TV BN Intervju: 101 Hair Clinic

Posted on November 06, 2014
0

 

KERATINSKA NANOVLAKNA

Posted on November 06, 2014
0

keratinNanofibers predstavlja instant rešenje koji omogućava da proređena kosa dobije savršen gust i prirodan izgled za samo nekoliko sekundi. Ove prirodne mikrodlake su napravljene od organskog proteinskog keratina. Mikrodlake ostaju na samoj kosi u toku celog dana sve dok se kosa ne opere.

Ne radi se o spreju, kremi ili šminki. NANOFIBERS je otporan na kišu i vetar zato što je pričvršćen za prirodne dlake uz pomoć MIST PLUS spreja za kosu. Diskretan je i po ničemu se ne razlikuje od vaše prirodne kose. Čak i ukoliko se posmatra vaša kosa sa nekoliko cm daljine uopšte se neće primetiti da se ova mikrovlakna nalaze u kosi. NANOFIBERS je dostupan u 10 različitih boja koji mogu lako da se kombinuju da bi se dobila bilo koja željena boja. Rezultat je savršen prirodni izgled za samo nekoliko sekundi.

Ovaj proizvod koji je potpuno prirodan lako se odstranjuje jednostavnim pranjem kose. Uopšte ne zatvaraju pore kapilicijuma. Preporučuje se za svakodnevnu upotrebu kako kod muškaraca tako i kod žena kod kojih je zabeleženo proređivanje kose. NANOFIBERS nemože da se nanosi na delove kapilicijuma na kojima uopšte nema kose.

savetDa budemo iskreni, mnoge žene sanjaju da imaju predivnu kovrdžavu kosu kao Cheryl Cocle ili Jessica Alba. Poznati su nam inspiracija kada je u pitanju stil frizure ali ono čega zapravo nismo svesni je da mnoge od tih zvezda zapravo nose perike i ekstenzije kako bi imale glamurozan izgled.
Medjutim mnoge od tih zvezda nisu svesne potencijalnog rizika koji imaju zbog takvih frizura.

Trakciona alopecija

Kosa puna ekstenzija dodaje volumen tankoj kosi ili dužinu kratkoj kosi. Ekstenzije se stavljaju ženama koje ne žele da čekaju mesecima da im kosa poraste. Na tržištu postoje razčite vrste ekstenzija, od preskupih od prirodne dlake do najjeftinijih od sintetske dlake. Ovih dana, ekstenzije se apliciraju tako što se zakače za kosu( što manje oštećuje kosu) iako se najčešće lepe za kosu.
Na žalost, iako ovo može izgledati lepo neko vreme, posle dužeg vremena ozbiljna oštećenja nastaju na Vašoj kosi i skalpu. Dodatana težina koja opterećuje Vašu kosu, vrši pritisak na folukule dlake i uzrokuje da kosa postane krta i lakše opada. Poznate ličnosti kao što su Viktorija Bekam i Naomi Kembl su fotografisane sa primetnim proredjenjem kose koje je verovatno uzrokovano ekstenzijama za kosu. Ekstenzije za kosu mogu uzrokovati trakcionu alopeciju, stanje kose koje vodi istanjeju i gubitku kose na odredjenim poljima.

Šta se može učiniti?

Prva bi trebalo prestati nositi ekstenzije. Ni jedan tretman ne može pomoći ako se uzročnik problema ne ukloni. Onda bi se trebalo obratiti ekspertima za kosu (doktorima triholozima) kako bi se odredio i primenio odgovarajući tretman kao bi se stimulisao rast kose na mestima koja su proredjena.

Zapamtite, dok Vam ekstenzije na izgled prave odličnu gustinu i dužinu kose rizikujete zdravlje sopstvene kose. Mnogo je bolje da sačekate da Vam izraste Vaša kosa, ili ako baš ne možete da odolite ekstenzijama , nosite ih samo za specijalne prilike a ne svaki dan.

PITANJA PACIJENATA

Posted on November 03, 2014
0

PITANJE:pitanje

Zadnjih nekoliko nedelja sam primetio da mi se kosa proredila i da se vidi koža glave. Otišao sam kod doktora i preporučili su mi neku terapiju. Medjutim, ja koristim suplemente kreatina jer treniram sa tegovima svaki dan. Pitao sam ih da li ti moji treninzi utiču na gubitak kose i rekli su mi da ne. Medjutim, na mnogim sajtovima sam pronašao da to može da ubrza proces gubitka kose. Da li mi možete potvditi da kreatin može uzrokovati gubitak kose? Sada sam prestao da uzimam kreatin. Da li će se i može li se sada povratiti izgubljena kosa? Kojim sportom mogu da se bavim a da mi ne uzrokuje opadanje kose ili na koji sastav proizvoda za vežbanje bi trebalo da obratim pažnju? Unapred sam zahvalan na svakoj informaciji koju mi date.

ODGOVOR:

Još uvek nije do kraja ispitano i dokazano da li amino kiselina kreatin uzrokuje ili pak pogoršava gubitak kose. Međutim, korišćenjem kreatina kao pojačivača rasta mišićne mase, pokazalo se da povećava i nivo testosterona. Ovo, zauzvrat, može ubrzati gubitak kose kod muškaraca koji su genetski predisponirani da gube kosu, pogotovo ako se uzima u velikim količinama.
Da bi Vam dalje objasni, bitno je da znate da se nasledni gubitak kose javlja kod onih koji imaju genetsku predispoziciju za gubitak kose. Testosteron u telu pod uticajem enzima 5- alfa reduktaze prelazi u hormon dihidrotestosteron (DHT). DHT uzrokuje gubitak kose i dovodi do ćelavosti ukoliko se ne tretira, ispoljavajući se gubitkom kose na kruni glave. To sprečava ćelije da stimulišu nov rast kose, slabi postojeću kosu i izaziva minitijarizaciju folikula, tako da kosa postaje sve tanja i dalje lako opada.

