Poznata je kao ljubitelj ekstenzija i plave kose. Takodje je često slikana sa perikama i loknama zadnjih godina njene karijere.Medjutim, mega zvezda Beyonce je odlučila da zameni ovaj izgled sa pixi frizurom.Nakon što je postavila slike svoje nove frizure na instagram i tako veoma iznenadila svoje fanove, svi su se pitali zašto se pevačica odlučila za ovako kratku frizuru.bejonse

Možda je bila inspirisana svojom koleginicom Rihanna-om, koja je takodje prestavila kratku frizuru ove nedelje, ali može biti i nešto drugo razlog. Moguće da je shvatila da ne može da nosi više dugu kosu pogotovu što ju je godinama farbala, praktično blanširala i to joj je verovatno uništilo kosu.

Perfekcija pixi frizure

Za one koji su zabrinuti za svoju kosu, treba znati da farbanje ne uništava kosu zauvek, i nova kosa koja raste iz korena posle farbanja trebalo bi da bude zdrava i normalna. Retke su situacije poput opekotina i alergija na skalpu kao rezultat farbanja. To se može izbeći prvo testiranjem proizvoda na odgovarajući način prema uputstvu koji se dobije uz farbu

Takodje, postoje i različite frizure koje mogu trajno loše uticati na kosu, a koje je Beyonce favorizovala ranije. Uske pletenice ili konjski rep kao i ostali oblici veoma zategnutih frizura, zajedno sa ekstenzijama i raznim umetcima i perikama mogu uzrokovati jedno stanje koje se zove trakciona alopecija.

Trakciona alopecija nastaje kada su folikuli dlaka pod ogromnim pritiskom kod ovakfih frizura. Ekstenzije i veoma zategnute frizure vrše veoma veliki pritisak na folikule i ne postoji način kako da se ovakve frizure nose a da se izbene taj pritisak na folikule.
Kada se pojavi trakciona alopecija potrebno je prestati nositi frizure koje je uzrokuju i kosa bi trebalo sama da se oporavi. Medjutim ako je uzrok dugo trajao, odnosno ako su se takve frizure nosile jako dugo, možda će biti potreban tretman za stimulaciju kose kod ovog oblika gubitka kose kod žena.

U našoj klinici 101 HAIR CLINIC linija 101 stimulativnih tonika pokazala se kao odličan i efikasan proizvod za stimulaciju rasta kose kod trakcione alopecije. Tonici 101 se nanose lokalno dva puta dnevno.

Tonici su najefikasniji kao deo tretmana za stimulaciju rasta kose, ako se uz njih koristi i FDA odobrena laserska kaciga Theradome koja će poboljšati dosta gustinu i stanje kose.