vodonik peroksid. Moćnu hemikaliju koja se koristi za posvetljivanje kose. Koristi se u koncentraciji od 3%,6%,9% i 12%. Hidrogen deluje na posvetljivanje kose, razgradnjom pigmenta, melanina,u samoj vlasi. Česta i dugotrajna upotreba oslabljuje kosu i dovodi do ekstremnog oštećenja i lomljivosti vlasi. Osim posledica na kosi, hemikalije mogu dovesti do pojave iritacija, crvenila i svraba. Osim promena na koži, amonijak dovodi i do respiratornih problema.

Vaš frizer može puno da Vam pomogne pri izboru adekvatne farbe i zaštiti kose. Ako pak, već primećujete promene u kvalitetu, strukturi i gustini kose, potražite savet i pregled doktora specijaliste za probleme sa kosom.
Posle trihološke analize, doktori-triholozi iz 101 Hair Clinic, predložiće plan terapije, kako bi najbrže i efikasno vratili zdravlje i lepotu Vašoj kosi.

DA LI CEDJENI SOKOVI POMAŽU KOD OPADANJA KOSE?


PITANJE PACIJENTA:
Nedavno sam počela da pijem cedjeno voće i povrće i pitam se da li će mi toliko voća i povrća u mojoj ishrani pomoći da sprečim opadanje kose? Kosa mi dosta opada ali se još uvek nije proredila mada sam ja jako zabrinuta.

ODGOVOR DOKTORA-TRIHOLOGA:
Vaša trenutna velika potreba za konzumiranjem ceđenog voća i povrća je definitivno odlična stvar da unesete što više voća i povrća u Vaš organizam. Međutim, ova velika doza vitamina i minerala može jedino pomoći da se spreče stanja gubitka kose koja su uzrokovana deficitom u vitaminima, kao što je Telogen Effluvium.

Proređenje kose kod žena je obično uzrokovano ženskim tipom gubitka kose koje je nasledno stanje. Tu se preporučuje upotreba biljnih tonika iz 101 linije proizvoda koji su klinički i naučno dokazani da stopiraju opadanje kose i stimulišu njen rast. Na žalost, konzumiranje ceđenog voća i povrća neće pomoći u prevenciji ni u lečenju naslednog tipa gubitka kose. Zato , ukoliko ste zabrinuti, savetujemo Vam da posetite i popričate sa ekspertom za gubitak kose- doktorom trihologom.

Dobra strana dodatnog unosa nutritijenata je ta da će se popraviti stanje Vaše kose, i pomoćiće joj da raste kao čvrsta i zdrava. Svako ko je zabrinut za svoj gubitak kose i misli da mu ishrana nije dovoljno bogata vitaminima i mineralima koji su potrebni za zdravu kosu trebalo bi da ubace neophodne namirnica bogate vitaminima u njihovu ishranu. Ukoliko žele mogu to učiniti i nekim dodatkom za ishranu kao što je neki od multivitaminskih kompleksa.

PODSTAKNITE RAST KOSE SA ZELENIM ČAJEM

Posted on October 08, 2017
0

PODSTAKNITE RAST KOSE SA ZELENIM ČAJEM

Zeleni čaj je široko poznat po svojim koristima po ljudsko zdravlje. Odeljenje za dermatologiju na Nacionalnom medicinskom univerzitetu u Seulu objavilo je da zeleni čaj može pomoći isto tako i u rastu kose.
Prema studijama, epigalokatehin-3-galat (EGCG), najznačajniji katehin pronađen u zelenom čaju, promoviše folikularni rast i stimuliše ćelije kožne papile kako bi povećao proizvodnju dlaka. Zeleni čaj takođe ubrzava metabolizam. Brži metabolizam može povećati rast dlake.
Zeleni čaj sadrži visoku koncentraciju moćnih oksidanata poznatih kao polifenoli. Oni štite ćeliju od oštećenja koja rade slobodni radikali i poznato je da usporavaju proces starenja ćelije. Zbog ovih osobina, antioksidanti održavaju zdravlje vaše kose i njen optimalni rast. Zeleni čaj je dobar izvor panthenola. Koji zajedno sa drugim antioksidantima zelenog čaja može pomoći da vaša kosa bude jaka i zdrava.

DA LI NEDOSTATAK SNA DELUJE NA KOSU?

Posted on October 05, 2017
0

DA LI NEDOSTATAK SNA DELUJE NA KOSU?