Dakle, spekulacije o povezanosti između kreatina i ubrzanog gubitka kose kod muškaraca zasnovane su na činjenicama da više testosterona ima u telu, i tako se više DHT proizvodi. Klinički magazin sportske medicine potvrdio je ovo kada su sprovedene studije ragbista fakultetskog uzrasta pokazale da kreatin dovodi do znatno povećanog nivoa DHT.
Ako je kreatin bio uzrok vašeg gubitka kose, opadanje bi počelo oko dva meseca nakon što ste počeli uzimati kreatin. Svako reaguje na proizvode i lekove drugačije, tako da iako to može biti mogući uzrok gubitku kose, važnije je da se pre svega dijagnostikuje vrsta gubitka kose.

Trebalo bi da Vam se uradi pregled kose i skalpa (trihološka analiza) od strane specijalista za kosu (doktora trihologa), kako bi se dijagnostikovala vrsta gubitka kose. Spomenuli ste da vam se proredila kosa tako da Vam se koža vidi. Ukoliko je uglavnom tako stanje na kruni glave, velika je veravatnoća da imate mušku naslednu ćelavost- ovo je stanje koje se genetski nasledjuje i najčešći tip gubitka kose, poznat kao androgenetska alopecija.
Pod pretpostavkom da upotreba kreatina nije uzrokovala proredjenje kose, onda bi trebalo da kosa ponovo počne da raste kada ste ste prestali sa njegovim unosom. Medjutim, ako je kreatinin ubrzao proces genestskog gubitka kose, onda ćete prestankom upotrebe kreatina usporiti taj proces ali izgubljena kosa se neće vratiti bez odgovarajućeg tretmana za stimulaciju rasta kose.
Što se tiče vaše molbe za savet oko izbora odgovarajućeg suplementa kako bi pojačali efekat treniranja, ne možemo Vam preporučiti jer mi nismo specijalisti u toj oblasti. Savetujemo da pitate fitnes sručnjaka ili vašeg matičnog lekara.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on November 02, 2014
0

Uzrast: 39muska
Pol: muški
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: IV prema Norwood-Hamilton
Terapija: lokalna 101 terapija

STORY MAGAZINE Intervju: 101 Hair Clinic

Posted on November 01, 2014
0

Opadanje kose u velikoj meri može uticati na samopouzdanje, aslika 1

mnogi od nas nisu ni svesni da razlog može biti povezan sa nekim

ozbiljnim promenama u našem organizmu. Naša stručna saradnica

objašnjava u kojoj meri stres može biti uzročnik za alopeciju

Piše: dr Dušica Mitrović, triholog, klinika 101 Hair Clinic

Alopecija znači nedostatak kose a može da obuhvati veći ili manji deo

kože glave. Postoji veliki broj razloga koji mogu da dovedu do

gubitka kose. Generalno, alopecije su podeljene u dve grupe:

cikatricijalne (sa formiranjem ožiljnog tkiva) i necikatricijalne.

Cikatricijalne alopecije su tipično izazvane inflamacijom koja

rezultuje destrukcijom folikula što vodi do ireverzibinog gubitka

dlake. Razlozi oštećenja folikula su različiti zapaljenski poremećaji i

keloidne akne, ali isto tako i neke gljlivične infekcije, hemikalije koje

se koriste za ispravljanje kose, mehanička trakcija. Necikatricijalne

alopecije su mnogo učestalije i u ovu grupi spadaju i najčešća forma

opadanja nazvana androgenetskom alopecijom (nasledno proređivanje

kose), zatim alopecija areata (ćelavost na pečate), telogen efluvijum

(difuzno gubljenje kose), trihotilomanija (poremećaj usled čupanja

kose ili dlaka), trakciona alopecija (zbog čvrsto zategnute frizure ili

izazvana hemijskim i termičkim tretmanima), seboroični dermatit

(poremećaj koji se javlja na koži bogatoj lojnim žlezdama i

sebumom), kao i neka ređa stanja. Ponekad tirodna oboljenja,

sistemski lupus eritematodus, dermatofitne infekcije, sekundarni

sifilis mogu da izazovu alopeciju.

DA LI KOSA OPADA ZBOG STRESA

Dugo ponavljanje mita o direktnoj vezi između emocionalnog stresa i

gubitka kose nateralo je mnoge da veruju u to, ali nema naučnih

dokaza koji ukazuju na konkretan emocionlani stres koji može da

bude triger faktor za gubitak kose. Opadanje zavisi od toga o kom tipu

stresa govorimo. Kratkotrajan stres jer kasnite na posao ili imate

previše posla ili nekoliko stresnih dana neće delovati na vaše telo na

način da izazovu gubitak kose te nedelje. Potrebno je više od toga.

Nešto što će učiniti da ne spavate dobro, da izgubite apetit ili da

povećate nivo hormona stresa. Samo stanja koja izazivaju fiziološki

stres mogu da izazovu i opadanje kose. Na primer, počinjete ili

prekidate upotrebu oralnih kontraceptiva ili gubite više od 6 kg težine

ili imate tešku operaciju. Dešavanja poput ovih remete fiziološki

balans vašeg organizma. Drugi stres faktori su strogo niskokalorična

dijeta, porođaj, teška bolest, visoka temperatura, hiruški zahvati i

teške infekcije. Međutim, emocionalni stres isto tako može da vodi do

fiziološkog stresa! Ako prolazite kroz težak razvod, možda ne jedete

pravilno, možete da izgubite na težini i da ne spavate dobro. Sve ovo

može da izazove fiziološki stres i disbalans vašeg sistema. Žene

doživljavaju mnogo stvari svakodnevno koje mogu da ne prepoznaju

kao stresogene. Ako ste jednom imali opadanje kose zbog fiziološkog

stresa, onda će se verovatno ponoviti.

DIJAGNOSTIKA ZA UTVRĐIVANJE PROBLEMA

Kompjuterizovana trihoskopska analiza kose i kapilicijuma (kosmati

deo glave) može da vizuelizuje parametre koji su neophodni da se

jasno proceni koju formu opadanja imate, koliko je ozbiljno i da li

opadanje vodi ka ćelavosti, da li se kosa spontano obnavlja, zatim da

se odredi forma ćelavosti i stanje na koži glave, kao i da dobijete

adekvatan plan tretmana i svoje rezultate tretmana sledite

transparentno. Važna je i kvantitativna analiza gubitka kose da bi se

procenio stepen napredovanja nasledne ćelavosti, a saglasno tome i

mogućnost regeneracije vlakna. Posle pravilno izvedenog tretmana

koji može biti hirurški ili nehirurški, moći ćete postepeno da vidite

očiglednu i predviđenu gustinu kose.

ZAŠTO JE VAŽNO OBRATITI SE STRUČNJACIMA

Svedoci smo da postoji veliki broj reklama na hiljade proizvoda,

losiona, seruma i šampona koji „garantuju” da će rešiti vaš problem

opadanja kose. Mnogi od njih ne samo da neće pomoću u rešavanju

vašeg problema, već mogu da dodatno pogoršaju stanje vaših vlasi i

kože glave. Zato je prvi pravi korak u rešavanju problema kada se javi

opadanje kose da se obratite stručnom licu. Ponekad je ona već počela

da se obnavlja u momentu kada vi primetite da opada. Takođe,

gubitak kose može da bude početni znak 30 tipova zdravstvenih

problema. Međutim, ne žurite sa zaključcima. Možete biti savršeno

zdravi a da gubite kosu! Zato popričajte sa stručnim i odgovornim

licima koji će vas savetovati i usmeriti na adekvatan način.

pricaMislila sam da sam već prevazišla problem sa opadanjem kose, moja kosa je počela da raste i opadanje se smanjilo. Još mi nije jasno šta je bio moj okidač za to ili šta je uopšte bio moj problem.
U mojoj krvnoj analizi SHBG ( globulin koji vezuje polne hormone) je bio povišen, razvila sam grudvicu u mojim grudima i moje dojke su počele da luče mleko iako mi je prolaktin bio na normalnom nivou.

Moj lekar opšte prakse sa svojom neograničenom mudrošču je odlučila da mi prekine Yasmin kontraceptive,koje sam uzimala gotovo 3 godine.
Prekinula sam pre 6 nedelja i moja kosa je počela intenzivno da opada. Gore nego ikad ranije. Ne znam šta da radim,neću da se vratim na tablete zato što neću da pogoršam stanje mojih hormona ako je ovo niveliranje mojih hormona.

Tako sam frustrirana. Počela sam sa Yasminom zato što su mi u 19-oj godini dijagnostikovali policistične jajnike ali sam rodila ćerku sa 23 i nemam nikave druge negativne efkete. Prilično sam dlakava na rukama ali takva sam otkad sam se rodila zato što imam italijansko poreklo.Moja čerka ima 6 godina i ona je dlakava pa mislim da nije hirzuitizam.Sve analize hormona su bile normalne ali moja kosa jednostavno nije rasla. Imala sam potencijal da razvijem hipotiroidizam zato što mi je TSH nivo bio 6 a gornja granica je 5.5 ali je sad pao na 5 pa mi doktorka kaže da nije štitna žlezda u pitanju.
Trepavice i obrve su mi opale toliko da jedva imam neku dlaku pa moram da ocrtavam obrve olovkom.Samo što smo se preselili u novu kuću,i bilo je stresnih 3 nedelja zato što naša nova kuća nije bila gotova pa sam morala sa partnerom i decom da se uselim kod mojih roditelja.Moja kosa je počela da opada baš tad što se poklopilo i sa prekidom uzimanja tableta.

Čak sam i pročitala da je potrebno čak 3 meseca nakon prekida da kosa počne da opada,da bi to bilo vezano sa pilulama. Znam da je glupo ovo da kažem ali moje telo uvek reaguje prilično brzo na promene. Kao npr. na antibiotke,meni je potreban samo jedan dan da bi se osetilo poboljšanje,isto je i sa streoidima koje uzimam kad mi je astma pogoršana.Hoću da mi pregledaju imuni system. Imala sam egceme,astmu,brojne alergije tokom celog života. Pitam se da li sam možda intolerantna na gluten sad ili nešto drugo potstiče moje telo da napada samo sebe.