PITANJE PACIJENTA :
U poslednje vreme imam nesanicu i zabrinut sam da li nedostatak sna loše utiče na moju, već oslabljenu kosu? Da li nedovoljno spavanja može prouzrokovati opadanje kose? Ukoliko može,da li mogu nešto da uradim da sprečim opadanje kose,osim što treba više da spavam?

ОDGOVOR DOKTORA-TRIHOLOGA :

Dа, nedostatak sna može dovesti do opadanja kose. Spavanje je vreme kada se telo oporavlja. Prosečno,7-8 sati sna je neophodno da biste bili zdravi,zato što nedostatak sna dovodi do iscrpljenosti, smanjene koncentracije, razdražljivosti, kao i do mnogih drugih zdravstvenih problema, uključujući i proređivanje kose.

Nedostatak sna može negativno da se odrazi po kosu u vidu opadanja, suvoće i beživotne kose.Dalje može uticati na smanjeni rast kose i povećan broj vlasi na Vašoj četki,nego obično. Nedostatak sna utiče na imuni sistem i dovodi do fiziološkog stresa. Nedostatak sna utiče na mentalne i fizičke sposobnosti i na nivo hormona koji su potrebni Vašem telu. Stres može uzrokovati različite forme opadanja kose, kap što je telogen effluvium,a može biti i triger faktor za pojavu opadanja. Zato nije iznenađujuće da nedostatak sna kao vid stresa, negativno deluje na kosu.

Obezbedite sebi uslove za kvalitetan san. Sat vremena pre spavanja isključite kompjuter i mobilni telefon i uzmite nešto da pročitate uz topli napitak. To će Vam pomoći da se opustite i lakše zaspite. Ako se nesanica i dalje nastavi porazgovarajte sa Vašim lekarom opšte prakse da bi se otkrili razlozi za to.
Opšti savet za one koji su zabrinuti zbog suve i lomljive kose je tretiranje krajeva kondicionerima koji se ne ispiraju ili nanošenje ulja za kosu tokom noći za poboljšanje kvaliteta vlasi.

Savetujemo trihološku analizu kose i kože glave. Pregledom, doktori-triholozi odrediće stepen proređenja, razloge opadanja, stanje skalpa i mogućnosti rasta nove kose. Može se utvrditi da li imate opadanje zbog nedostatka sna ili je u pitanju nasledna ćelavost ili kombinacija ove dve forme. Na osnovu trihološke analize naši doktori će preporučiti adekvatnu terapiju za dobijanje optimalnih rezultata u Vašem slučaju.

КOMPLETAN RAST U POČETNOM STADIJUMU PROREĐENJA


Pacijentkinja se javila u 101 Hair Clinic zbog pojačanog opadanja kose i smanjenog volumena i kvaliteta kose. Proređenje je vidljivo u predelu krune glave i temenog dela, a kosa je istanjena, beživotna i masna.
Dermoskopski pregled pokazao je smanjenu funkciju korena dlake sa produkcijom tankih vlasi. Počelo je i smanjivanje broja vlasi u folikularnoj jedinici. Genetska predispozicija za gubitak kose postoji, a i dermoskopske promene idu u prilog početnog stadijuma androgenetske alopecije.

Intenzivnom 101 terapijom za kratko vreme počinje rast novih vlasi i jačanje postojećih. Terapija se nastavlja u cilju poboljšanja kvaliteta kose i postizanja optimalnih rezultata.

DA LI KOSA OPADA ZBOG KORIŠĆENJA GELA ZA KOSU?

Gelovi za kosu omogućavaju stilizovanje frizure koja ponekad prkosi gravitaciji.
Oni sadrže veštačku supstancu PVP koja je potrebna za oblikovanje kose. PVP polimer rastvoren u vodi ili alkoholu stvara čvrsti film na dlaci i pomaže u oblikovanju kose.

Iako se često veruje da gelovi za kosu uzrokuju gubitak kose, to nije sasvim tačno.
Gel direktno ne dovodi do gubitka kose, ali čini da vaša kosa postane suva, gruba i sklona kidanju. Kao posledica toga, povećava se broj slomljenih vlakana što može dati utisak povećanog gubitka kose.

Uzrok krhkosti kose je sastojak gela. Obično gel sadrži mnoštvo hemikalija koje mogu oštetiti ne samo kosu, već i kožu glave, a to se najčešće manifestuje pojavom peruti i iritacijom.