Osećam umor do stepena da kad se vratim sa posla i stavim moju ćerku da spava ,legnem i ja da spavam. Obično pre 8. Moj doktor mi kaže da je to samo zbog stresova modernog života ali ja znam ljude koje imaju stresni posao,sa dužim radnim satima i više od jednog deteta koji ne izledaju istrošeno kao ja.

Oprostite zbog dugog posta ali osećam ponovo uznemirenost oko opadanja kose.

leonorKako bi ste odabrali odgovarajući šampon bitno je da znate koji tip kose imate.

Masnoća traži češće pranje kose što ponekad vodi do pogoršanja masnoće, ako se koristi neadekvatan šampon. Šamponi koji sadrže silikone, parabene, sulfate dopunski imaju efekat zapušavanja pora dlaka i pogoršavaju masnoću zato što onemogućavaju normalno izbacivanje masnoće preko pora. Masna kosa sa druge strane je naročito neprijatna “priča” za žene, iako je samo posledica masnog tipa kapilicijuma. Masna, bezživotna kosa bez sjaja i elastičnosti, bez volumena i svežine zaista zna da Vam pokvari jutarnje raspoloženje!

ŠAMPONIRANJE I KONDICIONIRANJE

Ukoliko imate masnu kosu, šampon koji bi trebalo da koristite je Bain TS od Leonor Greyl. Ovo je odličan šampon za masan skalp a suve krajeve. Smirujući efekti kreme od zelenog limuna, anti seboroični efekti kvasca i anti perspiranti benefiti sage-a u kombinaciji deluju na čišćenje i seboregulacije masnog kapilicijuma. Vitamini i biljni proteini kondicioniraju, revitalizuju i neguju suve krajeve.

Takođe je odlična ideja da jednom nedeljno uradite dubinski energentski tretman da se obnovi i održi rad žlezda koje luče sebum a nalaze se duboko u koži. Na taj način se osigurava dobra seboregulacija ( kontrola količine izlučenog sebuma). Concentré énergétique je tretman za dubinsko čišćenja pora. Ovaj –per excellence- tretman je na bazi ekstrakata biljaka, biljnih masti da bi se ojačala i stimulisala kosa, obezbeđujući kosi i kapilicijumu maksimalni benefit od prirodnih sastojaka u svom sastavu. Posle prvog tretmana kosa dobija čvrstinu i vitalnost.

STILIZOVANJE MASNE KOSE

Ukoliko imate masnu kosu, koristite specifične proizvode koji se ne ispiraju a koji će dati volumen Vašoj kosi i neće je dodatno otežavati. Tonique végétal je specijalan tonik koji se ne ispira za masan kapilicijum. Formulisan je sa sage-om zbog njegovog antiperspirantnog dejstva i biljnim ekstraktima dlaka konjskog repa bogat mineralima. Ovaj originalan herbalni koncentrat uspeva da poboljša stanje masnog kapilicijuma smanjivanjem produkcije sebuma. Nanesite proizvod ravnomerno na kapilicijumu, pramen po pramen. Treba da se koristi samo posle pranja kose.

KERATINSKA NANOVLAKNA

Posted on October 30, 2014
0

nanoNanofibers predstavlja instant rešenje koji omogućava da proređena kosa dobije savršen gust i prirodan izgled za samo nekoliko sekundi. Ove prirodne mikrodlake su napravljene od organskog proteinskog keratina. Mikrodlake ostaju na samoj kosi u toku celog dana sve dok se kosa ne opere.

Ne radi se o spreju, kremi ili šminki. NANOFIBERS je otporan na kišu i vetar zato što je pričvršćen za prirodne dlake uz pomoć MIST PLUS spreja za kosu. Diskretan je i po ničemu se ne razlikuje od vaše prirodne kose. Čak i ukoliko se posmatra vaša kosa sa nekoliko cm daljine uopšte se neće primetiti da se ova mikrovlakna nalaze u kosi. NANOFIBERS je dostupan u 10 različitih boja koji mogu lako da se kombinuju da bi se dobila bilo koja željena boja. Rezultat je savršen prirodni izgled za samo nekoliko sekundi.

Ovaj proizvod koji je potpuno prirodan lako se odstranjuje jednostavnim pranjem kose. Uopšte ne zatvaraju pore kapilicijuma. Preporučuje se za svakodnevnu upotrebu kako kod muškaraca tako i kod žena kod kojih je zabeleženo proređivanje kose. NANOFIBERS nemože da se nanosi na delove kapilicijuma na kojima uopšte nema kose.

10411146_555365287942776_6104065038245964501_nNakon saznanja da dvogodišnji sin njegovog telohranitelja boluje od leukemije, bivši predsednik Džordž Buš je odlučio da obrije glavu zbog podrške doborotvornoj akciji sakupljanja novca za lečenje ovog malenog dečaka.

Pripadnici tajne službe bivšeg predsednika su takodje obrijali glavu kad god neko donira novac na račun dečaka Patrika. Iako su prognoze veoma pozitivne, očekuje se da će lečenje dosta dugo trajati.

Ćelavost iz humanih razloga

Predsednik Buš i njegova žena Laura su izgubili ćerku Lauru zbog leukemije pre mnogo decenija, davne 1953, što je verovatno uticalo na njega da se na ovaj način uključi u ovu humanitarnu akciju.
I sadašnji predsednik Obama i nekadašnji Bil Klinton su podržali ovaj Džordžov gest i rekli da čak mu i lepo stoji.

Na žalost, ćelavost zbog lečenja kancera se ne može sprečiti i lečiti, iako bi kosa trebalo da izraste nakon nekoliko meseci od završetka terapije. Razlog zašto se gubi kosa je zato što hemoterapija dok uništava ćelije raka, usput uništava i ostale ćelije pa i one u folikulima dlaka. Sprečavajući deljenje ćelija u folikulima, dolazi do postepenog tanjenja i proredjenja kose i zatim i gubitka velikog dela kose.

Gubitak kose uzrokovan kancerom

Kod radioterapije, visoko energetski zraci mogu da oštete folikule dlaka kada direktno deluju na skalp i tako uzrokuju gubitak kose.Uzavisnosti od količine primljene radioterapije, u nekim slučajevima gubitak kose može biti trajan.
Prirodan rast kose će se pojaviti u prvoj godini kod 75% pacijenata kod kojih je lečenje kancera dovelo do gubitka kose.

fitnessJedno od najčešćih pitanja koje muškarci koji bi želeli da izbegnu gubitak kose pitaju je – može li odlazak u teretanu sprečiti ćelavost? Ovde su neki saveti koji će vam pomoći da odgovorite na ovo pitanje:

Bolje opšte zdravlje

Redovna vežba je ključ za održavanje dobre cirkulacije i zdravog srca. Neograničen protok krvi u koži skalpa je važan za pružanje hranljivih materija koje koristi vaš folikul da bi unapredio novi rast kose. Ako je protok krvi ograničen ili smanjen, ove ključne hranljive materije se ne isporučuju koži temena i to loše utiče na zdravlje kose.

Bolja ishrana

Kao deo dobrog režima vezbi u teretani, muškarci (i žene) bi takodje trebalo da poboljšaju svoju ishranu. Manje zasićenih masti, više svežeg povrće i pravilnija ravnoteža vitamina i minerala obezbeđuju tačne hranljive materije neophodne za zdrav rast kose i zdravu kožu glave.

Bolje upravljanje stresom

Poznato je da vežbanje smanjuje stres, veruje se da je i okidač za nekoliko stanja, uključujući gubitak kose po imenu telogeni efluvijum. Nekoliko odlazaka u teretanu svake nedelje može pomoći da se smanji krvni pritisak, nivo hormona stresa i povećava oslobađanje endorfina koji pomažu ljudima da se osećaju bolje.

Dakle, da li odlazak u teretanu stvarno pomaže?

Uprkos svim ovim pogodnostima i koristima od teretane, realnost je da odlazak u teretanu ne može da spreči genetsku ćelavost. Ono što može da se pomogne i uradi je da se održava kosa zdravom koliko je to moguće, a da se čuva od nekih oblika gubitaka kose povezanih sa načinom života.

PITANJA PACIJENATA

Posted on October 27, 2014
0

pitanjePITANJE:

Imam difuzno proredjenje kose na kruni glave. Koristio sam Propeciju i minoxidil 5% već 5 godina ali mi kosa nije počela da raste. Molim vas, posavetujete me kako mogu da povećam gustinu moje kose jer je već dosta proredjena pogotovu je to vidljivo na dnevnoj svetlosti.

ODGOVOR:

Difuzno proredjenje kose je stanje koje se najčešće vidja kod žena.
U našoj klinici 101 HAIR CLINIC, više od 90% pacijenata koje smo imali sa ovim oblikom gubitka kose su žene i generalno svima preporučimo da urade analizu krvi kako bi se videlo da li postoji neki zdrastveni problem koji uzrokuje ovo stanje. Medjutim, mi ćemo Vam odgovoriti na ovo pitanje pod pretpostavkom da se odnosi na najčešći uzrok opadanja kose kod muškaraca, muška nasledna ćelavost. Vaš opis da se proredjenje javilo „na kruni glave“ nam ukazuje da se najverovatnije radi o muškoj naslednoj ćelavosti jer se ova forma opadanja javlja samo na kruni glave (ne i na straničnim delovima glave).

Na našem sajtu možete pogledati slike koje pokazuju rezultate tretmana za stimulaciju rasta kose u našoj klinici 101 HAIR CLINIC kod muške nasledne ćelavosti. 101 linija proizvoda je najefikasnija za rešavanje muške nasledne ćelavosti. Odgovarajuću dozu ovih proizvoda i protokol njihovog nanošenja odredjuju naši doktori specijalisti trihologije nakon pregleda (trihološke analize). Ovim pregledom se utvrdjuje stepen proredjenja, uzrok opadanja, stanje kože glave i mogućnost rasta nove kose. Sobzirom da ste koristili Propeciju I Minoxidil 5 godina I da niste imali novi rast kose, vreme je da probate herbalne proizvode koji nemaju hemijski sastav a takodje imaju kliničku i naučnu dokazanost svoje efikasnosti. Ovi proizvodi postoje već 40 godina na svetskom tržištu i uspešno rešavaju sve forme opadanja kose. Koriste se širom sveta u preko 60 zemalja u klinikama 101 HAIR CLINIC.

Pored ove terapije bi Vam preporučili lasersku terapiju u našoj klinici- LLLT (Low Level Laser Therapy) koja je najnapredniji, najefikasniji i obećavajući nehiruški tretman protiv opadanja kose, namenjen muškarcima i ženama. Ukoliko niste u mogućnosti da dolazite na te tretmane onda je za Vas pravi izbor laserska kaciga Theradome za kućnu upotrebu koja je odobrena od strane FDA.