Naši doktori- triholozi iz 101 HAIR klinike preporučuju da ne koristite gel za kosu redovno. Ako ga povremeno koristite, onda to nije tako štetno. Ali svakodnevna upotreba doprinosi oštećenju kose i kosa postaje suva i gruba, što može dovesti do povećanog gubitka kose. Međutim, ako je upotreba gela prihvatljiva, onda bi ona trebalo da bude minimalna. Još jedna komponenta koja može oštetiti kosu je alkohol u gelu. Alkohol suši kosu i oštećuje je pa preporučujemo upotrebu gela bez alkohola.

PREPOZNAJTE SVOJU FORMU GUBITKA KOSE

Posted on September 28, 2017
0

PREPOZNAJTE SVOJU FORMU GUBITKA KOSE

Gubitak kose može se manifestovati na mnogo različitih načina, zavisno od etiologije,odnosno uzročnika koji ga izaziva. Opadanje kose može se javiti iznenada ili postepeno i može biti privremeno ili trajno.

Najčešći simptom gubitka kose je postepeno istanjivanje vlasi. Ovaj simptom ukazuje na naslednu formu gubitka kose koja se javlja i kod muškaraca i kod žena. Kod muškaraca se kosa, osim toga često povlači u frontalnoj liniji, u zaliscima i na temenom delu. Žene obično zadrže frontalnu liniju, ali imaju značajno istanjenje u području krune.

Moguća je i pojava kružnih zona bez kose. Tada govorimo o alopeciji areati. Ovaj tip gubitka kose osim vlasišta ponekad zahvata i bradu i obrve. U nekim slučajevima vlasište je nadraženo, što je praćeno pojavom svraba.

Iznenadni gubitak kose: fizički ili emotivni šok može uzrokovati iznenadni gubitak kose. Opadaju celi pramenovi pri češljanju ili pranju kose, pa čak i pri nežnom povlačenju. Ovakva forma difuznog gubitka kose poznata je pod nazivom efluvium.

Ovo su najčešći oblici gubitka kose, što ne znači da se manifestuju toliko jasno. Isto tako,neretko prelaze iz jednog u drugi.

Iako ponekad i sami možete prepoznati formu gubitka kose, ipak se za postavljanje tačne dijagnoze obratite stručnom osoblju. Samo uz tačnu dijagnozu lečenje može biti uspešno.

IDEALNO PRIRODNA FRONTALNA LINIJA NAKON TRANSPLANTACIJE KOSE


Sa velikim napretkom u hirurgiji i pojavom nove aparature u zadnjih par godina, procedure koje su ranije davale izgled lutke nakon transplantacije kose, sad su zamenjene tehnikama sa mikro i mini graftovima, gde se presadjuju folikuli koji sadrže jednu dlaku.

Upotreba nežnijih i tanjih dlaka i razvoj sofisticirane i moderne hirurške opreme su omogućili hirurzima da izvedu uspešnu transplantaciju kose individualnu za svakog pacijenta koja rezultuje prirodnim izgledom.

Ako posmatrate osobu koja nema proredjenje kose, lako čete primetiti da su dlake u frontalnoj liniji mnogo tanje i pojedinačne, ne idu u ravnu liniju, a da polako prema zadnjem delu dlake postaju čvršće i guste. Kreiranje nove prirodne i idelane frontalne linije kose zahteva hirurško iskustvo i umetničke veštine.

Naši ISHRS (International of Society Hair Restoration Surgeons) hirurzi koriste najsavremenije tehnike presadjivanja kose i imaju dugogodišnje iskustvo što omogćava vrhunske rezultate kod naših pacijenata.

PREZENTACIJA EFIKASNIH TRETMANA ZA RAST KOSE U 101 HAIR CLINIC UZ MEDIJSKU PODRŠKU RTS-a

101 HAIR CLINIC u službi svojih pacijenata, sprovodi efikasne metode,koje su pre svega klinički i naučno dokazano efikasne, kako bi se osigurao optimalni rast kose kod svakog tipa opadanja kose.
Postoje nekoliko savremenih tretmana, koji su ne samo dostupni našim pacijentima, nego su i visoko efikasni u rešavanju problema sa gubitkom kose.

Drago nam je da možemo da ih uskoro prezentujemo gledaocima.
Laserska biostimulacija je najbolja neinvazivna metoda koja prenosi energiju do korena kose, koji je koristi za poboljšanje svoje funkcije. Laserska svetlost se apsorbuje od strane folikula i obezbeđuje rast i razmnožavanje ćelija u korenu vlakna, održavajući rast vlakna. Brojni klinički dokazi podržavaju efikasnost laserskog tretmana i stavljaju ga na nivo najpreporučljivijih tretmana od strane lekara. U kombinaciji sa adekvatnom lokalnom terapijom daje optimalne rezultate u stimulaciji rasta zdrave kose i zgušnjavanju kose, kao krajnjem rezultatu.

SEZONSKO OPADANJE KOSE

Posted on September 21, 2017
0

SEZONSKO OPADANJE KOSE

Da li ste nekad imali osećaj da je vaša kosa gušća zimi a ređa tokom leta i u jesen? Upravo kada ste veći deo dana napolje i kada zaista želite da izgledate dobro? Ono što doživljavate može biti pravi fenomen. Isto kao kod životinja kada je tokom zime njihovo krzno gušće i čvršće nego u proleće i jesen. Kada potpuno menja svoje krzno. Tako i neki ljudi imaju iskustvo gubitka kose koje se menja u zavisnoti od godišnjeg doba.

Kako da znate da li imate sezonski gubitak kose?

Jedini pravi način da budete sigurni je da pažljivijo partite šemu koja se ponavlja tokom dve do četiri godine. Nijedna runda sezonskog gubitka kose ne treba da traje više od četiri meseca. Nakon čega nova kosa treba da počne ponovo da raste. Ako se to ne desi, odmah konsultujte stručno lice da bi se utvrdio razlog i tipopadanja kose.

101 HAIR Clinic raspolaže najsofisticiranijom kompijuterskom analizom kose i kapilicijuma. Analiza će pokazati da li se radi o sezonskom opadanju ili se pak radi o drugom obliku gubitka kose. Pravovremeno utvrđivanje stanja vaše kose i kapilicijuma daje mogućnost pravovremenog sprečavanja opadanja. Zato što u suprotnom ukoliko se ne reaguje na vreme opadanje može da ostavi trajne posledice sa proređivanjem kose gde su mogućnosti za ponovno reaktiviranje folikula svedene na minimum.
Sezonski gubitak kose kod osoba se obično javlja u proleće ili jesen. Važan podatak koji treba da se napomene je da kod sezonskog gubitka kose obično opadanje kose ne sme da bude dva puta veće od normalnog opadanja kose (ne više od 150-200 dlaka)

Razlozi za sezonsko opadanje kose?

Postoje dva glavna faktora za koje se smatra da izazivaju sezonski gubitak kose. I oba se odnose na hormone. Prvi se odnosi na izloženost sunčevoj svetlosti. Čak i ako provodite veći deo vašeg vremena u zatvorenoj prostoriji ipak ste i tada izloženi više sunčevoj svetlosti tokom proleća i leti. Ovo može da dovede vaš organizam da proizvodi manje melanina, koji je direktno povezan sa nivoom hormona u vašem kapilicijumu. To može da deluje na folikule kose u produživanju vremena trajanja njihove prirodne faze opadanja za duže vreme od uobičajenog.

Drugi glavni faktor je efekat testosterona čiji nivo je obično veći tokom proleća i jeseni. Iako se testosteron često smatra muškim hormonom, on postoji i kod muškaraca i kod žena i poznati je izazivač gubitka kose.
Obično deo kose kapilicijuma je u fazi opadanja, a deo u fazi rasta. Sezonski gubitak kose se javlja zbog poremećaja ravnoteže između ove dve faze. Kada bi vama raslo onoliko kose koliko vam istovremeno opada tada ne bi ste primetili proređivanje kose. Dobra vest je da sezonski uslovi koji dovode do većeg opadanja kose obično su posledica promena u ravnoteži između faze rasta i faze opadanja vlakna. Tako što se zapaža značajno veći rast nego što postoji opadanje kose, a izgubljena kosa će biti zamenjena rastom nove kose.

Koji su to tretmani za sprečavanje sezonskog opadanja kose?

Za većinu ljudi, sezonski gubitak kose može da bude malo zabrinjavajući. Ali u suštini uopšte ne izaziva nikakvu štetu u odnosu na kosu. Ako se međutim radi o drugačijem tipu gubitka kose, onda, ipak, može da dođe do toga da vaša normalno tanka kosa se značajno proredi i opadne.
Dobra vest je da, u najvećem broju slučajeva, postoji mogućnost saniranja ovakvih problema adekvatnim tretmanima. I korišćenjem klinički dokazanih proizvoda upravo za ovakve namene.