Na kraju , kada budete postigli maksimalna rezultate ovih tretmana (koji će Vam odlično zgusnuti kosu), možda će biti potrebno, ako želite postizanje maksimalne gustine, da se uradi transplatacija kose kao zadnja opcija. Nakon razgovora sa renomiranim hirurgom, a pod pretpostavkom da postoje sve pogodnosti za proceduru, transplantacijom se mogu popuniti polja koja nisu reagovala na lečenje , kao što su gole oblasti u predelu zalistaka i u temenom delu, ili proređene oblasti koje su već reagovale na lečenje, ali su još uvek slabe. Za našu kliniku 101 HAIR CLINIC rade renomirani hirurzi i veliki stručnjaci u ovoj oblasti koji imaju preko 20 godina iskustva u ovoj oblasti.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on October 26, 2014
0

Uzrast: 43trakciona
Pol: ženski
Dijagnoza: trakciona alopecija
Terapija: lokalna 101 terapija

POVRATIĆU SVOJU KOSU, NE ODUSTAJEM!

Posted on October 25, 2014
0

storyGubim kosu zadnje dve godine. Dijagnostikovana mi je muška nasledna ćelavost 2007-me. Moj tata i njegov brat su oboje bili ćelavi i njihov otac je bio ćelav takođe. Tako da pretpostavljam da i ja imam gene za ćelavost. Počeo sam da gubim kosu sa 19 godina. Nije se pogoršalo dok nisam napunio 20, a sad imam 21-u. Prvo sam probao Minoxidil ali to je iritiralo moj skalp i uzrokuovalo da mi se ponovo aktivira psorijaza. Pa sam prekinuo. Moj dermatolog mi je preporučio Porepeciju 1mg. Probao sam Porpeciju jednu godinu ,nisam propustio ni jednu dozu. Ali savki put kad sam prao kosu ili češljao kosu, ona je mnogo opadala. Čuo sam da propecija može da daje opadanje kose na početku korišćenja. Počeo sam pre godinu dana i još uvek gubim kosu. Gubitak kose mi je na krunu glave i blizu prednje linije. Od onoga što čitam on-line tip opadnaja kose koje ja imam je difuzna muška ćelavost. Još uvek imam kosu, ali je vrlo slaba. Stižem do stadiuma kad je teško da prikrijem proredjenje.Trudim se maksimalno da napravim frizuru koja pokriva ćelava mesta.Vetar nije moj najbolji saradnik (kad vetar dune,prilično sam zeznut). Moj prijatelj mi uporno kaže da obrijem glavu i da će da mi izraste čvršća kosa. Ja mislim da je to loša ideja jer ako obrijem glavu izgledaću kao vanzemaljac.

Dakle, svakako sam ispaničio i probao različite stvari da povratim svoju kosu. Do sad nisam imao rezultate ni sa jednim proizvodom. Brinem o gubitku kose konstantno. Imam osećaj da svi gledaju samo moju kosu. Znam da bi moglo da bude i gore. Za mene je strašno i kao da je horor film. Trenutno uzimam Proscar 5mg i delim na pola. Još gubim kosu ali još imam dovoljno da bi radio na njoj. Nadam se da ću jedan dan imati sreću i vratiti moju kosu. Ako ne onda bi trebalo da se naviknem da nosim kapu. Mogu da uštedim za transplantaciju, ali to izgleda da je malo rizično. Ne bih voleo da neko uradi milion rupa na mojoj glavi.

Nema sumnje da je izgled Nikol Kidman zadivljujući i vanvremenski u predstojećem filmu Grace od Mokidmannaka.

Kopiranje frizure ikone nije lak zadatak, posebno kada je pomenuta ikona bivša princeza od Monaka i glumica dobitnica Oskara Grejs Keli. Veći deo predstojećeg filma Grejs od Monaka (sa Nikol Kidman kao Kelli) prikazuje život zvezde kao novoimenovanog člana kraljevske porodice 1960 pa je tako frizerka Agathe Dupuis morala da se potrudi da ponovi nekoliko Kelinih glamuroznih izgleda uz pomoć svojih neophodnih stvari za stajling: proizvoda za kosu Leonor Greyl.

Pored izgleda dostojnog princeze, Dupuis brine i o kosi muškaraca za scene zabava, kao što su bal Crvenog krsta i to je ostvarila uz proizvode Gel L’Hibiscus- gel od hibiskusa ( Leonor Greyl ) , a često se oslanja i na Tonik Hidratant- hidratantni tonik ( Leonor Grey ) i Algues et Fleurs- sprej od algi i cvetova (Leonor Greyl), za koje tvrdi da -“su veoma praktični za snimanje filma, i da daju glumcima dobru teksturu kose”. Stvar na koju se stilista medjutim posebno oslanja bio je Eclat Naturel-krema za negu kose (Leonor Greyl), hranljiva krema za stilizovanje koju koristi za sve, od masaže skalpa pa sve do tretmana na krajevima kose. Mogu da je ostavim po ceo dan na kosi glumaca, i to je savršeno!”

KERATINSKA NANOVLAKNA

Posted on October 23, 2014
0

keratinNanofibers predstavlja instant rešenje koji omogućava da proređena kosa dobije savršen gust i prirodan izgled za samo nekoliko sekundi. Ove prirodne mikrodlake su napravljene od organskog proteinskog keratina. Mikrodlake ostaju na samoj kosi u toku celog dana sve dok se kosa ne opere.