Postoje dva tipa tretmana i načina na koji može da se reši ovakav problem. Najpre mogu da se primene tretmani koji preventivno bi regulisali hormonski nivo ravnoteže u kapilicijumu. I na taj način bi se sprečilo da dođe do značajnog opadanja kose. Drugi metod je ukoliko postoji značajni gubitak kose radi hormonskog disbalansa u kapilicijumu i povećani nivo testosterona. Deluje se preko unošenja melanina čiji nivo u krvi je značajno smanjen, zbog čega i direktno dolazi do gubitka kose. Melanin može da se koristi oralno ili preko njegovog lokalnog apliciranja na kapilicijumu.

Uobičajeno preko tretmana za stimulaciju rasta kose na bazi napredne folikularne tehnologije koja predstavlja patentirani protokol i radi se jedino u 101 HAIR CLINIC širom sveta, kod 99% slučajeva odmah se vraća normalan hormonski disbalans na nivou kapilicijuma. I na taj način odmah se reguliše ovakav oblik opadanja kose.

 

USPEŠNA TERAPIJA VRAĆA NE SAMO KOSU NEGO I SAMOPOUZDANJE

Trihotilomanija je poremećaj koji izaziva da osoba čupa kosu sa kapilicijuma, sa brade, grudi, nogu, sa obrva, trepavica i drugih delova tela, što rezultuje vidljivim golim poljima.
Često se javlja kod mladih osoba,u uzrastu oko 11 godina.
Naša pacijentkinja se uklapa u ovu statistiku, obzirom da je počela još pre 5 godina nesvesno i pomalo da čupa kosu. Sada ima 16 godina,a stepen gubitka kose je napredan.

Osim toga ima i cistu na desnom sinusu i hronični sinusitis. Kao i gnojni proces na zubu. Ove promene pak,mogu dovesti do problema sa difuznim gubitkom kose ili do telogenog efluviuma.
Naši doktori triholozi su na dermoskopskom pregledu ustanovili postojanje velikog broja oštećenih vlakana i značajno smanjen broj dlaka sa znacima lomljivosti i aktivnog opadanja.
Osim lokalne terapije, uputili su je ORL specijalisti, stomatologu i svakako psihologu.

Za samo dva meseca od početka tretmana zabeležen je rast kose koji je napredovao u toku terapije. Za 4 meseca izrasla je sva kosa u temenom delu što je za pacijentkinju ogromno zadovoljstvo i vraćanje samopouzdanja.

ŠTA JE ANDROGENA ALOPECIJA?

Posted on September 15, 2017
0

ŠTA JE ANDROGENA ALOPECIJA?

Po savremenoj definiciji androgena alopecija (nasledni gubitak kose) je multifaktorijalno stanje, kod kojeg genetski faktori determinišu specifičnu osetljivost folikula na androgene hormone i određene inflamatorne reakcije.

DHT je glavni androgeni hormon koji deluje na ciklus rasta kose i njen dijametar. Kod naslednog opadanja se smanjuje faza rasta,a faza opadanja ostaje ista. Osim promena u ciklusu rasta kose javlja se i progresivno smanjivanje celog folikularnog aparata. Folikuli i vlasi koje su čvrste i zdrave transformišu se u velusne i tanke vlasi u takozvanom procesu minijaturizacije.

Stres, loša ishrana, pušenje, loše navike, alkohol, ubrzavaju proces gubitka kose ili mogu biti triger faktor za početak androgene alopecije.Ako genetiku ne možemo promeniti,možemo staviti pod kontrolu druge faktore.

Nove metode u lečenju gubitka kose omogućavaju odličnu kontrolu opadanja blokadom dejstva DHT-a i stimulacijom folikula poboljšanjem funkcije njegovih ćelija.

LASERSKA BIOSTIMULACIJA JE NAJBOLJA NEINVAZINVA METODA ZA RAST KOSE

Androgenetska alopecija je najčešća forma gubitka kose kod muškaraca i žena. Manifestije se različitim obrascima, uobičajeno se formiraju zalsici, pa se proređuje temeni deo,a u nekim slučajevima proređenje krene prvo u temenom delu.

Pacijent se javlja zbog opadanja kose,koje je intenzivnije zadnjih par meseci, iako je krenulo pre godinu dana. Kosa se intenzivnije poredila u temenom delu. Dermoskopija pokazuje puno pojedinačnih i istanjenih dlaka,a scalp je mastan uz prisustvo peruti. Doktorka- triholog je prvo preporučilla tretman protiv peruti da bi se scalp očistio i da bi pacijent nastavio terapiju tonicima.

Opadanje se smanjilo nakon 3 meseca terapije tonicima. Za bolju stimulaciju rasta počeli smo i sa dodatnom laserskom biostimulacijom. Reakcija na lasersku biostimulaciju je bila odlična , sa rastom novih dlaka u velikom broju, a postojeće su dobile mnogo bolji kvalitet i debljinu. Postignut je kompletan rast kose, sa idealnog gustinom.

TRETMAN ILI TRANSPLANTACIJA KOSE KOD MLAĐIH PACIJENATA

PITANJE PACIJENTA :

Imam samo 23 godine,a opadanje kose traje već nekoliko godina. Zalisci su mnogo dublji nego pre,a počinje da mi se proređuje i prednji deo na kosi. U mojoj familiji i otac i deda imaju duboke zaliske i proređenje u temenom delu. Kod mene teme nije proređeno, ali mi zalisci jako smetaju.

Da li bi transplantacijom kose u zaliscima rešio problem,ili postoji i neka druga metoda?

 

ODGOVOR DOKTORA TRIHOLOGA:
Prva faza manifestacije nasledne ćelavosti je produbljivanje zalistaka. Vrlo često produbljivanje zalistaka ide jako brzo,sa potpunom atrofijom folikula dlake. To što primećujete proređenje u frontalnom delu je znak da se proređenje nastavlja. Zato je u Vasem slučaju primarno da se fokusiramo na stopiranje nadaljeg gubitka kose. Kada stabilizujemo opadanje kose mozemo se posvetiti planiranju druge faze tretmana koja se odnosi na vraćanje izgubljene kose.

Trihološkom analizom kose može se ustanoviti stepen proređenja,stanje folikila i mogućnost rasta nove kose. Ako folikuli u zaliscima imaju zadovoljavajuću funkciju,101 tonici i laserski tretmani su dovoljni za postizanje rasta kose,zgušnjavanje i spuštanje zalistaka. Zbog toga što ste mladi,a stanje kože glave je dobro i reagujete na vreme,mogu da se postignu odlični rezultati.
No, ako trihološka analiza pokaže trajno oštećenje folikula i njihovu atrofiju,što nije uobičajeno za Vaš uzrast, ne možemo da očekujemo njihovu ponovnu aktivaciju bilo kojom metodom.U tom slučaju transplantacija može doći u obzir za postizanje zadovoljavajućih rezultata. U Vašem slučaju je posebno bitno da se transplantacija izvede savremenom FUE tehnikom i da se obezbedi adekvatno pokrivanje frontalne zone za dugoročne rezultate.

Imajući u vidu Vaše godine, ne bi preporučili transplantaciju kao metodu prvog izbora. Kod Vas je prioritet staviti pod kontrolu nadalje opadanja kose i preporuka stimulativnih tretmana za rast kose.

PROREĐENJE U TEMENOM DELU NIJE PROBLEM ZA NAŠEG PACIJENTA

Proređenje u temenom delu je u početnom stadijumu i mogućnosti za optimalne rezultate su velike. Pacijent se žali na trenutno aktivno opadanje kose, istanjivanje kose i svrab.

Naši doktori-triholozi, su na dermoskopskom pregledu ustanovili znake istanjivanja kose, sa dovoljnim brojem vlasi, što odgovara naslednom tipu gubitka kose,a postoje i znaci folikulitisa. Zapaljenje na koži glave interferira sa ciklusom rasta kose i pogoršava opadanje kose.

101 tretmanom sa tonicima stabilizovano je opadanje i stavljeno pod kontrolu zapaljenje. Aregulacijom mašćenja sprečena je nadalje pojava folikulitisa i stvoreni odlučni uslovi za rast kose.
101 stimulativnim tonicima i dopunskim tretmanom i vidu microneedling mezoterapije, postignut je kompletan rast kose.

KOJI JE NAJADEKVATNIJI TRETMAN ZA PONOVNI RAST VAŠE KOSE?

Difuzno izražen gubitak kose sa preko 100 dlaka dnevno, postepeno istanjivanje kose u određenim linijama, pojava nepravilnih polja bez kose, recesija frontalne linije, su sigurni znaci gubitka kose.  Potreban je adekvatan tretman da bi se zaustavio dalji gubitak kose i stimulisao rast iste.