Ne radi se o spreju, kremi ili šminki. NANOFIBERS je otporan na kišu i vetar zato što je pričvršćen za prirodne dlake uz pomoć MIST PLUS spreja za kosu. Diskretan je i po ničemu se ne razlikuje od vaše prirodne kose. Čak i ukoliko se posmatra vaša kosa sa nekoliko cm daljine uopšte se neće primetiti da se ova mikrovlakna nalaze u kosi. NANOFIBERS je dostupan u 10 različitih boja koji mogu lako da se kombinuju da bi se dobila bilo koja željena boja. Rezultat je savršen prirodni izgled za samo nekoliko sekundi.

Ovaj proizvod koji je potpuno prirodan lako se odstranjuje jednostavnim pranjem kose. Uopšte ne zatvaraju pore kapilicijuma. Preporučuje se za svakodnevnu upotrebu kako kod muškaraca tako i kod žena kod kojih je zabeleženo proređivanje kose. NANOFIBERS nemože da se nanosi na delove kapilicijuma na kojima uopšte nema kose.

totalisModna dizajnerka koja je izgubila svoju kosu potpuno (alopecija totalis) još sa njenih 18 meseci je progovorila o tome kako je podnosila svoje stanje do toga kako je čak birala garderobu koja joj se slaže uz njenu ćelavost. Rachel Fleit, koja je director za jedan New York brend ženske garderobe je rekla: “Nakon 30 godina bez kose, ja tačno znam šta se slaže a šta ne.”

Govoreći iskreno, objasnila je da ne voli strukirane bluze i haljine jer u njima izgleda kao “flaša votke”i više voli opušteniju garderobu. Ona je i veliki fan akceseora i mnogo voli da nosi velike šalove i viseće mindjuše.

Inspiracija

Ona voli jednostavniju šminku u toku dana a noću glamurozniji izgled sa tamnim senkama na očima. Kao svoje uzore i ikone stila smatra da su Liza Minnelli, Diana Ross, Bianca Jagger, Barbara Streisand i Šer u njenim 60. godinama. Medjutim, nije se uvek tako dobro osećala u svojoj koži, priznajući da je prilagodjavanje njenom gubitku kose bio jako dug i težak proces.

Flet je nosila periku svaki dan od svoje 4. godine do koledža, kada je odlučila da je više ne nosi i da bude otvorena vezano za njenu alopeciju i da prestane da se krije. I pored toga što je često znala da nosi neke marame, ovih dana je sve češće potpuno otkrivene glave.
U cilju da joj pomogne da se pomiri sa njenim stanjem , Fleit je počela da prisustvuje godišnjim alopecija konferencijama kako bi bila deo mreže podrške mladima sa ovim stanjem gubitka kose. Govoreći o ovakvoj vrsti života, Fleit je prokomentarisala: “Ovo stanje nije bolest, ja nisam bolesna. Ja jednostavno samo nemam kosu. To ima fizički i emocijalan uticaj na mene.”

Kada je ovu vrstu alopecije moguće tretirati

Alopecija totalis se uglavnom ne može lečiti, medjutim alopecija areata, kada je gubitak kose u odredjenim zonama na glavi u vidu pečata se može tretirati odgovarajućim tretmanima protiv gubitka kose. Korišćenjem ogovarajućeg 101 tonika, u našoj klinici 101 HAIR CLINIC su uspešno tretirani mnogi slučajevi alopecije areate. Na osnovu trihološke analize specijalista za kosu, doktor trihologije će videti stanje folikula i da li ima mogućnost za stimulaciju ili ne.
Zato što je alopecija areata (i totalis, kada je ceo scalp bez kose, i universalis, kada je celo telo bez dlaka) autoimuni poremećaj, smatra se da je vrlo nepredvidnjiva za lečenje. Ovaj tip gubitka kose se javlja kada telo napada svoju dlaku koja je u anagenoj fazi ciklusa, usporava joj rast ili ga stopira i ta dlaka se ne može izlečiti.

Kao i kod druge vrste gubitka kose kod žena, genetski uslovljena ženska nasledna ćelavost, lečenje se bazira na tome delujući na kontrolisanje stanja više nego na njeno potpuno uništavanje.Fleit savetuje žene koje se suočavaju sa gubitkom kose na sledeći način: “Osećajte se udobno u svom telu i lepota će zasijati iz vas!”

KONTRACEPTIVI SU DOBRI ILI LOŠI ZA KOSU?

Posted on October 21, 2014
0

Kontraceptivne pilule su još davne 1960-te godine odobrene za upotrebu kod žena, i danas su najčešći metod kontracepcije kod miliona žena zahvaljujući njihovoj efikasnosti i lakoj upotrebi. Neželjenkontraa dejstva su generalno u malom broju. Medjutim da li ste čuli za to da su neke žene primetile pojačano opadanje kose tokom uzimanja kontraceptiva? Šta je istina? Da li kontraceptivi stvarno mogu uzrokovati gubitak kose kod žena?