101 HAIR CLINIC u službi svojih pacijenata, sprovodi nove efikasne metode kako bi se osigurao optimalni rast kose kod svakog tipa opadanja kose.

Microneedling mezoterapija je nova metoda koja koristi automatski uređaj, specijalno dizajniran za precizne i bezbolne mikroubode na koži. Mehanizam ove terapije je stimulacija rasta. Zahvaljujući faktorima rasta koji se oslobađaju pri mikro oštećenju kože, kao i aktivacija matičnih ćelija u korenu vlakna.

Laserska biostimulacija je najbolja neinvazivna metoda. Koja prenosi energiju do korena kose, koji je koristi za poboljšanje svoje funkcije. Laserska svetlost se apsorbuje od strane folikula i obezbeđuje rast i razmnožavanje ćelija u korenu vlakna, održavajući rast vlakna.

101 tonici regulišu DHT. Podstiču cirkulaciju, nose hranljive materije i tako stimulišu funkciju folikula vlakna, sprečavaju opadanje i održavaju zdravlje skalpa. Standardni tretmani sa 101 tonicima su nezamenljivi za uspešne rezultate, a savremene metode daju rezultate na visokom nivou.
Rezultati u rastu kose nastali primenom ovih efikasnih metoda mogu se videti na sledećem linku https://101hair.rs/media-category/rezultati/

Ne gubite vreme i energiju da bi izabrali adekvatan tretman. Obratite se našim lekarima triholozima iz 101 HAIR CLINIC, kako bi Vam na osnovu trihološke dijagnostike i adekvatnog plana terapije vratili izgubljenu kosu.

PREKRIJTE SEDE NA PRIRODAN NAČIN

Posted on December 20, 2016
0

PREKRIJTE SEDE NA PRIRODAN NAČIN

prekrijte-sede-na-prirodan-nacin

Pojava sede kose je povezana sa prekidanjem funkcije melanocita, ćelija koje stvaraju pigment melanin.
Genetska poruka je inicijalni faktor koji diktira ovim ćelijama da stopiraju svoju aktivnost. Interesantno je što se najčešće ova genetska poruka ne odnosi na sve folikule glave, već na određeni broj, što znači da cela kosa ne beli odjednom. Beljenje kose počinje relativno rano, sredinom 20-tih godina kod muškaraca, a u kasnim 20-tim kod žena. Kod žena farbe za kosu im obezbeđuju ne samo prikrivanje sede kose,već i mogućnost da eksperimentišu sa ogromnom paletom boja. Međutim, farbe za kosu kod muškaraca daju apsolutno neprirodan i neadekvatan izgled kose.


Sa Strategy šamponom u prvoj fazi beljenja kose postiže se fantastičan rezultat. Sa samo jednim pranjem,sede dlake vraćaju svoju prirodnu boju i zadržavaju je 6 nedelja. Posebno je značajno to što se neće promeniti boja normalnih, pigmentisanih dlaka i prirodan izgled vaše kose neće biti kompromitovan.
Nega kose posle toga je normalna, sa normalnim šamponom a rezultati su stabilni nezavisno od frekvence pranja kose. Posle 6 nedelja ponovo se koristi Strategy šampon.

STRATEGY VRAĆA PRIRODNU BOJU SEDOJ KOSI

Posted on December 17, 2016
0

STRATEGY VRAĆA PRIRODNU BOJU SEDOJ KOSI KOD MUŠKARACA

strategy-vraca-prirodnu-boju-sedoj-kosi-kod-muskaraca

Sa Strategy 4 steps postepeno i diskretno može da vratite pigmentacija kose od bele ili sive preko kafene do tamno kafene. Kao što gubitkom pigmenta kosa beli tako Strategy 4 steps postepeno vraća pigment. Dlake, na sasvim prirodan način.

Kada se aplicira Strategy 4 steps gel, on se apsorbuje u dlaci. Integriše se sa proteinom dlake, na sasvim prirodan način. Količina novodobijenih pigmenata posle jednog nanošenja je dovoljna samo da se da vise svetlo kafena boja dlaci, ali ne i da da drastične promene boje. Zato repigmentacija sa Strategy 4 steps je veoma diskretn. Bez šokantne promene boje. Čak i jedna aplikacija je dovoljna za prirodnu pigmentaciju kose, naročito kod potpuno bele kose. Sa svakom sledećom aplikacijom gela količina pigmenta dlake je veća i boja kose je sve intenzivnija, sve do dobijanja tamno kafene boje. Ono što čini ovaj tretman unikatnim je to što Vi sami određujete koliko pigmenta želite da imate. Ako želite potpuno da vratite svoju prirodnu boju kose, tada se gel aplicira 4 ili više puta zavisno od Vase prirodne boje.

A ukoliko želite samo diskretno kamufliranje sivih dlaka tada i dve aplikacije su dovoljne. Druga značajna karakteristika ovog preparata je što ne menja boju kose koja nije seda. Znači deluje samo na sivu ili belu kosu, a ne na već pigmentisanu kosu. Vaša prirodna boja kose biće zadržana. Narocito značajno za Strategy 4 steps čime se razlikuje od ostalih hemiskih proizvoda za bojenje kose je što ne sadrži hidrogen, amonijak, niti kancerogena svojstva. Kosa posle tretmana je zdrava, meka, sjajna i pigmentisana. Pigment se ne ispira, ali za održavanje efekta potrebno je da se nanosi jednom mesečno.

30% ŽENA IMA OPADANJE KOSE ZBOG ANEMIJE

Posted on December 15, 2016
0

30% ŽENA IMA OPADANJE KOSE ZBOG ANEMIJE

30-zena-ima-opadanje-kose-zbog-anemije
Osećate se umorno,istrošeno,pod pritiskom,a i opada Vam kosa? Ne donosite prerano zaključak da je opadanje kose samo posledica stresa. Ili da je genetski. Zato što razlog može biti i druge prirode!

Opadanje kose je često signal brojnih zdravstvenih problema. I može biti posledica smanjenog broja crvenih krvnih zrnaca,kao i niskog nivoa gvožđa u organizmu.To stanje je označeno kao anemija.U nekoliko kliničkih studija se pokazalo da je nedostatak gvožđa čest razlog gubitka kose kod žena koje nisu u menopauzi i to u uzrastu od 30 do 50 godina.

Kod žena do 50 godina glavni uzrok gubitka kose je nutritivne prirode i pogađa 30% žena.Prekomerno i uporno opadanje kose (hronični telogeni effluvim) i redukovan volumen kose,su osnovni simptomi
Glavni razlog je narušen nivo gvožđa,kompromitovan suboptimalnim unosom aminokiseline l-lizina.
Telu su potrebni određeni nutrijenti da bi proizvelo hemoglobin i crvena krvna zrnca i ako postoji nedostatak nekog nutrijenta razvija se anemija. Аnemiјa dovodi do smnjenog snabdevanja ćelija i tkiva kiseonikom,što kompromituje i njihovu funkciju,kao što je i slučaj sa folikulima dlake.
Kod osoba kod kojih postoji i genetska predispozicija za gubitak kose,stepen proređenja može biti ozbiljniji.

Аnemija svakako mora da se tretira,a ishrana da se poboljša. Ali ponekada je potrebna i dodatna pomoć.
101 Hair Clinic ima uspešne tretmane za sprečavanje opadanja kose prouzrokovano anemijom. Kao i za stimulaciju rasta nove kose. Obratite se našim doktorima-triholozima, kako bi Vam pomogli u rešavanju problema sa gubitkom kose.

USPEŠNO LEČENJE ALOPECIJE AREATE

Posted on December 13, 2016
0

FOKALNA I DUFIZNA ALOPECIJA AREATA SA JEDNIM 101 TRETMANOM

alopecija-areata
Kompleksan slučaj alopecije areate koji se manifestuje ne samo lokalizovanim, nego i dufuznim promenama.
Tipični dermoskopksi znaci su bili pristuni na celom skalpu iako se samo na jednom mestu formirao pečat.
Opadanje je bilo oko 200dlaka na dan. Anamnestički smo otkrili focus vezan za gnojenje zuba. Zubi su bili sanirani ali opadanje se nastavilo.
Nakon trihološke analize naši doktori –triholozi su hitno isplanirali terapiju za stopiranja opadanja kose. Za mesec dana opadanje se normalizovalo, pa je dalji plan bio stimulacija rasta kose.
Već za tri meseca su se znaci rasta pokazali I poboljsanje je bilo evidentno.Terapija se nastavlja do potpunog izrastanja kose.

Page 2 of 12123456789101112