Odgovor je da i ne

Skoro svaki lek ima mogućnost da dodvede do opadanja kose jer lekovi deluju različito kod različitih ljudi na različit način. Kod onih koji imaju genetsku predispoziciju za gubitak kose, ili oštećene folikule dlake, oralni kontraceptivi imaju veću mogućnost da uzrokuju opadanje. Kontraceptivne pilule sadrže sintetičku mešavinu hormona progesterone i estrogena, koja deluje tako što sprečava ovulaciju, izazivajući da nivo estrogena bude na prirodnom nivou svakog meseca.

Gubitak kose

Kontraceptivne pilule mogu uzrokovati dva tipa gubitka kose kod žena koje su podložne tome. Lekovima izazvano opadanje kose zbog hormonskog dizbalansa u telu može da Vam se desi ako ste posebno osetljivi na te pilule, ali oralni kontraceptivi mogu imati ulogu i u ženskom obliku naslednog gubitka kose. Pilule ponekad mogu biti i okidač za stanje poznato kao Telogeni Efluvijum, gde dlake prerano prelaze u “telogenu” ili u fazu mirovanja njihovog prirodnog ciklusa rasta kose, i opadanje počinje pre nego novi ciklus rast otpočne. U svakom trenutku, oko 10-15% kose se nalazi u telogenoj fazi- kod onih koji imaju Telogeni Efluvijum, ovo može rasti i na više od 50%.
Kada se javlja opadanje kose?

Možete primetiti opadanje kose u vreme kada prvi put počnete da pijete kontraceptivne pilule, kada promenite brend pilule ili čak kada prestanete sa njihovim uzimanjem. Kod žena koje imaju genetsku predispoziciju za gubitak kose, kontraceptivne pilule koje sadrže progesterone dodaju dodatno androgene organizmu što može urokovati dalje istanjivanje kose. Eksperti za kosu će Vam možda onda preporučiti pilule sa manjim nivoom androgena kako bi izbegli ovaj njihov efekat.

Dobre vesti

Nije sve tako loše- kada se Vaš organizam navikne i prilagodi novom nivou hormona u telu, problem sa kosom će se rešiti. Konsultujte se takođe sa lekarom da li postoji neka alternative za rešavanje Vašeg stanja a da ne sadrži hormone u sebi. Svako ko ima problem sa opadanjem kose trebalo bi da poseti specijalistu za kosu ( doktora trihologa), jer nakon svega možda nisu pilule uzrok njenog opadanja.

PITANJA PACIJENATA

Posted on October 20, 2014
0

PITANJE:
U poslednje vreme sam imao nesanice i zabrinut sam da li je taj manjak sna pogoršao stanje moje već oslabljene kose? Da li nedovoljno spavanje može uzrokovati opadanje kose? Ukoliko može, da li nešto mogu da učinim da zaustavim opadanje kose, osim što bi trebalo da više spavam?

ODGOVOR: PRASANJE 2
Da, manjak sna može dovesti do opadanja kose. Prosečno osam sati sna je neophodno kako bi bili zdravi, jer manjak sna dovodi do iscrpljenosti organizma, nesposobnosti dobre koncetracije, razdražljivosti, pojačane gojaznosti, kao i mnoge druge zdrastvene probleme, uključujući i proredjenje kose. Spavanje je vreme kada se telo oporavlja. Manjak sna može imati negativne posledice po kosu, isušujući je i čini je lomljivom i bezživotnom. Čak može uzrokovati sporiji rast kose i možete primetiti više dlaka na Vašoj četki nego obično.

Nemogućnost dovoljnog sna utiče na imuni sistem tela i dovodi do unutrašnjeg fiziološkog stresa. Čak, manjak sna može uticati na Vašu mentaInu i fizičku izdržljivost, i na nivo hormona koji su potrebni Vašem telu. Količina sna koja je potrebna varira od osobe do osobe-iako se neki ljudi osećaju potpuno oporavljeni nakon nekoliko sati sna, drugima je potrebno izmedju 8 i 9 sati sna.
Stres može izazvati različite forme opadanja kose kao što su Telogen Effluvium i može biti okidač za pojavu Alopecije Areate, pa stoga nije iznanedjenje da manjak sna kao vid stresa takodje može da negativno utiče na Vašu kosu.

Odlazak kod strčnjaka za probleme sa opadanjem kose (doktora trihologa) je potreban ako ste zabrinuti zbog proredjenja kose zbog manjka sna. To će Vam pomoći jer će oni moći da ispitaju i druge razloge koji mogu dovesti do opadanja kao što su genetski gubitak kose, problemi sa štitnom žlezdom ili anemija i mogu Vam odrediti odgovarajuću terapiju odgovarajuću vašem tipu gubitka kose.
Omogućite sebi uslove da lakše zaspete. Pripremite se sat vremena pre odlaska u krevet tako što ćete isključiti kompjutere i mobilne telefone i uzmite da čitate, uz topli napitak. To će Vam pomoći da se opustite i lakše zaspete. Ako se Vaši problemi sa spavanjem i dalje nastave, možda ćete morati da porazgovarate sa Vašim lekarom opšte prakse kako bi otkrili razloge toga.

Opšti savet za one koji su zabrinuti u vezi suve i lomljive kose uključuje tretiranje Vaših krajeva kose sa kondicionerima koji se ne ispiru ili maskom za kosu koju ćete držati celu noć a koja može pomoći u poboljšanju stanja kose iako neće izlečiti gubitak kose. Spavanje na satenskim ili svilenim jastučnicama može da smanji nivo trenja dok se okrećete tokom Vašeg sna i tako smanjuje oštećenje kose.

Page 10 of 12123456789101112